«Η ωραία κοιμωμένη»: σε χορογραφία του Νουρέγιεφ έρχεται στις διαδικτυακές οθόνες μας

«Η ωραία κοιμωμένη»: σε χορογραφία του Νουρέγιεφ έρχεται στις διαδικτυακές οθόνες μας

Από τη Σκάλα του Μιλάνου και το Christmas Theater

Η_ΩΡΑΙΑ_ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ-ΣΚΑΛΑ_1
Ένα από τα πιο εμβληματικά μπαλέτα όλων των εποχών, «Η ωραία κοιμωμένη» Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, χοογραφημένο από τον κορυφαίο του είδους Ρούντολφ Νουρέγιεφ μάς δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε το Christmas Theater. Η εξαιρετική παράσταση της Σκάλας του Μιλάνου θα μεταδοθεί, μέσω online streaming, από τις 25 έως τις 27 Δεκεμβρίου, φέρνοντας στα φετινά μοναχικά Χριστούγεννα λάμψη και εικόνες από άλλες εποχές.
ΩΡΑΙΑ_ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ_2
Η μεγαλειώδης αυτή παραγωγή δημιουργήθηκε για την Σκάλα το 1966 με τους Carla Fracci και Nureyev στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Από τότε μέχρι το 2007 πραγματοποιήθηκαν 152 παραστάσεις οι οποίες αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς. Παρέμεινε σιωπηλή για τα επόμενα οκτώ χρόνια μέχρι να επανέλθει δριμύτερη το 2015 μέσα από την αναβίωση του Αλεξέι Ρατμάνσκι.

Η «Ωραία Κοιμωμένη» γράφτηκε το 1890 και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Τσαϊκόφσκι στη μουσική για μπαλέτο. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία ̶ μια ιστορία αθωότητας, που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του Μπαλανσίν (στο περίφημο Θέατρο Μαριίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το μπαλέτο της «Ωραίας Κοιμωμένης» μάς μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα ζωντανεύει, μέσα από έναν αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Τσαϊκόφσκι, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό.
Κλείσιμο
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι χορευτές Πολίνα Σεμιόνοβα και Τιμοφέι Αντριγιασένκο
ΩΡΑΙΑ_ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ_4
Τα διαδικτυακά εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και μπορείτε να αγοράσετε ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 16.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 16.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις 10 μέρες η καραντίνα από Ηνωμένο Βασίλειο - Υποχρεωτικό τεστ PCR μετά

Μέχρι το Μάρτιο στην Ελλάδα 1,265 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer - Στις 26 Δεκεμβρίου η πρώτη παρτίδα

Σημαντικά βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα μετά από 7 εβδομάδες lockdown - «Αγκάθι» οι διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης