«Βάλσαμο» φυόμενο στη Θεσπρωτία

kominis

Στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας η οικογενειακή επιχείρηση «Κομίνη», παράγει, επεξεργάζει και δραστηριοποιείται εμπορικά στον τομέα των βιολογικών βοτάνων

«Η αρχή έγινε το 2004 από μια βόλτα στο χωράφι μου, μαζεύοντας αυτοφυή βότανα για ιδιωτική χρήση...» με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε να εξιστορεί την ιστορία της η Μαρία Κομίνη, ο ιθύνων νους της ομότιτλης οικογενειακής επιχείρησης βιολογικών βοτάνων.

Κάπως έτσι, με παρόμοιες ιστορίες έχουν γεννηθεί πολλά επιχειρηματικά σχέδια. Το χωράφι, η ιδέα, η τόλμη για το επόμενο βήμα και η συνέχεια.

«Εκείνο τον καιρό ήμουν αγρότισσα και είχα βιολογικά χωράφια με ελαιόδεντρα και παρήγαμε βιολογικό ελαιόλαδο. Σκέφτηκα ότι αυτόν τον φυσικό πλούτο των βοτάνων θα έπρεπε να τον εκμεταλλευτώ. Έτσι ξεκίνησα την επικοινωνία με κάποιους εμπόρους και τους ρώτησα να ενδιαφέρονται για τα βότανα που είχα στα χωράφια μου και να τους στείλω δείγματα. Έτσι δειλά δειλά άρχισα τη συλλογή των βοτάνων.

Αργότερα, και ενώ η δουλειά πήγαινε όλο και καλύτερα νοίκιασα και άλλα χωράφια και με τη συμβουλή γεωπόνου άρχισα την καλλιέργεια και άλλων ειδών βιολογικών αρωματικών φυτών. Σήμερα έχουμε 100 στρέμματα».
kominis-1


Ο εμπορική γκάμα αποτελείται από δύο ειδών συσκευασίες οι οποίες συμπληρώνονται μια σημαντική ποικιλία βοτάνων ( Βάλσαμο,Τσάι του Βουνου, Δάφνη, Βασιλικός, Μολόχα, Φασκόμηλο, Ρίγανη, Θυμάρι, Δεντρολίβανο, Άγριο Τριαντάφυλλο, Λαδανιά, Φλισκούνι, Τσουκνίδα, Εκουιζέτο, Αχίλλεια, Κράταιγος, Θρούμπι, Τίλιο, Χαμομήλι, Μελισσόχορτο, Καλέντουλα, Δύοσμος, Μέντα, Ματζουράνα, Πασιφλόρα, Ύσσοπος, Λεβάντα, Στέβια)

Τα παιδιά της οικογένειας, ο Παναγιώτης Κομίνης και η Σοφία Κομίνη, άδραξαν της ευκαιρίας και έδωσαν την ώθηση την κατάλληλη στιγμή.

Καθώς η επιχείρηση απέκτησε το συσκευαστήριο της και πιο σύγχρονο αποξηραντήριο, η εμπορική φίρμα «Κomini Βio Ηerbs» άρχισε να επεκτείνεται στην ελληνική και εκτός των συνόρων αγορά.

Σήμερα, από τα φυόμενα χωράφια στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας και από το συσκευαστήριο στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, τα προϊόντα εξάγονται στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Αμερική και την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"