Τέχνης Φλόγα: Έκθεση έργων τέχνης από τη Β. Ελλάδα στην Κέρκυρα

Τέχνης Φλόγα: Έκθεση έργων τέχνης από τη Β. Ελλάδα στην Κέρκυρα

100 ζωγράφοι «ταξίδεψαν» μέσω της Εγνατίας Οδού και μετείχαν στην έκθεση, που έγινε από τις 12 έως τις 16 Σεπτεμβρίου

photo2
Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών κυρίως από τη Β. Ελλάδα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό της Κέρκυρας και στους πολλούς ξένους επισκέπτες του νησιού, από τον εικαστικό θεσμό Τέχνης Φλόγα. 100 ζωγράφοι «ταξίδεψαν» μέσω της Εγνατίας Οδού και μετείχαν στην έκθεση, που έγινε από τις 12 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο KONTOKALI BAY RESORT&SPA

Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ αποτελεί τα τελευταία 20 χρόνια το μοναδικό όχημα πολιτιστικής δημιουργίας και ομαδικών εκθέσεων σε υψηλό επίπεδο στη Β. Ελλάδα από ιδιωτικό φορέα εγγεγραμμένο στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με καλλιτεχνική δράση σε πάνω από 30 πόλεις και 3 νησιά, με επίσημες προσκλήσεις εικαστικών δρώμενων και εκθέσεων στο Κατάρ, στη Σόφια και στο Βελιγράδι.
hoto1
photo2

«Είναι μία ακόμα πρωτοποριακή τόσο σε στήσιμο όσο και σε παρουσίαση και συμμετοχές εικαστική έκθεση από αυτές που μόνο η καλλιτεχνική ομάδα ΝΕΑΠΟΛΙΣ γνωρίζει πολύ καλά εδώ και 2 δεκαετίες να συνθέτει, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε..." τόνισε μιλώντας στα ΜΜΕ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.

Την χαρά του αλλά και την πίστη του ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε επιτυχώς ως χώρα τα πολιτιστικά γεγονότα και οι άνθρωποι της Τέχνης δεν πρέπει να μένουν σε "καραντίνα" αλλά το αντίθετο θα πρέπει να δημιουργούν και τα έργα τους να λειτουργούν θεραπευτικά προς όφελος όλων μας εξέφρασε με τη σειρά του ο δημιουργός και ιδρυτής του καλλιτεχνικού θεσμού που επί 20 χρόνια στέκεται αρωγός στους καλλιτέχνες της Περιφέρειας, δημοσιογράφος Σταύρος Δεληγιάννης.
Κλείσιμο
photo4

Εξέφρασε μάλιστα τις θερμές του ευχαριστίες στην Οικογένεια Βούλγαρη και προσωπικά στον κ. Χαράλαμπο Βούλγαρη για το υψηλό αίσθημα εταιρικής ευθύνης και το τεράστιο ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό (είναι γνωστές οι περγαμηνές και το διεθνές βραβείο CASORATI που απέσπασε η αδερφή του Λυδία – Δάφνη Βούλγαρη, ως τριτοετής φοιτήτρια της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, με το έργο της «Νέμεσις») αλλά και την ουσιαστική στήριξη στην ευόδωση του δύσκολου πολιτιστικού εγχειρήματος της καλλιτεχνικής ομάδας ΝΕΑΠΟΛΙΣ.
poto3

Τέλος ο Σταύρος Δεληγιάννης ευχαρίστησε για την ηθική στήριξη και το καλωσόρισμα της καλλιτεχνικής ομάδας ΝΕΑΠΟΛΙΣ, από τη νέα Δημοτική Αρχή, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, και την δραστήρια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρυσούλα Τόμπρου η οποία μάλιστα ξεναγήθηκε την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρίου το βράδυ στους χώρους της Έκθεσης δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από τος επίπεδο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την άρτια διοργάνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο φωτογράφος που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην Έμιλι Ραταϊκόφσκι;

Στο «κόκκινο» Αθήνα και Πειραιάς λόγω των πολλών κρουσμάτων - Αυξάνεται η πίεση στις Εντατικές

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού - Πώς και πότε θα μπαίνει λουκέτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης