Το γαλένι με το όνομα!
Το γαλένι με το όνομα!
Ένα τοπικό προϊόν – ένα κρεμώδες τυρί – από το Ρουκάνι Τεμένους του Ηρακλείου της Κρήτης που δίνει εύκολες και γρήγορες λύσεις στις κουζίνες και για αλμυρά και για γλυκά
Πάρε ένα χαμηλό γυάλινο ποτήρι – από εκείνα που προτιμούμε να υποδέχονται και να φιλοξενούν ευγενή ποτά- και βάλε στη βάση του θρυμματισμένο κρητικό παξιμάδι από χαρούπι. Κράτησε για το τέλος, μερικές χορταστικές κουταλιές μαρμελάδας ντομάτας, λίγους καρπούς κάππαρης και ένα ελαφρύ ράντισμα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.Αλλά, μεταξύ της μαρμελάδας ντομάτας και του ανθεκτικού παξιμαδιού από χαρούπι δοκίμασα τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο ένα κρεμώδες τυρί.
Ένα τοπικό προϊόν – το γαλένι με το όνομα- που παράγει μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων. Πρόκειται για την Αφοί Ζερβού ΟΕ που διαθέτει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα στην περιοχή Ρουκάνι Τεμένους. Το τελευταίο, όπως διαβάζουμε στο rural-heraklion.gr, είναι «χτισμένο στους πρόποδες του υψώματος Παραθύρι (ύψος 472 μ.) σε υψόμετρο 410 μέτρα και σε απόσταση 33 περίπου χιλιομέτρων πάνω στον οδικό άξονα Ηράκλειο - Προφήτης Ηλίας - Κυπάρισσος – Ρουκάνι» και ανήκει στην επικράτεια του δήμου Ηρακλείου.
Το κρητικό τυρί κρέμα είναι και για τα γλυκά και για τα αλμυρά αλλά και τους συνδυασμούς τους. Με την μαρμελάδα ντομάτας και το παξιμάδι από χαρούπι θα μπορούσε να ήταν και ένα cheesecake αλλά και ένας ιδιότυπος εναλλακτικός ντάκος.
Όπως διαβάζω στο site της τοπικής επιχείρησης «το γαλένι, στην τελική του μορφή ως κρητικό τυρί κρέμα, είναι ένας συνδυασμός εμπειρίας και τύχης. Κατά τη διαδικασία παραγωγής των τυροκομικών προϊόντων το έφτιαξε η μαμά της οικογένειας Ζερβού και λόγω της εξαιρετικής της γεύσης & των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του επέμενε να το κάνει δώρο στους πελάτες, οι οποίοι άρχισαν να παραγγέλνουν και να ζητούν το ίδιο συνεχώς».
Η τοπική επιχείρηση είναι πιστοποιημένη με ISO 9001, ISO 22000 (HACCP) και επιπλέον διαθέτει και πιστοποίηση από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Ένα τοπικό προϊόν – το γαλένι με το όνομα- που παράγει μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων. Πρόκειται για την Αφοί Ζερβού ΟΕ που διαθέτει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα στην περιοχή Ρουκάνι Τεμένους. Το τελευταίο, όπως διαβάζουμε στο rural-heraklion.gr, είναι «χτισμένο στους πρόποδες του υψώματος Παραθύρι (ύψος 472 μ.) σε υψόμετρο 410 μέτρα και σε απόσταση 33 περίπου χιλιομέτρων πάνω στον οδικό άξονα Ηράκλειο - Προφήτης Ηλίας - Κυπάρισσος – Ρουκάνι» και ανήκει στην επικράτεια του δήμου Ηρακλείου.
Το κρητικό τυρί κρέμα είναι και για τα γλυκά και για τα αλμυρά αλλά και τους συνδυασμούς τους. Με την μαρμελάδα ντομάτας και το παξιμάδι από χαρούπι θα μπορούσε να ήταν και ένα cheesecake αλλά και ένας ιδιότυπος εναλλακτικός ντάκος.
Όπως διαβάζω στο site της τοπικής επιχείρησης «το γαλένι, στην τελική του μορφή ως κρητικό τυρί κρέμα, είναι ένας συνδυασμός εμπειρίας και τύχης. Κατά τη διαδικασία παραγωγής των τυροκομικών προϊόντων το έφτιαξε η μαμά της οικογένειας Ζερβού και λόγω της εξαιρετικής της γεύσης & των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του επέμενε να το κάνει δώρο στους πελάτες, οι οποίοι άρχισαν να παραγγέλνουν και να ζητούν το ίδιο συνεχώς».
Η τοπική επιχείρηση είναι πιστοποιημένη με ISO 9001, ISO 22000 (HACCP) και επιπλέον διαθέτει και πιστοποίηση από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα