Λεωφορείον Η Ποίηση!

vivlio-040

Στην ιστορική γραμμή 040 του λεωφορείου που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά, νέοι ποιητές θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους την πρώτη ημέρα κάθε μήνα με την φυσική τους παρουσία, σε μια δράση –σε συνεργασία των δήμων Αθήνας και Πειραιά– που εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου"

Σημαντικές συνεργασίες φέρνει η διοργάνωση "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" ενώνοντας δήμους, φορείς, ανθρώπους και νοοτροπίες.

Με βάση την συνεργασία των δήμων Αθήνας και Πειραιά και την περαιτέρω σύμπραξη των φορέων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχοντας ως άξονα και κατευθυντήρια γραμμή το βιβλίο ή την αφήγηση, διοργανώνεται μια ιδιαίτερη και συμβολική δράση στην κλασική διαδρομή του «040», του λεωφορείο που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά με τίτλο «‘Ένα ποίημα είναι μια πόλη».

Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα κάθε μήνα στο λεωφορείο θα πραγματοποιείται απαγγελία ποιημάτων από νέους ποιητές οι οποίοι θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Στη δράση «‘Ένα ποίημα είναι μια πόλη» θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη του μήνα φυσική απαγγελία ποιημάτων στην ιστορική γραμμή 040 που εδώ και πολλές δεκαετίες συνδέει τις δύο πόλεις. Οι εκδηλώσεις –σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής- επιδιώκουν να τοποθετήσουν την ποίηση και τους ποιητές μέσα στην καθημερινότητα.

Καθ’ οδόν, εν μέσω επιβατών, ποιητές θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους, «συνδυάζοντας τη δυνατότητα της δημόσιας φωνής, της ανάγνωσης, της φυσικής παρουσίας και του αναστοχασμού σε μια εποχή ταχύτητας και εικόνας».

Σημαντική αναφορά στις δράσεις πολιτισμού της πόλης των Αθηνών έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε ότι «όταν συνεργάζονται οι πόλεις με σημαντικούς και πρωτοπόρους φορείς πολιτισμού, μπορούν να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, να λειτουργήσουν ενωτικά, να δημιουργήσουν και να αφυπνίσουν. Η Αθήνα κι ο Πειραιάς είναι πια μια ενιαία πόλη που θα χρειαζόταν μητροπολιτική διακυβέρνηση. Τα διοικητικά όρια δεν υπάρχουν για να διαιρούν, αλλά για να τα υπερβαίνουμε και να συνεργαζόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

voskos

Αντί για ποίηση να τους λέει μπινελίκια καθ όλη τι διαδρομή μήπως και συνέλθουν τα γίδια

tassos

Φανταστείτε σκηνή.Σαρδέλλες όλοι στό λεωφορείο,σκεπτόμενοι οί περισότεροι ,τό πώς θά τά βγάλουν πέρα, μέ άβάσταχτες ύποχρεώσεις σέ όλα τά εύαγή ίδρύματα (έφορία-τέβε-δεη-οτε-δημοτικά τέλη-ευδάπ-ερτ),οί περισότεροι χωρίς δουλειά ,καίνά μπεί μέσα ό ποιητής νά άπαγγείλει.Μάλλον θά πεί τό μαυρη ειναι ή νυκτα στά βουνάΠιστευω ότι μας γ....ε καί μας δουλευουν καί άπό πάνω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

1
o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν