Επιβλητικό τo νέο pick up της BYD

Επιβλητικό τo νέο pick up της BYD

Με το Shark, η BYD βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό της κατηγορίας των pick up.

240515111650_BYD-Shark

Η BYD δείχνει να μπαίνει για τα καλά στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, με τελευταία της «επέλαση» την Αμερική και συγκεκριμένα το Μεξικό, όπου πρόσφατα παρουσίασε το pick up μοντέλο Shark PHEV.

Ως γνωστόν, στις ΗΠΑ και το Μεξικό, τα pick up αποτελούν την δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτου. Για αυτό στις ταξινομήσεις, εταιρείς όπως η Chevrolet και η Ford κυριαρχούν, με μοντέλα όπως το Silverado και το F-150, αντίστοιχα.


Κλείσιμο
Εκεί ακριβώς χτυπάει τώρα η BYD. Ο κινεζικός κολοσσός παρουσίασε το Shark στο Μεξικό, προκαλώντας πληθώρα εντυπώσεων. Ξεκινώντας με τη σχεδίαση, είναι εμφανές ότι το BYD Shark έχει δανειστεί στοιχεία από το Ford F-150 Lightning. Η γρίλια προεξέχει έντονα, προβάλλοντας το σήμα της μάρκας με μεγάλα γράμματα και συνοδεύεται από κάθετης σχεδίασης προβολείς LED δεξιά και αριστερά.

Δεν λείπουν και τα ποιοτικά πλαστικά για να συμπληρωθεί η μάσκα, ενώ η σχάρα στην οροφή έρχεται στον στάνταρ εξοπλισμό Το πίσω μέρος δανείζεται επίσης στοιχεία από διακεκριμένα αμερικανικά pick up, με τα φωτιστικά σώματα να έχουν και εκεί κάθετη σχεδίαση.

Ως προς τις διαστάσεις του μεσαίου pick up της BYD, είναι 5,45 μέτρα μήκος, 1,97 μέτρα πλάτος και 1,92 μέτρα ύψος. Τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν ότι το αμάξωμα είναι για περίπου 81 χιλιοστά μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού. Τέλος, το σύνολο στέκεται σε τροχούς 18 ιντσών.

Σχετικά με το εσωτερικό, εμπεριέχει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουμε ήδη δει στα BYD Seal και Atto 3 και με το παραπάνω. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στις 10,25 ίντσες και η περιστρεφόμενη κατά 90 μοίρες οθόνη πολυμέσων στις 12,8 ίντσες.

Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με Android Auto και Apple CarPlay, ενώ δεν λείπει η προηγμένη τεχνολογία των φωνητικών εντολών, με το αυτοκίνητο να αντιλαμβάνεται εύκολα ακόμα και τη φυσική ροή του λόγου.

Από άλλα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην εργονομία, το BYD Shark έρχεται με ψηφιακό κλειδί και ασύρματη θέση φόρτισης κινητού ισχύος 50W. Επίσης, το head-up display έχει 12 ιντσών διαγώνιο, ενώ η οθόνη πολυμέσων σε συνδυασμό με τους αισθητήρες παρέχει στον οδηγό θέαση 360 μοιρών.

Τα συστήματα υποβοήθησης είναι τελευταίας τεχνολογίας και έρχονται να προστεθούν στην ήδη απρόσκοπτη εργονομία, ακριβώς όπως στα BYD Seal και Atto 3.

Η BYD δεν μοιράστηκε πολλές πληροφορίες σχετικά με το υβριδικό σύστημα, αλλά όλα δείχνουν ότι το νέο της pickup θα έχει έναν 1.500άρη turbo κινητήρα με συνολική απόδοση πάνω από 435 ίππους και θα ολοκληρώνει το «0-100 χλμ./ώρα» σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Όμως, ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η μπαταρία του Shark θα εξασφαλίζει 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας, βάσει κύκλου NEDC. Η οποία μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί από το 30 στο 80% μέσα σε μόνο 20 λεπτά.

Η BYD υπόσχεται ότι το pick up της αντέχει έως 835 κιλά βάρος και μπορεί να ρυμουλκήσει έως 2,5 τόνους. Σε αυτές τις δυνατότητες σημαντικός αρωγός είναι η ανεξάρτητη εμπρός και πίσω ανάρτηση.

Θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν η BYD λανσάρει επίσημα το Shark στο Μεξικό, με την τιμή να είναι λίγο κάτω από τις 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης