Η κλασική μουσική στον Μόλυβο!

kornhlios_arthrooo

Ο 37χρονος Κορνήλιος Σελαμσής, συνθέτης σύγχρονης κλασσικής μουσικής και μουσικής για θέατρο, παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του «Δημιουργία» - «SCHÖPFUNG», στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στη Λέσβο

Ο Κορνήλιος Σελαμσής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Είναι συνθέτης με κύριο προσανατολισμό στη σύγχρονη κλασσική μουσική και τη μουσική για το θέατρο, οι οποίες είναι και οι δύο κύριες δραστηριότητές του.
Η μουσική του πορεία ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, όπου ασχολήθηκε αρχικά με τη σύνθεση και την ενορχήστρωση στα πλαίσια του βήματος που έδινε σε νέους μουσικούς η Ορχήστρα των Χρωμάτων και ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός.

Από το 2004 έως το 2010 έζησε στην Ολλανδία όπου σπούδασε σύνθεση στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης με τον Gilius van Bergeijk, τον MartijnPadding και τον Cornelis de Bondt.

Έργα του έχουν παραγγελθεί και παιχθεί από το ASKO Ensemble, το Nieuw Ensemble, το Enseble de Ereprijs, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Łódz, το Artéfacts Ensemble, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Artéfacts Ensemble, στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τον Καναδά κ.α. ενώ ο καλοκαίρι του 2016 παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών η όπερα του «Λεόντιος και Λένα».

Ένα μεγάλο μέρος της εργασίας του συνθέτη -όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σημείωμα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου- καταλαμβάνει η μουσική για το θέατρο και η συνεργασία του με τους σκηνοθέτες, Χάρη Φραγκούλη, Δημήτρη Καραντζά, Ακύλλα Καραζήση, Σοφία Πάσχου, και Νίκο Καραθάνο.

Ξεχωριστή είναι η πολυετής του συνεργασία με το Θωμά Μοσχόπουλο -που αριθμεί δεκατρείς παραστάσεις- και η έρευνα που έχουν από κοινού διεξάγει πάνω στη λειτουργία της μουσικής στην αρχαία τραγωδία. Επιπλέον, από τον Νοέμβριο του 2015 συντονίζει και διδάσκει στο εργαστήρι Σύνθεσης Μουσικής στο Θέατρο στα πλαίσια των εργαστηρίων του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Κορνήλιος Σελαμσής, παρουσιάζεται στις 16 Αυγούστου στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και παρουσιάζει –σε παγκόσμια πρώτη- το έργο του «Δημιουργία» - «SCHÖPFUNG».

Από τις 8 έως τις 19 Αυγούστου στο χωριό Μόλυβος στο νησί της Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής με τον τίτλο «ΓΕΝΕΣΙΣ» το οποίο θα περιέχει εκδηλώσεις κλασικής μουσικής με την συμμετοχή πολλών σημαντικών καλλιτεχνών, μουσικών και ερμηνευτών.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ένα άνοιγμα στα χωριά και σε σημαντικούς χώρους του νησιού. Η Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη, το Μετόχι των Αγίων Αναργύρων της Ι. Μ. Λειμώνος στον κάμπο της Καλλονής, ο προϊστορικός οικισμός Θερμής και ο Αρχαιολογικός χώρος Aιολικού Iερού Απόλλωνος στην Κλοπεδή της Αγίας Παρασκευής, είναι κάποιοι από τους χώρους όπου θα διεξαχθούν οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"