«Όταν σφίγγουν το χέρι»: Η «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» τραγουδά στα ελληνικά κατά του COVID-19

«Όταν σφίγγουν το χέρι»: Η «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» τραγουδά στα ελληνικά κατά του COVID-19

Οι ερμηνευτές της φημισμένης ρώσικης στρατιωτικής μπάντας εμψυχώνουν από την καραντίνα με το επικό τραγούδι των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου

unnamed__1_
Η «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» ανοίγει την αγκαλιά της στην Ελλάδα και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό που στέκεται ενωμένος απέναντι στην πρόκληση της πανδημίας. Οι ερμηνευτές της τραγουδούν στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι» των Μίκη Θεοδωράκη - Γιάννη Ρίτσου.

Η «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» επιδιώκει να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην ενίσχυση του ηθικού όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.


Το παγκοσμίου φήμης Alexandrov Ensemble, γνωστό και ως «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού», είναι η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Πήρε το όνομά της από τον πρώτο της διευθυντή, Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Αλεξαντρόφ και αποτελείται από μια αποκλειστικά ανδρική χορωδία, μια μουσική ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο. Ξεκίνησε το 1928 σαν μουσικό σύνολο αποτελούμενο από 12 στρατιώτες με βασική αποστολή να ψυχαγωγεί τα σοβιετικά στρατεύματα οπουδήποτε στον κόσμο βρίσκονταν. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '30 είχε φτάσει να απασχολεί 300 καλλιτέχνες και η φήμη της είχε ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Η Χορωδία, στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου έδωσε πάνω από 1500 συναυλίες, πολλές από αυτές και στην πρώτη γραμμή, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ηθικού του Κόκκινου Στρατού.


ALEXANDROV - ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - Όταν Σφίγγουν Το χέρι


Η τελευταία φορά που η Alexandrov Ensemble βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν τον Δεκέμβριο του 2017 για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συναυλίες διοργανώθηκαν από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα AMFIONIA - Athens Symphonic and Jazz Festival , στόχος του οποίου είναι η προώθηση του μηνύματος της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσα από τον πολιτισμό και τη μουσική.
Κλείσιμο
Το Alexandrov Ensemble ήταν προγραμματισμένο να δώσει και φέτος τον Ιούνιο δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις οποίες και ελπίζει ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης