O «Αρίστος» των βραβείων

O «Αρίστος» των βραβείων

Ο πρώτος χρόνος του έτους βρίσκει τον «Αρίστο» του Γιώργου Παπαγεωργίου -έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων και τίτλους βραβείων- στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις

O «Αρίστος» των βραβείων
Το 2011 το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη με τίτλο "Ο γύρος του θανάτου" -Εκδόσεις Άγρα, 2010- με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

Επτά χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2018 ήρθε ¨το πλήρωμα της ιστορίας¨ να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή το έργο, στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Λίγους μήνες μετά, το Νοέμβριο του 18΄ στα Θεατρικά Βραβεία Αθηνοράματος η Κομοτηναία Ελένη Ουζουνίδου κέρδισε το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης.
O «Αρίστος» των βραβείων

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του «Αρίστου».

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών διαβάζω σχετικά: «Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα μάνα του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων, ο «Αρίστος» συνεχίζει την πορεία του στο Θέατρο Άνεσις από τις 14 Ιανουαρίου.

«Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται. Πρόκειται για τον Αριστείδη Παγκρατίδη, τον φερόμενο ως «Δράκο του Σέϊχ Σου», τον οποίο ο τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο». Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης