Λεωφορείον Η Ποίηση!

Λεωφορείον Η Ποίηση!

Στην ιστορική γραμμή 040 του λεωφορείου που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά, νέοι ποιητές θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους την πρώτη ημέρα κάθε μήνα με την φυσική τους παρουσία, σε μια δράση –σε συνεργασία των δήμων Αθήνας και Πειραιά– που εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου"

vivlio-040
Σημαντικές συνεργασίες φέρνει η διοργάνωση "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" ενώνοντας δήμους, φορείς, ανθρώπους και νοοτροπίες.

Με βάση την συνεργασία των δήμων Αθήνας και Πειραιά και την περαιτέρω σύμπραξη των φορέων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχοντας ως άξονα και κατευθυντήρια γραμμή το βιβλίο ή την αφήγηση, διοργανώνεται μια ιδιαίτερη και συμβολική δράση στην κλασική διαδρομή του «040», του λεωφορείο που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά με τίτλο «‘Ένα ποίημα είναι μια πόλη».

Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα κάθε μήνα στο λεωφορείο θα πραγματοποιείται απαγγελία ποιημάτων από νέους ποιητές οι οποίοι θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στη δράση «‘Ένα ποίημα είναι μια πόλη» θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη του μήνα φυσική απαγγελία ποιημάτων στην ιστορική γραμμή 040 που εδώ και πολλές δεκαετίες συνδέει τις δύο πόλεις. Οι εκδηλώσεις –σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής- επιδιώκουν να τοποθετήσουν την ποίηση και τους ποιητές μέσα στην καθημερινότητα.

Καθ’ οδόν, εν μέσω επιβατών, ποιητές θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους, «συνδυάζοντας τη δυνατότητα της δημόσιας φωνής, της ανάγνωσης, της φυσικής παρουσίας και του αναστοχασμού σε μια εποχή ταχύτητας και εικόνας».

Σημαντική αναφορά στις δράσεις πολιτισμού της πόλης των Αθηνών έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε ότι «όταν συνεργάζονται οι πόλεις με σημαντικούς και πρωτοπόρους φορείς πολιτισμού, μπορούν να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, να λειτουργήσουν ενωτικά, να δημιουργήσουν και να αφυπνίσουν. Η Αθήνα κι ο Πειραιάς είναι πια μια ενιαία πόλη που θα χρειαζόταν μητροπολιτική διακυβέρνηση. Τα διοικητικά όρια δεν υπάρχουν για να διαιρούν, αλλά για να τα υπερβαίνουμε και να συνεργαζόμαστε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης