Μοιάζεις με άστατο καιρό…

iro-saia

Η Ηρώ Σαΐα παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι «Κι εγώ η θάλασσά σου» όπου την μουσική υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και τους στίχους η ίδια η ερμηνεύτρια αλλά και ο Ανδρέας Νεοφυτίδης (γνωστός από την επιτυχημένη συνεργασία του με τον αλησμόνητο Μάριο Τόκα)

Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης εδώ και χρόνια είναι ένας από τους πιο σταθερούς συνεργάτες της. Παίζοντας πιάνο και έχοντας την ευθύνης της επιμέλειας βρίσκεται στο πλευρό της στις εμφανίσεις της στις μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά στις συναυλίες της στην περιφέρεια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το 2013 - στη δεύτερη προσωπική της δουλειά με τον τίτλο «Λευκό Χαρτί»- ο Νεοκλής Νεοφυτίδης μελοποιεί στίχους της ίδιας που γράφει για πρώτη φορά.

Μάλιστα, το cd δανείζεται τον τίτλο του τραγουδιού τους:

Λευκό χαρτί είναι η ζωή
γράψε και ας σε πονάει
κάθε σελίδα η μέρα σου
και πίσω δε γυρνάει

Λευκό χαρτί η αγάπη σου
και μη τη μουτζουρώνεις
γράψε χωρίς να φοβηθείς
γράψε και ας ματώνεις.

Τράβα μια μονοκοντυλιά
σβήσε όλα τα χαμένα
σβήσε τους πόνους την οργή
σβήσε όλα τα κλεμμένα.

Ο λόγος, λοιπόν, για την Ηρώ Σαΐα – την ερμηνεύτρια που όταν χρειάζεται γίνεται και στιχουργός! Η επιτυχημένη συνεργασία τους επαναλαμβάνεται.

Το φετινό καλοκαίρι η Ηρώ Σαΐα παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι «Κι εγώ η θάλασσά σου» όπου την μουσική υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και τους στίχους η Ηρώ Σαΐα αλλά και ο Ανδρέας Νεοφυτίδης (γνωστός από την επιτυχημένη συνεργασία του με τον αλησμόνητο Μάριο Τόκα).

Κι αν είσαι όνειρο γλυκό και ήλιος που χαράζει
είσαι και το τραγούδι μου από βαθύ μαράζι
Κι αν είσαι πίκρα της στιγμής και των καιρών μαυρίλα
είσαι κι ελπἰδα ζωντανή μες στης καρδιάς τα φύλλα.

Μοιάζεις με άστατο καιρό κι εγώ η θάλασσά σου
έλα και φύσηξε πάνω μου, αχ
φουρτούνα ο έρωτάς σου
Μοιάζεις με άστατο καιρό κι εγώ η θάλασσά σου
μες στης ψυχής μου το βυθό, αχ
να γράψεις τ᾽ ὀνομά σου.

Κι αν είσαι ζέστη που φυσά στην άμμο της ερήμου
είσαι κι ελπίδα ζωντανή, όαση στη ζωή μου
Κι όσο κι αν φεύγεις μακριά, κοντά μου θα γυρίζεις,
μαζί μου πάλι θα γελάς, θα κλαίς, θα συνεχίζεις.

Η Ηρώ αλλά και ο Νεοφυτίδης έχουν βρει την συνταγή να παντρεύουν διαφορετικά μεταξύ τους υλικά σε ένα «φαγητό» ισορροπημένο γευστικό αλλά με μικρές εκρήξεις ηχητικής και αισθητικής επίγευσης. Η συνταγή τους πάνω από όλα έχει να κάνει με μια μέθοδο ελληνικότητας της σήμερον εποχής – σύγχρονη και απαιτητική μέσα στην κληρονομιά της παράδοσης.

Η ενορχήστρωση είναι του Νεοκλή Νεοφυτίδη και συμμετέχουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Λαούτο –Λαύτα), Παντελής Ντζιάλας (Κιθάρα), Πέτρος Βαρθακούρης (Κοντραμπάσο), Στέφανος Δορμπαράκης (Κανονάκι), Τάκης Βασιλείου (Κρούστα).

Ακούστε το νέο τραγούδι
Κι εγώ η θάλασσά σου - Ηρώ Σαΐα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα