«Διερχόμενοι» & «Επτά Πύλες»: Τα έργα του Γιώργου Ξένου στο ΚΠΙΣΝ

«Διερχόμενοι» & «Επτά Πύλες»: Τα έργα του Γιώργου Ξένου στο ΚΠΙΣΝ

Τα έργα θα φιλοξενηθούν στο ΚΠΙΣΝ στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόσωπα του Ήρωα» εώς τις  31 Μαΐου

prosopa_tou_irwa

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί στα πλαίσια του προγράμματος "Πρόσωπα του Ήρωα" δύο έργα του αναγνωρισμένου εικαστικού Γιώργου Ξένου. Οι εγκαταστάσεις  «Διερχόμενοι» και «Επτά Πύλες»  θα βρίσκονται στο ΚΠΙΣΝ εώς τις 31 Μαΐου 2021.

pylew


Οι  «Διερχόμενοι» είναι ανθρώπινες φιγούρες από σίδηρο (200 x 80 εκ.), 120 στον αριθμό, χωρίς πρόσωπο και στολίζουν τον κήπο του ΚΠΙΣΝ. Στα  Φυτεμένα Δώματα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, οι εγκαταστάσεις από σίδερο περιμένουν τους επισκέπτες να τις θαυμάσουν και να εξερευνήσουν μέσα από αυτές την ιστορία του παρελθόντος.  Κάθε φιγούρα είναι αφιερωμένη σε έναν ήρωα.

dierxomenoi


Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Ξένου είναι κατασκευασμένο από σίδερο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε με τον ανάλογο φωτισμό, είτε αυτός είναι φυσικός, είτε τεχνικός, να δημιουργούν ένα διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα, που να εξάπτει τη φαντασία του επισκέπτη. 

pyles
Κλείσιμο


Στα Νότια Μονοπάτια, ένα άλλο σημείο του Πάρκου, θα στηθούν οι «Επτά Πύλες» , άλλη μία δημιουργία του Γιώργου Ξένου, επίσης κατασκευασμένη από σίδερο. Πρόκειται για ένα έργο με πολλές σημασίες, διαχρονικό, που πατάει στην ανάγκη κάθε εποχής για έκφραση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης