Πλησιάζει η πρεμιέρα του VW ID. Buzz

Πλησιάζει η πρεμιέρα του VW ID. Buzz

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου θα γίνει η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του ID. Buzz, του ηλεκτρικού van που θα προστεθεί στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ID της Volkswagen

ID_Buzz__3_
Λίγες ημέρες απομένουν πλέον μέχρι την επίσημη πρεμιέρα του ID. Buzz και ένας στόλος από επιβατικές και επιβατικές εκδόσεις του μοντέλου περιοδεύουν αυτές τις μέρες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις, σε ένα τελικό στάδιο δοκιμών
Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του πρωτοτύπου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το ID. Buzz είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Σε αυτή θα παρουσιαστούν δύο εκδόσεις του, το ID. Buzz σε πενταθέσια διαμόρφωση και το ID. Buzz Cargo, ως van.
Η τελική φάση δοκιμών του ID. Buzz, γίνεται σε διάφορες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις καθώς ένας στόλος αυτοκινήτων προπαραγωγής βρίσκεται σε κυκλοφορία στη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, την Κοπεγχάγη, του Αμβούργο και το Ανόβερο.Στόχος είναι τόσο μερικές επιπλέον εκατοντάδες χιλιομέτρων κυκλοφορίας σε πραγματικές συνθήκες όσο και εγρήγορση του ευρωπαϊκού κοινού για ένα μοντέλο που φέρνει την ιστορική κληρονομιά του Bulli, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τα ID. Buzz που ήδη κυκλοφορούν είναι ελαφρώς καμουφλαρισμένα. Παρ’ όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι η τελική μορφή του αυτοκινήτου ελάχιστα διαφέρει από το πρωτότυπο του 2017 ενώ εμφανείς είναι και οι ομοιότητες με το θρυλικό T1, το αρχέτυπο Bulli που παρουσιάστηκε σχεδόν 70 χρόνια πριν.
Κλείσιμο
Σε μηχανολογικό επίπεδο, η νέα γκάμα μοντέλων βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) του Volkswagen Group. Οι δύο εκδόσεις του ID. Buzz διαθέτουν μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης 77 kWh. Η μπαταρία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS) και προσφέρει αυτονομία που αναμένεται να ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, θα υπάρχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, επιστροφή δηλαδή ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τον πάροχο.
Η παραγωγή του ID. Buzz ξεκινά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με την κυκλοφορία του στην Ευρώπη να ακολουθεί το φθινόπωρο. Το μοντέλο πρόκειται να κυκλοφορήσει και στις Η.Π.Α. – θα είναι η επιστροφή του θρυλικού Bulli στην αμερικανική ήπειρο, με εκατομμύρια θαυμαστές από τη Νέα Υόρκη έως το Σαν Φρανσίσκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης