«Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» με κάλαντα και γιορτινές ιστορίες

«Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» με κάλαντα και γιορτινές ιστορίες

Μια ξεχωριστή παράσταση για όλη την οικογένεια από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Megaro_Kalanda
Μια μαγική μουσική περιπλάνηση με μελωδίες, ρυθμούς και εορταστικά έθιμα από κάθε γωνιά της υφηλίου, αποτελεί η παράσταση «Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» που παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, μέσω live streaming. Πώς τραγουδούν τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι στον κόσμο; Άραγε τι μελωδίες, τι ρυθμοί, τι χρώμα συνοδεύουν τους στίχους των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία; Οι παραπάνω ερωτήσεις θα απαντηθούν με νότες και ιστορίες κατά την διάρκεια του όμορφου αυτού θεάματος.

Χριστουγεννιάτικες μουσικές από χώρες μακρινές και κοντινές μπαίνουν σε σειρά, καταργούν τα σύνορα, στήνουν τον δικό τους χορό, ντύνονται με χρωματιστές εικόνες και συνοδεύονται από γεύσεις γεμάτες νοστιμιά!

Οδηγός στο χριστουγεννιάτικο αυτό ταξίδι θα είναι η Σεσίλ Μικρούτσικου που υπογράφει την σκηνοθεσία και συνεπιβάτες της οι τραγουδιστές Θεοδώρα Μπάκα και Γιάννη Καλύβα, ο αφηγητή Μάκης Παπαδημητρίου, οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρο Νίκος Τσούχλος. Μαζί τους, η Εύη Γεροκώστα που έγραψε το παραμυθένιο κείμενο της παράστασης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης που ενορχήστρωσε τη μουσική και έχτισε τις μουσικές γέφυρες και ο Τάσος Παλαιορούτας, ο δημιουργός των μαγικών φωτισμών που θα μας μεταφέρουν νοερά από ήπειρο σε ήπειρο. Η υπέροχη μουσική μας περιπέτεια αρχίζει το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και μεταδίδεται σε live streaming από το site και τη σελίδα του Μεγάρου στο fb για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε παρέα σε όλο τον κόσμο από τη ζεστασιά και την ασφάλεια του σπιτιού μας! Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Ελάτε να μοιραστούμε με ένα κλικ πρωτότυπες δραστηριότητες από το σπίτι, Πριν την έναρξη τη παράστασης τα παιδια μπορούν να συμμετάσχουν από το σπίτι σε μια σειρά πρωτότυπων δραστηριοτήτων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πάνω από ένα εκατ. δόσεις εμβολίων αναμένονται τον Ιανουάριο - Νέο «δίδυμο» στην καθημερινή ενημέρωση

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Μέχρι τα μεσάνυχτα πτήσεις από την Μ.Βρετανία στην Αθήνα

ΟΓΑ: Με τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης