Μια γκαλερί… φιλική στα παιδιά

Μια γκαλερί… φιλική στα παιδιά

Ο «Εικαστικός Κύκλος Sianti» αγκαλιάζει το παιδικό κοινό με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε ένα από τα πιο φωτεινά σημεία της πόλης

kids-event
Η γειτονιά του Χίλτον είναι μία από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας γιατί βρίσκεται στην «κορυφή» του πιο φωτεινού τριγώνου που σχηματίζεται από τις Λεωφόρους Βας. Σοφίας και Βας. Κωνσταντίνου. Ένα από τα πιο πολυσύχναστα, αλλά και ταυτόχρονα πράσινα σημεία της πόλης μας, βρίσκεται ακριβώς εδώ που κυλούσε παλιότερα ο Ιλισός.

kids-event-2

Σε αυτό το «τρίγωνο» βρίσκεται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών, το Λύκειο του Αριστοτέλη, η μικρότερη ενορία του κέντρου -ο Άγιος Νικόλαος Ρηγίλλης, το Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας που φιλοξενεί πλέον το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το άλσος του Ευαγγελισμού, που είναι όλα χρήσιμες «στάσεις» σε μια βόλτα με παιδιά στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα όμως, μια γκαλερί, ο «Εικαστικός Κύκλος Sianti», με πρωτοβουλία του Θεόδωρου και της Βασιλικής Σιαντή, αποκτά μια θέση στις λίστες των γονέων που «ψάχνονται» καθώς διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για την εξοικείωση των παιδιών με το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και με το χώρο μιας γκαλερί, που αποτελεί το δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα σε αυτόν και το ευρύ κοινό.

kids-event-1

Κλείσιμο
Η Πόπη Γεωργοπούλου, μουσειολόγος και μουσειοπαιδαγωγός, γίνεται οδηγός των καλλιτεχνικών αναζητήσεων των παιδιών, ενώ τα έργα που φιλοξενεί ο «Εικαστικός Κύκλος Sianti» και τρία σχήματα, o Kύκλος, το Tρίγωνο και το Tετράγωνο, αφορμή για δημιουργία. Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων και όταν αυτό είναι εφικτό, τα παιδιά γνωρίζουν και τους ίδιους τους καλλιτέχνες, οι οποίοι τα «ξεναγούν» στον κόσμο τους.

Το πρώτο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου και τα επόμενα θα πραγματοποιηθούν στις 21 Απριλίου και τις 26 Μαΐου αντίστοιχα στο χώρο της γκαλερί.

Μετά την επίσκεψή σας, μπορείτε να γευματίσετε άνετα με παιδιά ακριβώς δίπλα, στο πάρκο Αντήνορος και Ιοφώντος (θα βρείτε από σουβλάκια, ψαρικά μέχρι και club sandwich, σαλάτες και γλυκά).

Info
Εικαστικός Κύκλος Sianti
Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα
(Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
Τα προγράμματα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται κράτηση στα τηλ: 210 7245432, 210 3648335
Web: ikastikos-kiklos.com
Facebook: www.facebook.com/ikastikoskiklossianti

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης