Θοδωρής Βουτσικάκης: Ερμηνεύει στα ρωσικά ένα τραγούδι για την παγκόσμια ειρήνη

Θοδωρής Βουτσικάκης: Ερμηνεύει στα ρωσικά ένα τραγούδι για την παγκόσμια ειρήνη

Συνοδευόμενος από τους μουσικούς της ρωσικής ορχήστρας Alexandrov

Βουτσικακης__ρωσικη_ορχηστρα
Ένας Έλληνας ερμηνευτής και μία ρωσική ορχήστρα ενώνουν τις μουσικές δυνάμεις τους και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών όλου του κόσμου. Ο λόγος για τον ταλαντούχο τραγουδιστή της νέας γενιάς Θοδωρή Βουτσικάκη και την καταξιωμένη ρωσική Ορχήστρας Alexandrov που παρουσιάζουν το δημοφιλές τραγούδι «Η Ημέρα της Νίκης».

Βουτσικάκης - Alexandrov - Η Ημέρα της Νίκης


Για την ηχογράφηση του κομματιού, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας, έγινε χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του συνεργασίες με τον Νικόλα Πιοβάνι, την Λίνα Νικολακοπούλου, την Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α., ερμήνευσε το τραγούδι στα ρωσικά από την Ελλάδα ενώ τα μέλη της χορωδίας έπαιξαν ο καθένας από το σπίτι του!

«Η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους λαούς πιο κοντά ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές. Το βίντεο που ακολουθεί σε συνεργασία με τη μοναδική Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο, αφιερωμένο στον ρωσικό λαό με αφορμή την Ημέρα της Νίκης» δηλώνει με νόημα ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

«Η Ημέρα της Νίκης», ουσιαστικά, την ελληνική απάντηση στην πρόσφατη πρωτοβουλία της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού η οποία ηχογράφησε, στα ελληνικά, το εμβληματικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, «Όταν σφίγγουν το χέρι». Με την συμβολική αυτή κίνηση αλληλεγγύης η ρώσικη χορωδία θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης στη χώρα μας την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού.
Κλείσιμο
ALEXANDROV - ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - Όταν Σφίγγουν Το χέρι

Το τραγούδι αφιερώνεται σε όλο τον κόσμο με αφορμή το νικηφόρο αγώνα που έδωσε ο ρωσικός λαός κατά του φασισμού στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου από τη λήξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια.

Το 1975 η τότε Σοβιετική Ένωση επέλεξε το τραγούδι με θέμα τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», το οποίο θα ακουγόταν κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 30ης επετείου της Ημέρας της Νίκης. Ο ποιητής Vladimir Kharitonov, βετεράνος του πολέμου, έγραψε τους στίχους και τους έδωσε στο φίλο του συνθέτη, David Tukhmanov για να γράψει τη μουσική.

Αυτό το επικό τραγούδι δεν αναφέρεται σε μια γενική γενναιότητα των νεαρών στρατιωτών αλλά στις προσωπικές μνήμες των βετεράνων. Περιγράφει την ατομική εμπειρία του πολέμου. Την οδυνηρή μνήμη. Την ανάμνηση που δε χάνεται στο χρόνο. Ο δραματικός συνδυασμός της χαράς για τη νίκη και της απόγνωσης για τις μεγάλες απώλειες, τονίζει το τίμημα αυτής της Νίκης, το ψυχικό και συναισθηματικό κόστος.

Η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου έδωσε πάνω από 1500 συναυλίες, πολλές από αυτές και στην πρώτη γραμμή, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ηθικού των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού.

Η μεγάλη επιτυχία της χορωδίας βασίζεται στο ότι κατορθώνει να συνυφαίνει την πειθαρχία και την καθαρότητα του ακαδημαϊκού τραγουδιού με την πολύχρωμη και βαθιά συναισθηματικότητα και την καλλιτεχνική ποιότητα της παραδοσιακής λαϊκής μουσικής. Οι παραστάσεις της Alexandrov Ensemble αποτελούν ένα μεγαλειώδες υπερθέαμα. Κανένας δε μένει ασυγκίνητος στη θέα αυτών των καλλιτεχνών που στέκουν ευθυτενείς, ασάλευτοι και απόλυτα συντονισμένοι, ενώ τραγουδούν από τα βάθη της ψυχής τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «τουρισμός»: Οι πράσινες, οι κόκκινες και οι κίτρινες οι χώρες

Normal People: Στο... Pornhub κατέληξαν οι καυτές σκηνές σεξ της πετυχημένης σειράς του BBC Three

Η οικογένεια του Τζαμάλ Κασόγκι ανακοίνωσε ότι «συγχωρεί» τους δολοφόνους του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης