«Kusama: Cosmic Nature»: Η αποθέωση της λατρείας της φύσης σε μία έκθεση της Γιαγιόι Κουσάμα

«Kusama: Cosmic Nature»: Η αποθέωση της λατρείας της φύσης σε μία έκθεση της Γιαγιόι Κουσάμα

Μέσα από την έκθεση της, η Γιαγιόι Κουσάμα μεταφέρει τον επισκέπτη στη δική της Χώρα των Θαυμάτων, η οποία είναι γεμάτη λουλούδια, χρώματα και μνήμες από τα παιδικά της χρόνια στην Ιαπωνία

yayoi_kusama
Ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης φιλοξενεί την έκθεση «Kusama: Cosmic Nature» της Γιαγιόι Κουσάμα και παρουσιάζει στο κοινό τον κόσμο μέσα από τη δική της ματιά. Περιλαμβάνει έργα, τα οποία είναι ήδη γνωστά στο κοινό από προηγούμενες εκθέσεις της, αλλά και μερικά τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την καλλιτεχνική ευφυΐα της Γιαγιόι Κουσάμα.

Ανάμεσα στα έργα, που εκτίθεντε στα 250 στρέμματα του κήπου γύρω από το Ωδείο Haupt και εσωτερικά στο κτίριο LuEsther της βιβλιοθήκης Mertz, βρίσκεται και το γνωστό της «Infinity Mirrored Room—Illusion Inside the Heart (2020)». Πρόκειται για ένα κάλεσμα στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και της αιωνιότητας. Κάτι σαν τη δική της Χώρα των Θαυμάτων.

mirrored_room

«Χορεύοντας μέσα στο σύμπαν οι ταπεινές ψυχές μας είναι εμποτισμένες μυστήριο. Σας προσκαλώ να εξερευνήσετε αυτή τη μυστηριώδη ομορφιά», δήλωσε η Γιαγιόι Κουσάμα για την έκθεση.

Τα έργα της ως επί το πλείστον αντικατοπτρίζουν τα παιδικά της χρόνια στην Ιαπωνία και τη μεγάλη της αγάπη για τα λουλούδια, καθώς μεγάλωσε σε θερμοκήπια και σε χωράφια, αφού οι γονείς της είχαν φυτώριο. Έτσι, τον Βοτανικό Κήπο στολίζουν υπερμεγέθη λουλούδια, κολοκύθες, λίμνες με νούφαρα, πουά κορμοί δέντρων, δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας μέσω των χρωμάτων τους.

exhibition
Κλείσιμο

Στα έργα, που είναι διαθέσιμα για να δει το κοινό, περιλαμβάνονται τα «Flower Obsession (2017/2021)», το «Dancing Pumpkin (2020)», που είναι εμπνευσμένο από τα παιδικά χρόνια της καλλιτέχνιδος, το «Narcissus Garden (1966/2021)» ένα έργο με 1400 χαλύβδινες σφαίρες να επιπλέουν στο νερό αντανακλώντας τη φύση τριγύρω, «I Want to Fly to the Universe (2020)». Στον εσωτερικό χώρο, την έκθεση ανοίγει το έργο «My Soul Blooms Forever (2019)». Πρόκειται για μία καλλιτεχνική αποθέωση της λατρείας της για τη φύση και αυτή είναι και η κεντρική ιδέα της έκθεσης.

kusoma

flowers
kusama
trees
yayoi



Η έκθεση σύντομα θα ανανεωθεί, συμπληρώνοντας μερικές δράσεις, που θα απευθύνονται και σε νεότερο -ηλικιακά- κοινό, όπως μουσική και εικαστική απασχόληση.


Ειδήσεις σήμερα:

Δήλωση έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες: «Κάντε το εμβόλιο»

Lockdown: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Τι συζητείται για το Πάσχα


Survivor: Το άγριο ξέσπασμα του Ηλία και η μονομαχία «Ντάφυ Τσαν» και Ασημακόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης