Οι θυγατέρες της «Οινώνης»

ironi

Στο Μονοπήγαδο της Θεσσαλονίκης, η Ρενέλα και η Αλεξία Γιαννακοπούλου, δασολόγοι – περιβαλλοντολόγοι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλλιεργούν σε μια έκταση 10 στρεμμάτων βιολογικά βότανα, τα οποία στη συνέχεια συσκευάζουν και διαθέτουν στο εμπόριο

Δύο αδελφές, η Ρενέλα και η Αλεξία Γιαννακοπούλου και οι δύο τους, «με επιστημονική κατάρτιση που αφορά στο περιβάλλον με σπουδές στη σχολή της Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ» όπως διαβάζω στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που φιλοξενείτε στο site της εταιρείας τους, της Inoni Greek Organic Herbs. Μάλιστα, η μία εξ αυτών, η Αλεξία είναι υποψήφια Διδάκτορας στις δραστικές ουσίες των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (τομέας φαρμακογνωσίας), ενώ η αδελφή της, η Ρενέλα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα – μέσα από σεμινάρια κλπ- με την καλλιέργεια Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και παραγωγή Αιθέριων Ελαίων.
ironi-5

Ας μείνουμε αρχικά σε δύο σημεία. Το πρώτο αφορά το όνομα της φίρμας. Το Inoni δεν είναι καθόλου τυχαίο ως επιλογή. «Η Οινώνη ήταν μία νύμφη από την ελληνική μυθολογία, η οποία είχε λάβει από το θεό Απόλλωνα το μοναδικό χάρισμα να θεραπεύει τις πληγές των ανθρώπων και να τους ιαίνει με τα βότανα, γνωρίζοντας τις ιαματικές τους ιδιότητες.

Συνδέεται άμεσα με τον Πάρη κατά την εποχή του Τρωικού Πολέμου, αφού απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Κόρυθο. Όταν, λοιπόν, ο Πάρης πληγώθηκε θανάσιμα, επισκέφθηκε ο ίδιος την Οινώνη -σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη εκδοχή του μύθου- την οποία ικέτευσε να τον απαλλάξει από τα τραύματά του. Εκείνη όμως, αρνήθηκε να τον θεραπεύσει, λόγω του ότι την εγκατέλειψε για την ωραία Ελένη, με συνέπεια, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της Οινώνης και των βοτάνων που μόνο αυτή ήξερε να χρησιμοποιεί, αυτός να καταλήξει στο θάνατο».
ironi-2

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι αδελφές Γιαννακοπούλου καλλιεργούν τα βότανα τους στην δική τους γη. Στο site τους διαβάζω: «Για τις καλλιέργειές μας αναζητούσαμε το ιδανικό κομμάτι γης, στην ιδανική τοποθεσία. Σε ένα μέρος μόλις 30χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης, το Μονοπήγαδο, με το κατάλληλο υψόμετρο και το δικό του ιδιαίτερο μικροκλίμα, διαπιστώσαμε, κατόπιν αναλύσεων του εδάφους και πειραματισμών, πως τα αρωματικά φυτά που επιλέξαμε, μπορούν να εγκατασταθούν και να ευδοκιμήσουν στην περιοχή με μεγάλη επιτυχία, όπως εξαπλώνονται φυσικά σε παρόμοιο κλίμα και εδαφικό περιβάλλον.
ironi-1

Αφού προετοιμάστηκε το χωράφι καταλλήλως, με τις απαραίτητες διαδικασίες του οργώματος και φρεζαρίσματος, την κατάλληλη πάντα εποχή, ώστε να έχουμε τη βέλτιστη ποιότητα και απόδοση, επιλέχθηκε με σχολαστικότητα το φυτευτικό μας υλικό, από φυτώριο με πιστοποιημένο βιολογικό φυτευτικό υλικό». Συλλέγουμε χειρωνακτικά το φυτικό υλικό και σε άμεσο χρόνο το μεταφέρουμε σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους προς αποξήρανση. Στη συνέχεια γίνεται διαλογή και τελικά επιλέγουμε με μεγάλη σχολαστικότητα το φυτικό υλικό το οποίο συσκευάζουμε σε ειδικές συσκευασίες με ερμητικό κλείσιμο, ώστε να διατηρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των βοτάνων μας στο άριστο.

Στη συνέχεια, «συλλέγουμε χειρωνακτικά το φυτικό υλικό και σε άμεσο χρόνο το μεταφέρουμε σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους προς αποξήρανση. Στη συνέχεια γίνεται διαλογή και τελικά επιλέγουμε με μεγάλη σχολαστικότητα το φυτικό υλικό το οποίο συσκευάζουμε σε ειδικές συσκευασίες με ερμητικό κλείσιμο, ώστε να διατηρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των βοτάνων μας στο άριστο».
ironi-4

Πάντως, σε μία έκταση 10 στρεμμάτων έχουν εγκατασταθεί και προσαρμοστεί πλήρως: η αγριοτριανταφυλλια, το δίκταμο, το θρούμπι, το θυμάρι, η λεβάντα, το λεμονοθύμαρο, η ρίγανη, ο σιδερίτη ή τσάι του βουνού και το φασκόμηλο.

Αυτή τη στιγμή η «Inoni» διαθέτει στην αγορά 3 προϊόντα - βιολογικό τσάι του βουνού, βιολογική ρίγανη και βιολογικό φασκόμηλο σε δύο τύπους συσκευασιών, την πρακτική σακουλα μας με zipper (φερμουάρ) για επαναχρησιμοποίηση του προϊόντος και διατήρηση του αρώματος των βοτάνων μέχρι εξάντλησής τους και για τους πιο απαιτητικούς....για ιδιαίτερη εμφάνιση και όμορφο design τους χάρτινους κυλίνδρους μας οι οποίοι επαναγεμίζονται και κοσμούν τα ράφια της κουζίνας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες