Η πρώτη επαφή με την Τέχνη

rodoula-chroni

Η Σπυριδούλα Χρόνη σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους

Μόλις είχε έρθει στη ζωή η δεύτερη κόρη μου και είχα τις αγωνίες μιας ξανά-φρέσκιας μαμάς, αλλά και μια έννοια για τη «μεγάλη» κόρη, που κι αυτή μικρή ήταν στην πραγματικότητα. Προσπαθούσα να βρω τρόπους να κάνουμε κάτι «μόνο οι δυο μας, όπως παλιά», όπως μου έλεγε. Μετά μεγάλωσε λίγο και η δεύτερη και την «έσερνα» όπου πηγαίναμε με τη μεγάλη. «Μόνο οι δυο μας μαμά», μου ζήτησε κι αυτή μια φορά. Ήρθε και η τρίτη κόρη και πλέον οι «μεγάλες» ήθελαν να κάνουμε μια «μεγαλίστικη» βόλτα, χωρίς το μωρό και το καρότσι. Σε αυτές τις «απαιτητικές» περιστάσεις, έβρισκα πάντα μπροστά μου τη Σπυριδούλα Χρόνη, την εκπαιδευτικό, που παρόλο που εργάζεται σε σταθερή βάση σε ένα «τυχερό» νηπιαγωγείο, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Με αφορμή τη μουσικοκινητική και τις χειροτεχνίες, την επαφή με την Τέχνη δηλαδή, η Σπυριδούλα έχει πάντα τη γλύκα και την υπομονή που χρειάζεται για να «χαλαρώσουμε» εμείς οι γονείς και να ενθαρρυνθούν τα παιδιά μας ώστε να συμμετέχουμε από κοινού σε μια ομάδα. Αυτό είναι κάτι που τελικά λειτουργεί εποικοδομητικά όχι μόνο για την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, αλλά –κρίνοντας εξ’ ιδίων- περισσότερο για τη σχέση με εμάς τους γονείς τους και τον καταμερισμό των ρόλων μεταξύ μας στην ευρύτερη κοινωνία.

Παρακολουθήστε τι μας λέει στο απόσπασμα από την εκπομπή Citylife:

Citylife - Σπυριδούλα Χρόνη


Info
«Ανακαλύπτοντας τις τέχνες»
Ίδρυμα Θεοχαράκη
6ος κύκλος: 21, 28 Απριλίου και 5, 12 Μαΐου 2018 ώρα 12:00 – 13:00
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

6
kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!