Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο τιμόνι της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο τιμόνι της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Ανακοινώθηκε ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της

Marmarinos
Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, αυτή της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Η θέση παρέμενε κενή εδώ και αρκετούς μήνες, μετά την αποπομπή της προηγούμενης διευθύντριας, με αποτέλεσμα να έχουν πάει πολύ πίσω οι ήδη καθυστερημένες προετοιμασίες του προγράμματος και των εκδηλώσεων αφήνοντας την διοργάνωση στην κυριολεξία στον αέρα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι έχει ήδη ζητηθεί αναβολή της έναρξης της, εξαιτίας της παύσης των εργασιών λόγω κορωνοίού, η οποία έχει γίνει, σε πρώτη φάση, αποδεκτή.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτηση του Μιχαήλ Μαρμαρινού στη θέση του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή» ανακοίνωσε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και συμπλήρωσε: «Η επιλογή του Μιχαήλ Μαρμαρινού στηρίχτηκε αφενός στη δύναμη της προσωπικότητας του, αφετέρου στο πολυσχιδές καλλιτεχνικό του έργο. Οραματιστής στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, γνωρίζει τη διεθνή πολιτιστική σκηνή στην οποία έχει διακριθεί ως ένας εκ των πρεσβευτών της Ελλάδας που χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης στο εξωτερικό».

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του νέου του ρόλου ο Μιχαήλ Μαρμαρινός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή ο τίτλος που μου αποδίδεται. Ελπίζω πως η αγάπη μου για την Ελευσίνα, που μετράει πολλά χρόνια, πολύ πριν την ανακύρηξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, θα καταφέρει να μετατραπεί, με τη βοήθεια όλων των συνεργατών και της πόλης, σε ένα έργο που θα αφήσει ζωντανά ίχνη και αναμνήσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Ολίβια ντε Χάβιλαντ: Η γυναίκα που τα έβαλε με τους ισχυρούς του Χόλιγουντ

Έρευνα - κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσο COVID-19

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης