Το δικαστήριο των hashtags
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Το δικαστήριο των hashtags

Μέσα στις καταγγελίες για τον γνωστό σκηνοθέτη ο δημόσιος , ή μάλλον καλύτερα ο πολιτικός διάλογος, μετατοπίστηκε από το πρόσωπο του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στην επάρκεια και κυρίως στις επικοινωνιακές δυνατότητες της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Είπε ότι ο Λιγνάδης την «ξεγέλασε»; Είπε ότι είναι «επικίνδυνος»; Τα είπε και ακόμη και από επίσημα χείλη της κυβέρνησης δηλώθηκε ότι ήταν ένα επικοινωνιακό σφάλμα. Ποια είναι όμως η ουσία της υπόθεσης; Ότι μέσα σε ένα 24ωρο από την κατάθεση της πρώτης μήνυσης, ο Λιγνάδης παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν.

Μπορούσε η υπουργός Πολιτισμού να γνωρίζει τις σκοτεινές πτυχές της προσωπικής του ζωής; Όχι, εκτός αν το υπουργείο είχε υπηρεσία «Νόμος και Τάξη» που προφανώς δεν διαθέτει. Έχει ευθύνη για τις πράξεις του; Σίγουρα όχι μεγαλύτερη από την ευθύνη ατόμων που δηλώνουν ότι γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια. Αν αυτό δεν είναι συγκάλυψη, τότε γιατί να είναι της κ. Μενδώνη που δηλώνει ότι δεν ήξερε τίποτα .
Η υπόθεση Λιγνάδη έχει πάει πια στη Δικαιοσύνη και εκεί θα αποδειχθεί ή όχι το κατηγορητήριο που τον βαραίνει. Παράλληλα όμως, εξελίσσεται και ένα ακόμη δικαστήριο “ λαικό ”στα social media. Το δικαστήριο των hashtags. #nomoremendoni, #mendoni_paraitisouκλπ με σώμα ενόρκων ακόμα και troll.

Η Λίνα Μενδώνη «δικάζεται» επειδή κάνει κακή δουλειά ή επειδή υπέπεσε σε ένα επικοινωνιακό ατόπημα; Ακόμη και κάποιος που δεν παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες του υπουργείου Πολιτισμού, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει τη σημαντική δράση της Μενδώνη στον τομέα του υπουργείου της.. Σε ένα μήνα ανοίγει την Εθνική Πινακοθήκη, άνοιξε το ΕΜΣΤ, «τρέχει» το Τατόι, απέμπλεξε το Ελληνικό και το Μετρό Θεσσαλονίκης, έτσι για να αναφέρουμε μερικά.

Αν αυτά συνιστούν χαρακτηριστικά κακής υπουργικής θητείας ή ενοχλούν, τότε #nomoremendoniκαι ας γιορτάσουμε τη δημοκρατία και τα δικαστήρια των social media.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ