F1: Μια βαρετή επαναλαμβανόμενη εικόνα!

F1: Μια βαρετή επαναλαμβανόμενη εικόνα!

Στο παρελθόν στη Βραζιλία και στην πίστα του Ιντερλάγος έχουμε ζήσει συγκλονιστικούς αγώνες ενδεικτικά αναφέρω τους πιο πρόσφατους: τον τελικό του 2008 όπου ο Μάσα κέρδισε τον αγώνα και ο Χάμιλτον το πρωτάθλημα αλλά και τον τελικό του 2012 ανάμεσα σε Φέτελ και Αλόνσο.

F1: Μια βαρετή επαναλαμβανόμενη εικόνα!
Ίσως αυτό να κάνει ακόμη μεγαλύτερη αντίθεση με τη χθεσινή παρωδία/τραγωδία στο Ιντερλάγος όπου οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί τερμάτισαν όπως εκκίνησαν χωρίς καμία μεταβολή ενώ οι υπόλοιποι 15 τερμάτισαν τουλάχιστον ένα γύρο πίσω τους.

Στο βάθρο βρέθηκαν για 10η φορά οι Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Φέτελ οι τρεις τους έχουν μοιραστεί και τις 18 φετινές νίκες: 10 νίκες πήρε ο Βρετανός πρωταθλητής, 5 ο Γερμανός teammate του και τρεις ο Φέτελ για λογαριασμό της Ferrari. Ακριβώς όπως πέρυσι πήρε τρεις νίκες ο Ρικιάρντο για λογαριασμό της Red Bull. Έτσι στη νέα υβριδική εποχή της F1, έχουμε 31 νίκες Mercedes σε 37 αγώνες.

Μιλώντας σχετικά μετά το τέλος του αγώνα χτες στη Βραζιλία ο Ράικονεν
Κλείσιμο
που εκκίνησε και τερμάτισε 4ος είπε: «Ήταν ένας βαρετός αγώνας για μένα. Με φρέσκα ελαστικά πήγαινα ΟΚ αλλά όταν αυτά φθείρονταν το εμπρός μέρος δεν κρατούσε και η συμπεριφορά τους ήταν περίεργη. Εκκίνησα και τερμάτισα 4ος προφανώς δεν είχα καλό κράτημα στο μονοθέσιό μου κατά τη διάρκεια του αγώνα αν και το κράτημα ήταν καλύτερο απ’ αυτό που είχε ο τελευταίος. Δε νομίζω ότι θα άλλαζε τίποτα αν αντί για δυο έκανα τρία πιτ στοπ όπως οι τρεις πρώτοι. Όταν έχουμε μεικτές καιρικές συνθήκες συμβαίνουν πολλά πράγματα και εμφανίζεται το αυτοκίνητο ασφαλείας οπότε έχουμε μάχες και προσπεράσματα. Αλλά συχνά ζούμε έναν βαρετό αγώνα από την αρχή ως το τέλος. Το ζήσαμε χτες και αυτό αρκετά συχνά».

Απομένει ακόμη ένας αγώνας στο πρόγραμμα το GP του Άμπου Ντάμπι στις 29/11 όπου προφανώς δεν έχει καμιά βαθμολογική αξία καθότι όλα έχουν κριθεί. Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το εν λόγω τριήμερο για δοκιμές εξέλιξης ενόψει του 2016. Μένει να δούμε αν κάποιες ομάδες θα επιλέξουν να δώσουν ευκαιρία σε νέους οδηγούς ν’ αγωνιστούν ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν δοκιμές για λογαριασμό της Pirelli στη Yas Marina.




Φέτελ και Ράικονεν σε σχηματισμό στο χθεσινό αγώνα/παρωδία στο Ιντερλάγος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης