Μοιάζεις με άστατο καιρό…

iro-saia

Η Ηρώ Σαΐα παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι «Κι εγώ η θάλασσά σου» όπου την μουσική υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και τους στίχους η ίδια η ερμηνεύτρια αλλά και ο Ανδρέας Νεοφυτίδης (γνωστός από την επιτυχημένη συνεργασία του με τον αλησμόνητο Μάριο Τόκα)

Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης εδώ και χρόνια είναι ένας από τους πιο σταθερούς συνεργάτες της. Παίζοντας πιάνο και έχοντας την ευθύνης της επιμέλειας βρίσκεται στο πλευρό της στις εμφανίσεις της στις μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά στις συναυλίες της στην περιφέρεια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το 2013 - στη δεύτερη προσωπική της δουλειά με τον τίτλο «Λευκό Χαρτί»- ο Νεοκλής Νεοφυτίδης μελοποιεί στίχους της ίδιας που γράφει για πρώτη φορά.

Μάλιστα, το cd δανείζεται τον τίτλο του τραγουδιού τους:

Λευκό χαρτί είναι η ζωή
γράψε και ας σε πονάει
κάθε σελίδα η μέρα σου
και πίσω δε γυρνάει

Λευκό χαρτί η αγάπη σου
και μη τη μουτζουρώνεις
γράψε χωρίς να φοβηθείς
γράψε και ας ματώνεις.

Τράβα μια μονοκοντυλιά
σβήσε όλα τα χαμένα
σβήσε τους πόνους την οργή
σβήσε όλα τα κλεμμένα.

Ο λόγος, λοιπόν, για την Ηρώ Σαΐα – την ερμηνεύτρια που όταν χρειάζεται γίνεται και στιχουργός! Η επιτυχημένη συνεργασία τους επαναλαμβάνεται.

Το φετινό καλοκαίρι η Ηρώ Σαΐα παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι «Κι εγώ η θάλασσά σου» όπου την μουσική υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και τους στίχους η Ηρώ Σαΐα αλλά και ο Ανδρέας Νεοφυτίδης (γνωστός από την επιτυχημένη συνεργασία του με τον αλησμόνητο Μάριο Τόκα).

Κι αν είσαι όνειρο γλυκό και ήλιος που χαράζει
είσαι και το τραγούδι μου από βαθύ μαράζι
Κι αν είσαι πίκρα της στιγμής και των καιρών μαυρίλα
είσαι κι ελπἰδα ζωντανή μες στης καρδιάς τα φύλλα.

Μοιάζεις με άστατο καιρό κι εγώ η θάλασσά σου
έλα και φύσηξε πάνω μου, αχ
φουρτούνα ο έρωτάς σου
Μοιάζεις με άστατο καιρό κι εγώ η θάλασσά σου
μες στης ψυχής μου το βυθό, αχ
να γράψεις τ᾽ ὀνομά σου.

Κι αν είσαι ζέστη που φυσά στην άμμο της ερήμου
είσαι κι ελπίδα ζωντανή, όαση στη ζωή μου
Κι όσο κι αν φεύγεις μακριά, κοντά μου θα γυρίζεις,
μαζί μου πάλι θα γελάς, θα κλαίς, θα συνεχίζεις.

Η Ηρώ αλλά και ο Νεοφυτίδης έχουν βρει την συνταγή να παντρεύουν διαφορετικά μεταξύ τους υλικά σε ένα «φαγητό» ισορροπημένο γευστικό αλλά με μικρές εκρήξεις ηχητικής και αισθητικής επίγευσης. Η συνταγή τους πάνω από όλα έχει να κάνει με μια μέθοδο ελληνικότητας της σήμερον εποχής – σύγχρονη και απαιτητική μέσα στην κληρονομιά της παράδοσης.

Η ενορχήστρωση είναι του Νεοκλή Νεοφυτίδη και συμμετέχουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Λαούτο –Λαύτα), Παντελής Ντζιάλας (Κιθάρα), Πέτρος Βαρθακούρης (Κοντραμπάσο), Στέφανος Δορμπαράκης (Κανονάκι), Τάκης Βασιλείου (Κρούστα).

Ακούστε το νέο τραγούδι
Κι εγώ η θάλασσά σου - Ηρώ Σαΐα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1