Good success
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Good success

Οι εκλογές δεν έβγαλαν μόνο νέα κυβέρνηση, ανέδειξαν όμως και την καινούρια αντιπολίτευση η οποία οφείλει να ελέγχει τα πεπραγμένα των κυβερνώντων

Τι βλέπουμε μετά τις 7 Ιουλίου από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Αντιδράσεις για την αλλαγή της επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με «μπροστάρισσα» την Βασιλική Θάνου, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει ότι έχασε το δικαίωμα της υπογραφής «η πρώην πρωθυπουργός...».

Τραβηγμένες από τα μαλλιά υποθέσεις σχετικά με το τι εννοούσε ο Μητσοτάκης για τα γλυπτά του Παρθενώνα και καταγγελίες πως ο δανεισμός των «Ελγινείων» σημαίνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει πως η κυριότητα των γλυπτών ανήκει δήθεν στη Βρετανία.

Κλαψουρίσματα από τους ΣΥΡΙΖΑίους πως ο,τι καλό συμβαίνει στην οικονομία οφείλεται στον Τσίπρα. Η επιτομή της αυθυποβολής και των fake news. Ο άνθρωπος που διέλυσε την οικονομία, που αύξησε το χρέος της Ελλάδας, που έκλεισε τις τράπεζες, παραμυθιάζεται ακόμη ότι η οικονομία είναι το ατού του.

Για να μην ξεχάσω και το Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αυτοί που έκαναν φιέστες με ζωγραφισμένους μουσαμάδες μπροστά από το εργοτάξιο, αυτοί που φωτογραφίζονταν μέσα σε ακίνητα βαγόνια, διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστερεί την υλοποίηση του έργου και την απόδοση του Μετρό στους Θεσσαλονικείς.

Αντιπολίτευση της πλάκας.

Κλείσιμο
Αλλά είναι περίπου λογικό. Τι περισσότερο μπορεί να περιμένει κάποιος από έναν άνθρωπο που χρέωσε τους Έλληνες 100 δισ. μέχρι να καταλάβει ότι δεν θα μπορούσε να νικήσει τους Γερμανούς με συμμάχους τους Podemos και το Σιν Φέιν;

Ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι δεν του προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο (για να πάρει καμιά ιδέα πώς να κυβερνήσει), ο Αλέξης Τσίπρας που είχε βάλει τους συντρόφους του υπουργούς απλώς να πατάνε κουμπιά αυξάνοντας φόρους, κόβοντας συντάξεις και πολλαπλασιάζοντας τις ασφαλιστικές εισφορές που τελικά έγιναν μια δεύτερη φορολογία, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο παρά να εφαρμόσει το μνημόνιο που του ετοίμασαν οι υπάλληλοι των «θεσμών», τώρα καλείται να εξημερώσει το θηρίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει τώρα να ελέγξει τις τρέλες, τις υπερβολές και των βολονταρισμό των συνοδοιπόρων του, να αποφασίσει αν θα πάει με τη συνιστώσα Ρόζα κι αν θα αφήσει πίσω του το κοκκινοπράσινο δίκτυο, να αναμετρηθεί με τον άλλοτε αγαπημένο του Βαρουφάκη για το ποιος είπε τα περισσότερα ψέματα και το ποιος απ' τους δύο έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια.

Μέχρι να πασοκοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφομοιώνοντας ίσως και το παλιό ΠΑΣΟΚ, ο τέως πρωθυπουργός έχει πολύ καιρό μπροστά του. Σε αυτή τη φάση, ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πως ό,τι και να λέει ουδείς ασχολείται μαζί του.

Γιατί; Διότι η διαφορά της προηγούμενης με την σημερινή κυβέρνηση φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού.

Και επί του παρόντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει σχεδόν μόνος του στο γήπεδο και αξιολογείται από την αποτελεσματικότητά του, την εφαρμογή του προγράμματός του και την υλοποίηση πολιτικών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, πέρα από τις διχαστικές λογικές της προηγούμενης τετραετίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ