Η Αριάδνη, το 3D και τα κοσμήματα

Η Αριάδνη, το 3D και τα κοσμήματα

Η Αριάδνη Καπελιώτη είναι ο δημιουργός της «Superlora», του πρώτου ελληνικού brand που χρησιμοποίησε την τεχνολογία 3D printing στην κατασκευή κοσμημάτων

Η Αριάδνη, το 3D και τα κοσμήματα
Η Superlora ξεκίνησε το ταξίδι της το 2012 και είναι το πρώτο ελληνικό brand που χρησιμοποίησε την τεχνολογία 3D printing για την κατασκευή κοσμημάτων. Ένας από τους σταθμούς της -όπου και την θαυμάσαμε- ήταν έκθεση μπουτίκ Greek Brand New 2018 που έγινε στον πολυχώρο Αθηναΐς στην Αθήνα.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Καλλιτέχνης με επιστημονική προσέγγιση, αντλεί θεματολογία από τις θετικές επιστήμες και επηρεάζεται από την πρώτη εποχή costume κοσμημάτων, την ονειρική δεκαετία του 50». 

Κλείσιμο


Ο καλλιτέχνης-επιχειρηματίας πίσω από την Superlora είναι η Αριάδνη Καπελιώτη. Μια νέα κοπέλα η οποία συνδύασε την επιστημονική της κατάρτιση - πτυχιούχος Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο- και τις μετέπειτα μελέτες της στην μόδα και στον σχεδιασμό κοσμημάτων με σπουδές στο London College of Fashion, στο Central Saint Martins College of Art and Design και στο Condé Nast College of Fashion and Design.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της www.superlora.com, η ίδια θεωρεί τον εαυτό της ως καλλιτέχνη επιστήμονα ή καλλιτέχνη με επιστημονική προσέγγιση. «Η επιστήμη και η τέχνη μπορεί να φαίνονται να είναι δύο αντικρουόμενα θέματα, ωστόσο, έχουν θεμελιώδεις ομοιότητες. Και οι δύο απαιτούν δημιουργικότητα, υπομονή, έρευνα, έμπνευση και σκληρή δουλειά.»

Σχετικά με την δουλειά της, σχεδιάζει και δημιουργεί κοσμήματα μικρής παραγωγής χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία 3D εκτύπωσης έχοντας μια συλλογή με πολλά είδη σχεδίων στα οποία παρουσιάζει τη σύγχρονη τέχνη, η ίδια επηρεασμένη από την κουλτούρα άλλης εποχής με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο.



Η «Superlora» υποστηρίζει την βιώσιμη μόδα έχοντας αποκλείσει την χρήση δέρματος και γούνας στις συλλογές της. Στοχεύει και ελπίζει ότι η δουλειά της θα είναι επίκαιρη τα επόμενα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης