Το παράλογο 30%
neos

Στάθης Μπαρτζώκας

Το παράλογο 30%

Υπάρχει ένα ποσοστό που σε όλες τις έρευνες ξεφεύγει από την κοινή λογική και το οποίο υπολογίζεται πως είναι γύρω στο 30%.

Τρεις στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι μας ”ψεκάζουν” με κάποιο μυστήριο αέριο ώστε να μας αποβλακώνει και να μην αντιδρούμε. Ένα 30% περίπου είναι οι αρνητές της μάσκας που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επίσης, 30% είναι αυτοί που δεν πιστεύουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους αλλά και 30% είναι αυτοί που συνωμοσιολογούν ότι δεν υπάρχει ιός, υποστηρίζοντας πως όλα είναι στημένα από τον Bill Gates, τον George Soros αλλά και τη λέσχη Bildeberg οι οποίοι συνεδριάζουν σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία για να καταστρέψουν οικονομικά τον κόσμο και να αυξήσουν τον πλούτο τους. Όλοι μιλάνε για ένα σύστημα που τους επιβουλεύεται και θέλει να τους καταστρέψει. Αρνούνται να φορέσουν μάσκα βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες όσον αφορά την δική τους υγεία, αδιαφορώντας όμως για την υγεία των άλλων.

Τι συμβαίνει ακριβώς και ο ανορθολογισμός αλλά και ο λαϊκισμός το 2020 τείνει να γίνει κυρίαρχη τάση; Κοιτώντας γύρω μας τους ηγέτες των κρατών (Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν, Μπολσονάρου) βλέπουμε ότι στις κυρίαρχες χώρες εκλέγονται λαϊκιστές ηγέτες. Οι επικοινωνιολόγοι συμβουλεύουν τους υποψήφιους αρχηγούς να στραφούν σε αυτό το κοινό ώστε να εκλεγούν. Στην δική μας χώρα αυτό το κοινό θα μπορούσε να περιγραφεί ως το κοινό των αγανακτισμένων του 2015 και των αρνητών της μάσκας και των άλλων αρνητών των μέτρων το 2020. Δυστυχώς τα κόμματα έχουν διαβρώσει και τα σχολεία και εν έτει 2020 γίνονται καταλήψεις με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για την άρνηση της μάσκας αλλά και εδώ είναι το εξωφρενικό, την άρνηση της αγοράς των μαχητικών αεροπλάνων Rafale. Λες και δουλειά των μαθητών είναι να κρίνουν εάν και με ποιο τρόπο θα πρέπει να θωρακιστεί αμυντικά η χώρα! Έχει χαθεί κάθε κοινή λογική, οι πάντες κινούνται στα όρια του σωστού και του λάθους και γενικά αυτό το 30% δεν πιστεύει τίποτα που αντιπροσωπεύει την κοινή λογική. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις ψυχιατρικές μελέτες ένα 30% πάσχει στον παρόντα χρόνο. Η λογική με το παράλογο έχει γίνει ένα και γενικά δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ξέραμε. Ως εκ τούτου κάτι θα πρέπει να γίνει ώστε οι δυνάμεις της λογικής να πάρουν πάλι το επάνω χέρι έναντι των συνωμοσιολόγων αλλά και του ανορθολογισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ