F1: Η ανταπόκριση της Pirelli στο αίτημα του Χάμιλτον…

F1: Η ανταπόκριση της Pirelli στο αίτημα του Χάμιλτον…

Μετά την ολοκλήρωση του Μεξικάνικου GP ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον είχε μια περίεργη διάθεση που αποτυπώθηκε σε αρκετές από τις δηλώσεις του.

F1: Η ανταπόκριση της Pirelli στο αίτημα του Χάμιλτον…
Αναφερόμενος στα ελαστικά είπε: «Νομίζω πως πρέπει να φτιάξουν ειδικά ελαστικά γι’ αυτόν τον αγώνα καθώς χρειαζόμαστε περισσότερη πρόσφυση».

Είναι σίγουρο πως ο νέος ασφαλτοτάπητας στο Μεξικό θα βελτιωθεί μέχρι
τον επόμενο αγώνα F1 λόγω της συνεχούς χρήσης της νέας πίστας αλλά και από τον ήλιο. Όπως έγινε στο Ώστιν που η πίστα είναι πολύ καλύτερη από την πρώτη χρονιά, αλλά δεν έγινε στο Σότσι καθώς εκεί η διαδρομή δε χρησιμοποιείται πολύ.
Κλείσιμο

Από την Pirelli είχαν κάνει μια συντηρητική προσέγγιση μέσης/μαλακής γόμας για το πρώτο Μεξικάνικο GP
καθώς δεν ήξεραν τι ακριβώς θα βρουν όπως τόνισε ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας, Πωλ Χέμπερι: «Είναι πολύ δύσκολο όταν πας για πρώτη φορά σε μια πίστα να είσαι σίγουρος για την μορφή της ασφάλτου. Έτσι κάναμε μια επιλογή ελαστικών που ήταν ασφαλής πιθανότατα του χρόνου θα πάμε εκεί με την πολύ μαλακή γόμα».  Ο Χέμπερι απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτιαχτούν ελαστικά ειδικά για μια πίστα αποκάλυψε όμως την προσπάθεια διεύρυνσης της γκάμας ελαστικών για το 2016.



Προφανώς ο συνδυασμός μαλακής/πολύ μαλακής γόμας θα ήταν πιο ταιριαστός στο Μεξικό. Αυτό βέβαια είναι εύκολο να το λες εκ των υστέρων.

Η Pirelli ετοιμάζεται να διευρύνει την γκάμα της
και νε τη σύμφωνη γνώμη του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA, θα πραγματοποιήσει δοκιμές εξέλιξης ελαστικών στο Άμπου Ντάμπι μετά το τελευταίο φετινό Grand Prix.  Η δοκιμή θα διαρκέσει μια μέρα την Τρίτη 1/12 από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και θα είναι αφιερωμένη στα σλικ ελαστικά. Ζητήθηκε από τις ομάδες να χρησιμοποιήσουν είτε τους οδηγούς είτε τους δοκιμαστές ενώ δεν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο τεστ η αξιολόγηση νέων εξαρτημάτων ούτε η τροποποίηση των μονοθεσίων. Μπορούν να συμμετέχουν όσες ομάδες θέλουν μ’ ένα μονοθέσιο η καθεμία. Η Pirelli θα καθορίσει το πρόγραμμα δοκιμών για κάθε μονοθέσιο. Τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν δεν προσμετρούν στα ελαστικά δοκιμών του 2015. Η Ιταλική φίρμα ελαστικών ζήτησε αυτή τη δοκιμή ώστε να εξελίξει το σκελετό των σλικ ελαστικών για το 2016. Επίσης για να δοκιμαστεί η νέα πάρα πολύ μαλακή γόμα που θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των ελαστικών P Zero της Formula 1 την επόμενη χρονιά. Η πάρα πολύ μαλακή γόμα θα φέρει μωβ χρώμα στα πλαϊνά. Αυτό το χρώμα επιλέγει από τους οπαδούς που τους ζητήθηκε να επιλέξουν ανάμεσα στο μωβ και στο ασημί μέσω της κοινότητας Social Media της Pirelli. Το μωβ συγκέντρωσε το 85% των ψήφων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης