Η πρώτη επαφή με την Τέχνη

rodoula-chroni

Η Σπυριδούλα Χρόνη σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους

Μόλις είχε έρθει στη ζωή η δεύτερη κόρη μου και είχα τις αγωνίες μιας ξανά-φρέσκιας μαμάς, αλλά και μια έννοια για τη «μεγάλη» κόρη, που κι αυτή μικρή ήταν στην πραγματικότητα. Προσπαθούσα να βρω τρόπους να κάνουμε κάτι «μόνο οι δυο μας, όπως παλιά», όπως μου έλεγε. Μετά μεγάλωσε λίγο και η δεύτερη και την «έσερνα» όπου πηγαίναμε με τη μεγάλη. «Μόνο οι δυο μας μαμά», μου ζήτησε κι αυτή μια φορά. Ήρθε και η τρίτη κόρη και πλέον οι «μεγάλες» ήθελαν να κάνουμε μια «μεγαλίστικη» βόλτα, χωρίς το μωρό και το καρότσι. Σε αυτές τις «απαιτητικές» περιστάσεις, έβρισκα πάντα μπροστά μου τη Σπυριδούλα Χρόνη, την εκπαιδευτικό, που παρόλο που εργάζεται σε σταθερή βάση σε ένα «τυχερό» νηπιαγωγείο, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Με αφορμή τη μουσικοκινητική και τις χειροτεχνίες, την επαφή με την Τέχνη δηλαδή, η Σπυριδούλα έχει πάντα τη γλύκα και την υπομονή που χρειάζεται για να «χαλαρώσουμε» εμείς οι γονείς και να ενθαρρυνθούν τα παιδιά μας ώστε να συμμετέχουμε από κοινού σε μια ομάδα. Αυτό είναι κάτι που τελικά λειτουργεί εποικοδομητικά όχι μόνο για την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, αλλά –κρίνοντας εξ’ ιδίων- περισσότερο για τη σχέση με εμάς τους γονείς τους και τον καταμερισμό των ρόλων μεταξύ μας στην ευρύτερη κοινωνία.

Παρακολουθήστε τι μας λέει στο απόσπασμα από την εκπομπή Citylife:

Citylife - Σπυριδούλα Χρόνη


Info
«Ανακαλύπτοντας τις τέχνες»
Ίδρυμα Θεοχαράκη
6ος κύκλος: 21, 28 Απριλίου και 5, 12 Μαΐου 2018 ώρα 12:00 – 13:00
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"