Στέλιος Ζωντός

Στέλιος Ζωντός

Στην Ελλάδα λείπει η κατανόηση των αυτονόητων

Είναι αυτονόητο ότι όταν είσαι σε πρόγραμμα και επιτήρηση, έχεις εκχωρήσει εκ των προτέρων ποσοστό της εθνικής κυριαρχίας. Και για τις όποιες αποφάσεις παίρνεις οφείλεις να συνεννοείσαι τουλάχιστον με τους δανειστές. Γιατί αλλιώς θα αναγκαστείς να υποστείς το κόστος της επιλογής σου.

Οταν το καλοκαίρι του 2017 τελειώσουν τα διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα της χώρας, είναι αυτονόητο ότι οι θεσμοί θα σε οδηγήσουν αυτόματα σε νέο σκληρό πρόγραμμα.
Οταν αφήνεις να σέρνεται η εκκρεμότητα της αξιολόγησης τόσους μήνες, είναι αυτονόητο ότι η οικονομία θα μπει σε αρνητικό ψυχολογικό κλίμα και κύκλο ύφεσης.

Οταν μπαίνεις σε κύκλο ύφεσης, τότε οι επιχειρήσεις είναι δυστυχώς αυτονόητο ότι θα αναζητήσουν περικοπές εξόδων φτάνοντας μέχρι του σημείου να πληρώνουν κομμάτι του μισθού των εργαζομένων με κουπόνια για αγορές προϊόντων.

Οταν οκτώ χρόνια τώρα oι πολίτες βιώνουν μειώσεις της τάξης του 30% κατά μέσο όρο στα εισοδήματα, είναι αυτονόητο ότι έχουν αυξηθεί οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την ουσιαστική υποστήριξη των κρατικών δομών πρόνοιας.

Οταν οκτώ χρόνια τώρα κάθε δύσκολη απόφαση τη χρεώνεις στην Ευρώπη, είναι αυτονόητη η δημιουργία κλίματος «απελευθέρωσης» από τα δεσμά.

Οταν οι θεσμοί οκτώ χρόνια τώρα επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια λάθη, είναι αυτονόητο ότι οι αβελτηρίες της ελληνικής πλευράς τούς έχουν δώσει όλα τα περιθώρια να προωθούν σχέδια πάνω σε δικά τους συμφέροντα.

Οταν οκτώ χρόνια τώρα έχεις πιέσει κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στη χώρα με την ακραία φορολογία, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και την αντιπαραγωγική γραφειοκρατία, είναι αυτονόητο ότι αυτοί οι άνθρωποι θα αναζητήσουν αλλού λύσεις δημιουργίας και επιβίωσης.

Οταν έχεις καταφέρει να απαξιώσεις το τραπεζικό σύστημα σε τέτοιον βαθμό που ο κάθε Ελληνας σε τράπεζα να θεωρείται εκ προοιμίου ακατάλληλος, τότε ο έλεγχος των επιχειρήσεων και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας είναι αυτονόητο ότι έχουν εκχωρηθεί σε ξένους.
Οταν εντάσσεις στον δημόσιο λόγο κάθε απίθανο Σώρρα, είναι αυτονόητο ότι τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού θα πιστεύει ότι το ψεκάζουν.

Οταν τελικά δεν καταφέρνεις να προωθήσεις το δικό σου σχέδιο εξόδου από την κρίση, τότε είναι αυτονόητο ότι θα σου επιβάλλονται «λύσεις» .

Οταν οκτώ χρόνια τώρα τα αυτονόητα επαναλαμβάνονται και δεν γίνονται κατανοητά, ώστε να συνεννοηθούμε για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, οι εξελίξεις, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές μόνο αυτονόητες δεν είναι.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

stathis apo Germania

EMIS, EMIS,EMIS prepi na miosume rizika tus kratikus ipallilus ke na dinume sintaksis pano apo ta 67 ke ohi plasmatikes, giati to tamion ine mion. Omos kanume 8 hronia to antitheto. I kseni tin dosi tus thelun na parun, afti den tha mas valun pote taksi. Opios den ehi dulia prepi na ginete ikonomikos metanastis oso imaste akoma stin EE.

ΗΛΙΑΣ

ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΕΚΡΟΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΑΓΚΥΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.

Eir

Τα λετε ολα σε λιγες γραμμες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία