Οι εκκολαπτόμενοι αρχιτέκτονες!

Οι εκκολαπτόμενοι αρχιτέκτονες!

Το Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανοίγοντας για πρώτη φορά τα Αρχιτεκτονικά Αρχεία του στα παιδιά

kopse-rapse-architektonas
Το εύρος των Αρχιτεκτονικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να περιεργαστούν παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κόψε Ράψε Αρχειο-τέκτονα».

Μέσα από διαδραστικές μεθόδους εξερεύνησης και αναζήτησης, τα παιδιά θα δουν διαφορετικούς τύπους αρχιτεκτονικής και πώς αυτοί συνδέονται με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε εποχής.

Από το Σάββατο 6 μέχρι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον χώρο της Πειραιώς 138, τα παιδιά «μέσα από ένα παιχνίδι παρατήρησης και καταγραφής θα επιχειρήσουν μία οπτική ανάλυση των όψεων των κτηρίων, εφευρίσκοντας έναν δικό τους τρόπο ανάγνωσης της αρχιτεκτονικής, και βέβαια θα βάλουν τους δικούς τους κανόνες».

Επιπλέον, όπως διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη : «Με αφορμή το παιχνίδι των Σουρεαλιστών «cadavre exquis», τα παιδιά αλλάζουν, παραμορφώνουν, πειραματίζονται και οικοδομούν εκ νέου φανταστικά κτήρια. Επιχειρούν μία δημιουργική αποδόμηση της αρχιτεκτονικής γνωστών κτηρίων ώστε να συνθέσουν μια νέα εικόνα συνδυάζοντας διαφορετικές εποχές και ρυθμούς.

Μαθαίνουν την Αθήνα αλλιώς... και μεταφέρουν την εμπειρία τους στην πραγματική πόλη....».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης