Η πρώτη επαφή με την Τέχνη

rodoula-chroni

Η Σπυριδούλα Χρόνη σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους

Μόλις είχε έρθει στη ζωή η δεύτερη κόρη μου και είχα τις αγωνίες μιας ξανά-φρέσκιας μαμάς, αλλά και μια έννοια για τη «μεγάλη» κόρη, που κι αυτή μικρή ήταν στην πραγματικότητα. Προσπαθούσα να βρω τρόπους να κάνουμε κάτι «μόνο οι δυο μας, όπως παλιά», όπως μου έλεγε. Μετά μεγάλωσε λίγο και η δεύτερη και την «έσερνα» όπου πηγαίναμε με τη μεγάλη. «Μόνο οι δυο μας μαμά», μου ζήτησε κι αυτή μια φορά. Ήρθε και η τρίτη κόρη και πλέον οι «μεγάλες» ήθελαν να κάνουμε μια «μεγαλίστικη» βόλτα, χωρίς το μωρό και το καρότσι. Σε αυτές τις «απαιτητικές» περιστάσεις, έβρισκα πάντα μπροστά μου τη Σπυριδούλα Χρόνη, την εκπαιδευτικό, που παρόλο που εργάζεται σε σταθερή βάση σε ένα «τυχερό» νηπιαγωγείο, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Με αφορμή τη μουσικοκινητική και τις χειροτεχνίες, την επαφή με την Τέχνη δηλαδή, η Σπυριδούλα έχει πάντα τη γλύκα και την υπομονή που χρειάζεται για να «χαλαρώσουμε» εμείς οι γονείς και να ενθαρρυνθούν τα παιδιά μας ώστε να συμμετέχουμε από κοινού σε μια ομάδα. Αυτό είναι κάτι που τελικά λειτουργεί εποικοδομητικά όχι μόνο για την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, αλλά –κρίνοντας εξ’ ιδίων- περισσότερο για τη σχέση με εμάς τους γονείς τους και τον καταμερισμό των ρόλων μεταξύ μας στην ευρύτερη κοινωνία.

Παρακολουθήστε τι μας λέει στο απόσπασμα από την εκπομπή Citylife:

Citylife - Σπυριδούλα Χρόνη


Info
«Ανακαλύπτοντας τις τέχνες»
Ίδρυμα Θεοχαράκη
6ος κύκλος: 21, 28 Απριλίου και 5, 12 Μαΐου 2018 ώρα 12:00 – 13:00
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stratigos-makrygiannis

Η νέα όπερα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου σε λιμπρέτο του Αλέκου Λούντζη για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη ανεβαίνει για τρείς παραστάσεις στις αρχές Απριλίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο «Νιάρχος»

asimos

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται δημόσια στο κοινό το αρχείο του Νικόλα Άσιμου στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκδήλωσης που περιλαμβάνει έκθεση 12 εικαστικών καλλιτεχνών και 2 συναυλίες

saxa

Στο ιστορικό κτήριο του ΑΣΑΧ (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αμπελοκτημόνων Χαλκίδας) στο Λιμάνι στις 27 Μαρτίου 2019 ενεργοί πολίτες- επιχειρηματίες, μάγειρες, δημοσιογράφοι κ.α- συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση της τοπικής πρωτοβουλίας «Εύριπος- Πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή»

alex

Μια νέα σε ηλικία αλλά ώριμη σε δημιουργικές ιδέες chef η Αλεξάνδρα Βασιλάτου έχει «στήσει» με την στήριξη του The People’s Trust το δικό της εργαστήριο – κουζίνα στη Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι

3
xelidonia

Και όμως το πιστό αντίγραφο, διαστάσεων 40x59cm, από μια λεπτομέρεια της περίφημης «Τοιχογραφίας της Άνοιξης» όπου «δύο χελιδόνια ερωτοτροπούν πετώντας σε τοπίο με κόκκινα κρίνα» από το Ακρωτήρι της Θήρας του 16ου αιώνα π.Χ ,που διατίθεται, έναντι 200 ευρώ, στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δεν μπορεί κανείς να το βρει στο e-shop του. Και αυτό, γιατί e-shop δεν υπάρχει!

2
nexamas

Ο ακαδημαϊκός Αλέξανδρος Νεχαμάς στο νέο του βιβλίο – που μεταφράζει και προλογίζει ο Θεοφάνης Τάσης- υποστηρίζει ότι ήρθε ο καιρός για μια αναθεώρηση της αριστοτελικής σύλληψης της φιλίας διότι, παρά την ερμηνευτική της ισχύ, παραγνωρίζει τις αμφισημίες και τους κινδύνους, δηλαδή τη σκοτεινή της όψη

2
madam-koko

Η designer Αντωνία Σκαράκη με την δημιουργική της δουλειά έδωσε ζωή σε μια φάρμα που μας τροφοδοτεί με αυγά δίνοντας ρόλο στις ίδιες τις κότες!

2