Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Μια μεγάλη γιορτή!

Τάκης Πουρναράκης

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Μια μεγάλη γιορτή!

Αυτή την Κυριακή 19 του Μάρτη, διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ στο κέντρο της πρωτεύουσας πέριξ της πλατείας Συντάγματος o Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Περιλαμβάνει εκτός από τον ημιμαραθώνιο των 21.1km που ξεκινά στις 09:00 το πρωί (σ.σ: ακριβώς γι’ αυτό λέγεται ημι – μαραθώνιος κυρία μου, διανύεις τη μισή απόσταση ενός Μαραθωνίου) αγώνα 5km που ξεκινά στις 11:45 και αγώνα 3km για παιδιά, με εκκίνηση στις 09:10. Προσοχή λοιπόν στις μετακινήσεις σας αυτή την Κυριακή 19/3/2017 γιατί το κέντρο θα είναι κλειστό μέχρι το μεσημέρι. 

Θα συμμετέχουν στον αγώνα δεκάδες χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Υπάρχει μάλιστα για πρώτη φορά και σχετικό application από το ΣΕΓΑΣ που επιτρέπει εφόσον γνωρίζετε τον αριθμό συμμετοχής του αθλητή που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε την πορεία του κατά τη διάρκεια του αγώνα από την οθόνη του κινητού σας. 
 
Προσωπικά θα τρέξω για 3η συνεχή χρονιά στον Ημιμαραθώνιο των 21.1km όντας μέλος της BMW team και έχοντας ως προπονήτρια την πρωταθλήτρια Ελλάδος Μαρία Πολύζου (κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής του Μαραθωνίου με 2:39). Προσωπικός στόχος τα 120 λεπτά, επίδοση όχι ιδιαίτερα εύκολη για 45αρη. Η διαδικασία προετοιμασίας για έναν τέτοιο αγώνα είναι τόσο ψυχική όσο και σωματική. Χρειάζεται αφοσίωση, διαρκή προσπάθεια, πολλά μοναχικά χιλιόμετρα, προσεκτική διατροφή και αρκετό χρόνο για να μπορέσεις να φτάσεις σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Η μέρα πριν τον αγώνα, σίγουρα δεν προσφέρεται για σωματική δραστηριότητα, εντάσεις ή μετακινήσεις. Χαλαρά και παρότι Σαββατόβραδο ούτε ποτάκι παίζει, ούτε έξοδος, ούτε σουβλακάρες! Ρύζι με μέλι, ύπνος από τις 21:00 και ξύπνημα νωρίς νωρίς. Στόχος να είσαι το αργότερο στις 08:00 στο Σύνταγμα για να προλάβεις να κάνεις ζέσταμα και να δώσεις τα ρούχα σου στους εθελοντές της οργάνωσης: «Θα κρυώνω με κοντομάνικο; Να ξαναπάω τουαλέτα; Μήπως έπρεπε να φάω κάτι το πρωί;». Η ώρα 09:00 εκκίνηση και το πρώτο χιλιόμετρο κατηφορικό στην Πανεπιστημίου, πάμε γερά  με στόχο ρυθμό κάτω από 6 λεπτά/km. Ανηφόρα η Σταδίου προσοχή να μην ανέβουν οι παλμοί πέρασμα κάτω από την πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Στήλες Ολυμπίου Διός, Παναθηναϊκό Στάδιο και ξεκινά η πρώτη μεγάλη ανηφόρα μέχρι τη συμβολή της Βασιλέως Κωνσταντίνου με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κατηφόρα ως την Πατησίων πάμε πιο γρήγορα να βγει ο χρόνος, δεξιά Πατησίων μέχρι Κεφαλληνίας επιτόπου και πέρασμα από τα πρώτα 10km σε 57 λεπτά (σ.σ: ελπίζω). Πάμε ξανά Σταδίου και… επανάληψη μητέρα της μαθήσεως, δεύτερη φορά το ίδιο πέρασμα. Το πιο δύσκολο χιλιόμετρο είναι το τελευταίο, η ανηφόρα της Πανεπιστημίου. Σκέφτεσαι τον τερματισμό να πλησιάζει και αυτός όλο και απομακρύνεται…

Κλείσιμο
Καλό αγώνα να έχουμε, εύχομαι σε όλους όσοι συμμετέχουν να το διασκεδάσουν και σε όλους όσοι το σκέφτονται να το επιχειρήσουν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ