Λεωφορείον Η Ποίηση!

vivlio-040

Στην ιστορική γραμμή 040 του λεωφορείου που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά, νέοι ποιητές θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους την πρώτη ημέρα κάθε μήνα με την φυσική τους παρουσία, σε μια δράση –σε συνεργασία των δήμων Αθήνας και Πειραιά– που εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου"

Σημαντικές συνεργασίες φέρνει η διοργάνωση "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" ενώνοντας δήμους, φορείς, ανθρώπους και νοοτροπίες.

Με βάση την συνεργασία των δήμων Αθήνας και Πειραιά και την περαιτέρω σύμπραξη των φορέων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχοντας ως άξονα και κατευθυντήρια γραμμή το βιβλίο ή την αφήγηση, διοργανώνεται μια ιδιαίτερη και συμβολική δράση στην κλασική διαδρομή του «040», του λεωφορείο που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά με τίτλο «‘Ένα ποίημα είναι μια πόλη».

Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα κάθε μήνα στο λεωφορείο θα πραγματοποιείται απαγγελία ποιημάτων από νέους ποιητές οι οποίοι θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στη δράση «‘Ένα ποίημα είναι μια πόλη» θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη του μήνα φυσική απαγγελία ποιημάτων στην ιστορική γραμμή 040 που εδώ και πολλές δεκαετίες συνδέει τις δύο πόλεις. Οι εκδηλώσεις –σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής- επιδιώκουν να τοποθετήσουν την ποίηση και τους ποιητές μέσα στην καθημερινότητα.

Καθ’ οδόν, εν μέσω επιβατών, ποιητές θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους, «συνδυάζοντας τη δυνατότητα της δημόσιας φωνής, της ανάγνωσης, της φυσικής παρουσίας και του αναστοχασμού σε μια εποχή ταχύτητας και εικόνας».

Σημαντική αναφορά στις δράσεις πολιτισμού της πόλης των Αθηνών έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε ότι «όταν συνεργάζονται οι πόλεις με σημαντικούς και πρωτοπόρους φορείς πολιτισμού, μπορούν να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, να λειτουργήσουν ενωτικά, να δημιουργήσουν και να αφυπνίσουν. Η Αθήνα κι ο Πειραιάς είναι πια μια ενιαία πόλη που θα χρειαζόταν μητροπολιτική διακυβέρνηση. Τα διοικητικά όρια δεν υπάρχουν για να διαιρούν, αλλά για να τα υπερβαίνουμε και να συνεργαζόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

voskos

Αντί για ποίηση να τους λέει μπινελίκια καθ όλη τι διαδρομή μήπως και συνέλθουν τα γίδια

tassos

Φανταστείτε σκηνή.Σαρδέλλες όλοι στό λεωφορείο,σκεπτόμενοι οί περισότεροι ,τό πώς θά τά βγάλουν πέρα, μέ άβάσταχτες ύποχρεώσεις σέ όλα τά εύαγή ίδρύματα (έφορία-τέβε-δεη-οτε-δημοτικά τέλη-ευδάπ-ερτ),οί περισότεροι χωρίς δουλειά ,καίνά μπεί μέσα ό ποιητής νά άπαγγείλει.Μάλλον θά πεί τό μαυρη ειναι ή νυκτα στά βουνάΠιστευω ότι μας γ....ε καί μας δουλευουν καί άπό πάνω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

the-greek-sandal

Ο Νικόλας Μίνογλου μπορεί να είναι περήφανος για τις επιδόσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας του καθώς κατάφερε να κάνει ηγέτη της online αγοράς παπουτσιών το myshoe.gr αλλά και διεθνή φίρμα τα χειροποίητα Ancient Greek Sandals

eptalofos

Μια ετικέτα πάνω σε ένα λευκό κρασί (από την κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnay) –Επτάλοφος- μπορεί να είναι αφορμή για να ξετυλιχθεί μπροστά στον επισκέπτη όλη η διαδρομή ενός ιστορικού κτήματος της Αττικής

artists-book

Σημαντικά εικαστικά έργα υπό μορφή βιβλίου, τίτλοι και τόποι όπου σημαντικοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το βιβλίο ως αυτούσιο και αυτόνομο έργο τέχνης, παρουσιάζονται στην έκθεση «Το βιβλίο ως έργο τέχνης - Αrtist’ s books από τα χρόνια του ΄60» στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων υπό το πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

bu21-1

Το θεατρικό έργο “BU21” του Stuart Slade αγγίζει το φαινόμενο της τρομοκρατίας με έναν ιδιαίτερο και καυστικά ρεαλιστικό τρόπο μέσα από τις ιστορίες έξι επιζώντων