Είναι το Helix το καλύτερο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο;

Είναι το Helix το καλύτερο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο;

Μετά από τρία χρόνια δουλειάς, ο Πίτερ Μπουτάκης παρουσιάζει το δημιούργημά του στο Kickstarter, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη

Είναι το Helix το καλύτερο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο;
Ο σχεδιασμός των σπαστών ποδηλάτων είναι πάνω κάτω ο ίδιος για όλα τα δίκυκλα της κατηγορίας: μικρές ρόδες και πλαίσιο. Η μη ιδανική γεωμετρία τους αυξάνει τη δυσκολία χρήσης τους, ενώ πολλοί καταναλωτές θα ήθελαν από το σπαστό ποδήλατό τους να πιάνει ακόμα λιγότερο χώρο όταν το διπλώνουν.



Έχοντας αυτά υπόψη, ο Πίτερ Μπουτάκης, ένας πληροφορικάριος και μηχανικός που ζει μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά, αποφάσισε να κατασκευάσει το καλύτερο σπαστό ποδήλατο του κόσμου. Έπειτα από τρία χρόνια επίμονης δουλειάς πιστεύει ότι τα κατάφερε. Για αυτό και ξεκίνησε
Κλείσιμο
την εκστρατεία του στο Kickstarter, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Helix.



Το Helix είναι ένα σπαστό ποδήλατο που σύμφωνα με τον Πίτερ είναι μικρότερο, ελαφρύτερο, ασφαλέστερο και ευκολότερο στη χρήση από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Διαθέτει μεγάλες ρόδες, επομένως προσφέρει την αίσθηση ενός κανονικού ποδηλάτου, ωστόσο μπορεί να διπλώσει πιάνοντας ελάχιστο χώρο.

Ως προς το μέγεθός του, οι διαστάσεις μιλούν από μόνες τους: 58,5x66x24 εκατοστά και το ποδήλατο μειώνεται στον όγκο των τροχών του. Παρότι οι ανταγωνιστές του έχουν μικρότερες ρόδες, πάλι δεν μπορούν να συρρικνωθούν σε τέτοιο βαθμό. Την ίδια στιγμή, το Helix είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, ζυγίζοντας 9,07 κιλά, με το πλαίσιό του να αποτελείται από τιτάνιο.



Ο Μπουτάκης έχει προσέξει αρκετά και το ζήτημα της ασφάλειας. Η πατέντα του χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελατηρίων για το ασφαλέστερο κλείδωμα του πιρουνιού με τον λαιμό, ενώ σε όλα τα σπαστά μέρη υπάρχουν και δευτερεύοντα συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν ότι το ποδήλατο δεν θα αρχίζει να... διπλώνει εν κινήσει.

Οι τιμές για το ποδήλατο όσο τρέχει η καμπάνια στο Kickstarter ξεκινούν από 1.055 ευρώ, ενώ προσφέρεται δεκαετής εγγύηση. Αν και η εκστρατεία θέλει ακόμα 19 ημέρες για να ολοκληρωθεί, έχει ήδη καλύψει κατά περισσότερο από 900% το αρχικό ζητούμενο κεφάλαιο των 120.000 δολαρίων (106.500 ευρώ), έχοντας ξεπεράσει ήδη τα 750.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης