Το τμήμα VW R ανεξαρτητοποιείται

Το τμήμα VW R ανεξαρτητοποιείται

Ανεξάρτητη υπόσταση αποκτά το τμήμα VW R προλογίζοντας την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της γερμανικής εταιρίας

VW_R_division
Η VW κινητοποιείται, ώστε το τμήμα R να γίνει μία ανεξάρτητη υπο-μάρκα, με αυτόνομη δομή που θα αναλαμβάνει τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της γερμανικής εταιρίας. Πρόκειται για μια κίνηση ανάλογη με αυτή αρκετών εταιρειών, όπως είναι οι BMW (M), Mercedes-Benz (AMG) και Audi (Audi Sport) και μία απόφαση που η γερμανική εταιρεία έχει πάρει από το 2020.
Ο Όμιλος VW ξεκινάει το μεγαλεπήβολο σχέδιo του, παραχωρώντας στο τμήμα R ένα δικό του χώρο που θα βρίσκεται στο θεματικό πάρκο Autostadt στο Βόλφσμπουργκ.
Το πάρκο έχει επισκεψιμότητα της τάξης των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων τον χρόνο και είναι διάσημο για την επίδειξη της ιστορίας κάθε μάρκας του Ομίλου.
Πλέον, στο Autostadt θα ενσωματωθεί από το καλοκαίρι και ένα περίπτερο πάνω από 1.000 τ.μ. που θα ανήκει αποκλειστικά στο τμήμα R. Έτσι, οι φίλοι της VW θα έχουν την ευκαιρία να εξετάζουν και να χαίρονται οπτικά τα κόνσεπτ της υπο-μάρκας και τα περιορισμένης παραγωγής μοντέλα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η γκάμα των R θα μεταβεί σταδιακά σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων, με τη διαδικασία να έχει ήδη ξεκινήσει, αρχής γενομένης με το plug-in υβριδικό Touareg R, με τον V6 κινητήρα. Επίσης, το ανανεωμένο Golf R αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές κάποια στιγμή το καλοκαίρι, την περίοδο δηλαδή που αναμένεται και στην Ελλάδα. Συνολικά, πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση από τη VW, αν αναλογιστούμε ότι τα μοντέλα R τα πάνε καλύτερα από ποτέ αυτήν την περίοδο. Το 2023, κατασκευάστηκαν 35.000 μονάδες, αριθμός ρεκόρ για τη μάρκα, ενώ από το 2002, πάνω από 300.000 μονάδες με το έμβλημα R έχουν πουληθεί παγκοσμίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης