tsekouras-thanasis

Η παράγκα της Ν.Δ.

Θανάσης Τσεκούρας

Μέχρι τώρα είχαμε πιστοποιήσει την ύπαρξη μιας παράγκας στο πολιτικό σύστημα. Τη «λοξή (όχι απαραίτητα με την κυριολεκτική έννοια) καραμανλική φάλαγγα» στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης. Τα πρόσωπα είναι τόσο γνωστά σε όσους παρακολουθούν την πολιτική ζωή που δεν χρειάζεται να επεκταθούμε.

Το νέο στοιχείο είναι η σταδιακή εμφάνιση και μιας δεύτερης παράγκας. Σε αντίθετη κατεύθυνση, αλλά με παρόμοια χαρακτηριστικά με την πρώτη.

Ευάριθμη ομάδα, κυρίως από την πολιτική και τη δημοσιογραφία, με προέλευση από την Κεντροαριστερά, είδαν το φως το αληθινό στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη. Εμφανίζοντας επιπλέον συμπτώματα πολιτικού διπολισμού. Στηρίζουν με μανία τη Ν.Δ., ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν ΚΙΝ.ΑΛ. και κεντροαριστεροί - με τάσεις κατάθλιψης για την «κατάντια» της. Ισως γιατί δεν έγινε ακόμη μία «συνιστώσα» της Ν.Δ.
Επειδή οι ψυχικές αρρώστιες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, το φαινόμενο στην προσέγγισή του χρειάζεται προσοχή και ευαισθησία.

Τα αρχικά συμπτώματα ξεκίνησαν από μια υπαρκτή γενεσιουργό αιτία. Ο «πρώτος ΣΥΡΙΖΑ», αυτός δηλαδή που ξεκίνησε από τα χρόνια της αντιπολίτευσης και μας χαιρέτησε μετά το αρχικό εξάμηνο της διακυβέρνησης, δεν δίστασε να στοχοποιήσει ανθρώπους, να λοιδορήσει ιστορίες και να κανιβαλίσει την Κεντροαριστερά. Αρα εύλογες και απολύτως τεκμηριωμένες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ομως, ευτυχώς ή δυστυχώς, η πολιτική δεν είναι παρακλάδι της ηθικής, ούτε πεδίο για αέναο ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών. Οι επανατοποθετήσεις, οι μετασχηματισμοί και οι αλλαγές αποτελούν τον κανόνα και συνήθως είναι αυτές που προσδίδουν δυναμικό και όχι στατικό χαρακτήρα στο πολιτικό πεδίο.

Ο «πρώτος ΣΥΡΙΖΑ» έδωσε σταδιακά τη θέση του στον «δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ» μέσα από μια διαδικασία μετάβασης με αντιφατικά χαρακτηριστικά, παλινωδίες, ακόμη και τερατογενέσεις. Μια διαδικασία που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη και το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί μόνο μετά τις εκλογές και την πιθανή ήττα.

Αν λοιπόν είναι κατανοητή και ιστορικά δικαιολογημένη η αντίδραση απέναντι στις παθογένειες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που ξενίζει είναι η πλήρης ταύτιση με τη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη. Οταν μάλιστα συνοδεύεται από παραληρηματικά φαινόμενα. Οι «ανανήψαντες» δεν φαίνεται να γοητεύονται από τις κεντρώες φωνές στο εσωτερικό της Ν.Δ., αλλά παρκάρουν πρόθυμα και με ενθουσιασμό δίπλα στις πιο ακραίες και «λαϊκοδεξιές». Κάτι δηλαδή σαν εθελόντριες «ρουβίτσες» του Αδωνη. Τα ονόματα και οι παρέες είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Το τελευταίο διάστημα οι «ανανήψαντες» έχουν αρχίσει να λειτουργούν με τα ιδιότυπα χαρακτηριστικά μιας παράγκας, που λέγαμε στην αρχή. Συντονίζονται και πρωταγωνιστούν σε μετωπικές επιθέσεις όχι μόνο στους συριζαίους, αλλά κυρίως σε όσους κεντροαριστερούς δεν ταυτίζονται με τη Ν.Δ. Προσφέροντας υπηρεσίες στη Ν.Δ., η οποία δεν είναι βέβαιο ότι τις χρειάζεται.

Τους «απολαύσαμε» στην επιχείρηση απαξίωσης του Θεοδωράκη. Στο λιντσάρισμα του Ν. Αλιβιζάτου. Στις λοιδωρίες κατά του Γ. Μπουτάρη. Στα βιτριολικά υπονοούμενα για τον Κ. Σημίτη και σε άλλα «ευαγή» καθήκοντα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς απόγονος του Κάλχα για να προβλέψει ότι όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες η δράση της παράγκας θα ενισχύεται. Και μαζί η προσωπική απαξίωση προσώπων που κάποτε ασπάστηκαν τα εκσυγχρονιστικά οράματα της Κεντροαριστεράς και σήμερα κατάντησαν δεξιοί ψάλτες της Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ (41)

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Βρε καλώς τον! Εσύ δεν είσαι που τσεκουρώνεις τους ανθρώπους που τίμια, λογικά και επιχειρηματολογημένα αντέκρουσαν τη φράση "ο Τσίπρας πιάνει πουλιά στον αέρα"; Εσύ δεν μίλησες για λιντσάρισμα του κ. Αλιβιζάτου; Πας καλά άνθρωπέ μου; Σαν πολύ εύκολα δεν τσουβαλιάζεις τους πολίτες δίνοντάς τους χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν; Γιατί δεν ξελαμπικάρεις να δεις τα του οίκου σου; Τι έχεις να πεις για την απόφαση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, εναντίον σου; Τι να υποθέσουμε για σένα; Σε τι "Θεό" πιστεύεις; Αλλά, όπως και νά' χει, άξιος ο μισθός σου. Κουκιά τρως, κουκιά μαρτυράς, που λέει και ο λαός.

Συριζαίοι, σε 66 ημέρες, (9 εβδομάδες + 3 ημέρες), θα έχουμε τις ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμά τους θα είναι γνωστό και θα σας το τρίβουν στη μούρη οι πανηγυρίζοντες Νεοδημοκράτες.

Kόντρας

¨Ομως, ευτυχώς ή δυστυχώς, η πολιτική δεν είναι παρακλάδι της ηθικής¨ λέει ο αρθρογράφος, ενώ ¨η λεγόμενη ηθική αρετή είναι στην πραγματικότητα πολιτική αρετή¨ λέει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του. Διαλέγετε και παίρνετε...

Λαμόγιος ;

Μην ψηφίσεις Κούλη - Βούλη ή Σούλη !!! Ψήφισε μόνο Καρανίκα λαμόγιο γιατί αυτός σου δίνει μισθό χωρίς δουλειά , για να γράφεις μακακίες στο πληκτρολόγιο με φέικ ονόματα !!! Είστε τρόλια και το ξέρουμε ! Στις εκλογές , όταν γίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει απο τα ΤΡΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ !!!

Συνόψισες τα πάντα σε ένα σχόλιο.

Συγχαρητήρια!

Ασε μας επιτελους

με την ανυπαρκτη κεντροαριστερα.Οσοι ειναι εναντιον Συριζα δεν ειναι αριστεροι.Τελειωσε αυτο το παραμυθι του ελληνικου δηθεν αριστερου lifestyle.

Συμφωνώ απολύτως.

Η αριστερά πάσης φύσεως στην Ελλάδα τελείωσε.

Μη φάτε θα σερβίρουμε γλάρο!

ΕΔΩ ΤΟ 2015 ΟΙ ΤΟΤΕ ΑΦΘΑΡΤΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 'ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΎ ΤΟ ΓΆΛΑ"! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΌΡΙ ΕΝΑ 36%, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΟΎΤΕ ΛΌΓΟΣ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΊ... ΨΗΦΟΔΙΩΧΤΕΣ ΝΔ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ... GOOD LUCK!

Μία ερώτηση!

Γιατί να ψηφίσω Κούλη; Δεν τον έχω ακούσει να προτείνει και να υπόσχεται τίποτα το ουσιαστικό , εκτός του να κόψει τις άδειες του Κουφοντινα και να περιορίσει τον Ρουβίκωνα.Ουτε το ενα με απασχολεί ουτε το άλλο.Μαλλον ακριβώς για αυτό θα ψηφίσω τον Τσίπρα.Γιατι τον φοβάμαι τον Κούλη. Προσπαθεί να μπάσει τον φασισμό από την πίσω πόρτα. Όσο για τα γελοία υποκείμενα της κεντροαριστεράς που έγιναν συνιστώσες της δεξιάς, το παρελθόν δεν τα εμαθε τίποτα. Πριν από το 45% κατρακύλησαν στο 4% με την τακτική τους αυτή, τώρα δεν θα μπούνε ουτε στη Βουλή και ας λένε ότι θέλουν οι σικέ δημοσκοπήσεις.

Προφανώς δεν γνωρίζεις...

'Οτι έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, το οποίο περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, αναμόρφωση του συστήματος υγείας, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κλπ. Για να στο καταστήσω σαφές: Είναι απόφαση του ελληνικού λαού, (στην πλειονότητά του), να αποβληθεί από την εξουσία το κόμμα των αχρείων, των ψευτών, των απατεώνων και των προδοτών.

ΜΠΕΕΕΕΕΕ

@μια απαντηση....αφου θα ξαναψηφισεις τσιπρα ..προς τι η ερωτηση ????? σημ.σαν πιστος και τιμιος καρεκλατος δημοσιος υπαλληλος.....

Βέβαιη ήττα.

Αποφαίνεται στομφωδώς ο αριστερόος αρθρογράφος: "Ο «πρώτος ΣΥΡΙΖΑ» έδωσε σταδιακά τη θέση του στον «δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ» μέσα από μια διαδικασία μετάβασης με αντιφατικά χαρακτηριστικά, παλινωδίες, ακόμη και τερατογενέσεις. Μια διαδικασία που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη και το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί μόνο μετά τις εκλογές και την πιθανή ήττα". Αποδέχομαι ως προφανές ότι υπάρχουν "τερατογενέσεις", όσο για την "πιθανή ήττα¨διορθώνω σε "βέβαιη ήττα".

Απολύτως σωστό.

Ο ίδιος θα διόρθωνα σε "βέβαιη συντριπτική ήττα"!!!

Από "αριστερό αρθρογράφο" τι άλλο περιμένεις...

Εκτός από μπαρούφες;;;

Δημητριος.-

Κλασικός Τσεκούρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το Μαξίμου σε ταβέρνα και ο Τσεκούρας βλέπει παράγκα μέσα στην ΝΔ. Σάμπως οι παρατρεχάμενοι που μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ για το 151 δεν είναι άξιο σχολιασμού. Σάμπως η διαπλοκή παντού, η κατάσταση στα νοσοκομεία, η παιδιά και τα χάλια της ασφαλείας των πολιτών δεν έχουν λόγο για σχολιασμό. Παρτο χαμπάρι Τσεκούρα. Ο Μητσοτάκης προελαύνει. Καλώς κακώς προελαύνει. Ο Τσιπρας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί τι κατραπακιά θα φάει. Μετά τις ευρωεκλογές θα γελάμε για το πως θα μαζέψει τις εθνικές εκλογές από την πλήρη ξεφτίλα.

QPR

<Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές» όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Νews 24/7  88,6"!  Παρά τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν διψήφια διαφορά της ΝΔ..... Τελικά ούτε οι ίδιοι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ τις δημοσκοπησεις των 10+ μονάδων διαφοράς!!  Βέβαια μπορεί να έθεσε αυτόν τον πήχη, λογω των "κρυφών' δημοσκοπησεων! Που δείχνουν ότι η" ψαλίδα " έχει κλείσει κατω απο 4%...

Μίνα

Και ο Μειμαρακης απαντώντας για τον πήχη στο ποσοστό που έθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων: "Μπορεί να πάρεις πολύ παραπάνω από τα ποσοστά που έχεις εσύ στο μυαλό σου. Δεν βοηθάνε (αυτές οι δηλώσεις) δημόσια".

Μίνα

Φίλε ο κάτωθι διάλογος είναι απο την συνεντευξη Δημοσιογράφος :"Μα εγω βλεπω δημοσκοπησεις με 14, 15, 20 μοναδες διαφοράς, κι εσεις μου λέτε 3.5 %??" Αδωνης :"οι δημοσκοπησεις ΑΣ ΛΕΝΕ ότι θέλουν εγώ μιλάω πολιτικά...! "

VfV

Καλημέρα σας! Ωραια τα λετε παιδιά..!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία