«Βάλσαμο» φυόμενο στη Θεσπρωτία

kominis

Στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας η οικογενειακή επιχείρηση «Κομίνη», παράγει, επεξεργάζει και δραστηριοποιείται εμπορικά στον τομέα των βιολογικών βοτάνων

«Η αρχή έγινε το 2004 από μια βόλτα στο χωράφι μου, μαζεύοντας αυτοφυή βότανα για ιδιωτική χρήση...» με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε να εξιστορεί την ιστορία της η Μαρία Κομίνη, ο ιθύνων νους της ομότιτλης οικογενειακής επιχείρησης βιολογικών βοτάνων.

Κάπως έτσι, με παρόμοιες ιστορίες έχουν γεννηθεί πολλά επιχειρηματικά σχέδια. Το χωράφι, η ιδέα, η τόλμη για το επόμενο βήμα και η συνέχεια.

«Εκείνο τον καιρό ήμουν αγρότισσα και είχα βιολογικά χωράφια με ελαιόδεντρα και παρήγαμε βιολογικό ελαιόλαδο. Σκέφτηκα ότι αυτόν τον φυσικό πλούτο των βοτάνων θα έπρεπε να τον εκμεταλλευτώ. Έτσι ξεκίνησα την επικοινωνία με κάποιους εμπόρους και τους ρώτησα να ενδιαφέρονται για τα βότανα που είχα στα χωράφια μου και να τους στείλω δείγματα. Έτσι δειλά δειλά άρχισα τη συλλογή των βοτάνων.

Αργότερα, και ενώ η δουλειά πήγαινε όλο και καλύτερα νοίκιασα και άλλα χωράφια και με τη συμβουλή γεωπόνου άρχισα την καλλιέργεια και άλλων ειδών βιολογικών αρωματικών φυτών. Σήμερα έχουμε 100 στρέμματα».
kominis-1


Ο εμπορική γκάμα αποτελείται από δύο ειδών συσκευασίες οι οποίες συμπληρώνονται μια σημαντική ποικιλία βοτάνων ( Βάλσαμο,Τσάι του Βουνου, Δάφνη, Βασιλικός, Μολόχα, Φασκόμηλο, Ρίγανη, Θυμάρι, Δεντρολίβανο, Άγριο Τριαντάφυλλο, Λαδανιά, Φλισκούνι, Τσουκνίδα, Εκουιζέτο, Αχίλλεια, Κράταιγος, Θρούμπι, Τίλιο, Χαμομήλι, Μελισσόχορτο, Καλέντουλα, Δύοσμος, Μέντα, Ματζουράνα, Πασιφλόρα, Ύσσοπος, Λεβάντα, Στέβια)

Τα παιδιά της οικογένειας, ο Παναγιώτης Κομίνης και η Σοφία Κομίνη, άδραξαν της ευκαιρίας και έδωσαν την ώθηση την κατάλληλη στιγμή.

Καθώς η επιχείρηση απέκτησε το συσκευαστήριο της και πιο σύγχρονο αποξηραντήριο, η εμπορική φίρμα «Κomini Βio Ηerbs» άρχισε να επεκτείνεται στην ελληνική και εκτός των συνόρων αγορά.

Σήμερα, από τα φυόμενα χωράφια στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας και από το συσκευαστήριο στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, τα προϊόντα εξάγονται στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Αμερική και την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

athens-1821

Ο ιστορικός Λεωνίδας Καλλιβρετάκης (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών / Ε.Ι.Ε.) με πλήθος αρχειακών τεκμηρίων διαμορφώνει την εικόνα της Αθήνας τον 19ο αιώνα ή το πώς η Αθήνα από μια επαρχιακή πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθίσταται πρωτεύουσα του Ελληνικού Βασιλείου (Το θέμα βρίσκεται διαθέσιμο στην ηλεκτρονική έκδοση της Ε.Ι.Ε «Αρχαιολογία της Πόλης των Αθηνών»)

1821

Το συλλογικό έργο «1821- Η δημιουργία ενός έθνους-κράτους» των Βερέμη, Κολιόπουλου και Μιχαηλίδη αποτελεί μια συνθετική προσέγγιση του θεμελιακού για τους Έλληνες γεγονότος και των πρώτων χρόνων του νέου ελληνικού κράτους

easter-fotaerio

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών

xatzi

Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο κοινωφελές Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος

sakelariou

Ο αείμνηστος Μιχαήλ Σακελλαρίου συγγραφέας του αξεπέραστου βιβλίου «Η απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, καταλύτης για την αποδιοργάνωση της ελληνικής Επανάστασης» αποτυπώνει «τα γεγονότα των τριών αυτών μηνών, μέρα με τη μέρα, μέσα από δημόσια έγγραφα, εκδεδομένα και ανέκδοτα, ημερολόγια και απομνημονεύματα αυτοπτών μαρτύρων»

3