Ελευσίνα: Έναρξη για τα «Αισχύλεια», αναβολή για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ελευσίνα: Έναρξη για τα «Αισχύλεια», αναβολή για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Η Ελευσίνα έχει ζητήσει παράταση έξι μηνών για την έναρξη των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών στα φετινά Αισχύλεια

Palaio_Elaiourgeio_Eleysinas
Πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις βγήκαν κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος των φετινών «Αισχυλείων» που θα πραγματοποιηθούν κανονικά στην Ελευσίνα παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω κορωνοϊού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μετάθεση της έναρξης των εκδηλώσεων της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 μετά το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς, η ανακοίνωση, εντός της επόμενη εβδομάδας του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού αλλά και η αλλαγή σχεδίων σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας το οποίο θα στεγαστεί τελικά στο Παλαιό Ελαιουργείο και όχι στον χώρο «ΒΟΤΡΥΣ» (ΣΙΝΤΡΑ) που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε να αποζημιώσει, μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, την Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο του Παλαιού Ελαιουργείου. Η αλλαγή αυτή, ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, δεν θα επηρεάσει τα «Αισχύλεια», οι εκδηλώσεις των οποίων θα συνεχίσουν να στεγάζονται εκεί.

Σχετικά με την έναρξη των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έχει ζητηθεί εξάμηνη παράσταση προκειμένου να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε τόσο από το lockdown του κορωνοϊού όσο και από τις γενικότερες καθυστερήσεις που υπήρξαν στη διοργάνωση. Εδώ και αρκετό καιρό, άλλωστε, η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα έχει μείνει χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή, θέμα το οποίο, όπως αναφέρθηκε, θα λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς η ειδική πενταμελής επιτροπή που έχει συσταθεί γι' αυτόν τον σκοπό εξετάζει ήδη τα βιογραφικά των υποψηφίων.
Επιλεγμένες εκδηλώσεις στα φετινά «Αισχύλεια»

Μεγάλες θεατρικές παραγωγές, πολυάριθμες συναυλίες δημοφιλών τραγουδιστών, κινηματογραφικές προβολές και ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των «Αισχυλείων» που θα διαρκέσουν από τις 24 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Από το μουσικό μέρος του προγράμματος ξεχωρίζουν οι μουσικές βραδιές με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννη Κότσιρα, Δήμητρα Γαλάνη, Σωκράτη Μάλαμα, Νατάσσα Μποφίλιου, Αλκίνοο Ιωαννίδη κ.α. ενώ το θεατρικό σκέλος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολύ καλές παραγωγές όπως οι «Λυσιστράτη» και «Πέρσες» του Εθνικού Θεάτρου, «Όρνιθες» του ΚΘΒΕ, «Ως την άκρη του κόσμου» της Μ. Παπαγιάννη σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου κ.α.
Κλείσιμο
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κινηματογραφικό κομμάτι των «Αισχυλείων» στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν δημοφιλείς ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών όπως οι «Ευτυχία»,  «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»,  «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» κ.α .

Στο μεταξύ, στις 26 Αυγούστου θα γίνουν τα εγκαίνια της γλυπτικής εικαστικής εγκατάστασης της Ασπασίας Σταυροπούλου «Άνθρωποι στον χρόνο» η οποίο επικεντρώνεται στο Παλαιό Ελαιουργείο και τους αφανείς ήρωες του.

Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια των εκδηλώσεων μειώθηκαν από 12 ευρώ που κόστιζαν μέχρι πέρσι, σε 8 ευρώ.
Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των «Αισχυλείων» εδώ


Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για τα «κενά ασφαλείας» - Έλεγχοι παντού για να μην ξεφύγει ο κορωνοϊός

Στο «σφυρί» η βίλα του Λάκη Γαβαλά στην Μύκονο

Θρίλερ με τη 16χρονη στα Τρίκαλα: Έγκλημα ή αυτοκτονία o θάνατός της;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης