tziovaras_grigoris

«…Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»

Γρηγόρης Τζιοβάρας

«Αυτοί που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν το ταμείο και το παρέδωσαν άδειο, ζητάνε τώρα να αρπάξουν τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, να πάρουν τα 35 δισ. από τις θυσίες του λαού μας και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες», έλεγε και ξαναέλεγε ο Αλέξης Τσίπρας σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες που εκφώνησε πριν από την 7η Ιουλίου

Σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνιση του σε μπαλκόνι ή τηλεοπτικό πλατό ξιφουλκούσε κατά του βασικού του αντιπάλου Κυριάκου Μητσοτάκη, επιμένοντας, σε πείσμα των γαλάζιων διαψεύσεων, ότι αν κέρδιζε τις εκλογές η χώρα θα ζούσε έναν Αρμαγεδδώνα, καθώς η κυβέρνηση που θα σχημάτιζε –με τη… συνδρομή της Φώφης Γεννηματά, όπως ισχυριζόταν, για να καταστήσει πιο ισχυρή την υποτιθέμενη… ασύμμετρη απειλή κατά των λαϊκών συμφερόντων που συνιστούσε η ήττα του κόμματός του- αφού:

*Πρώτον, θα επέβαλε την επταήμερη εργασία, καταργώντας το οκτάωρο και το πενθήμερο και υποχρεώνοντας τους εργαζομένους να δουλεύουν πολύ περισσότερο με τον ίδιο μισθό και με ελαστικοποιημένες μορφές απασχόλησης.

*Δεύτερον, θα απέλυε σωρηδόν δημοσίους υπαλλήλους.
*Τρίτον, θα καταργούσε τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των οφειλών σε 120 δόσεις, που είχε μεν ψηφίσει, αλλά δεν είχε προλάβει να εφαμρόσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

*Τέταρτον, θα περιέκοπτε όλα τα κοινωνικά επιδόματα υπέρ των οικονομικά αδυνάμων, καταργώντας ακόμη και την αποκαλούμενη «13η σύνταξη», και

*Πέμπτον, θα έφερνε πίσω το ΔΝΤ για να μας επιβάλουν από κοινού ένα τέταρτο Μνημόνιο.

Η «δαιμονοποίηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία, προφανώς, στόχευε με αυτή την προεκλογική τακτική ο Αλέξης Τσίπρας, επετεύχθη ως έναν βαθμό. Από το 23,75% στο οποίο κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη της 26ης Μαΐου, κατάφερε στην εθνική κάλπη της 7ης Ιουλίου να σκαρφαλώσει στο 31,53%, προσελκύοντας ψηφοφόρους οι οποίοι επηρεάστηκαν από την κινδυνολογία ότι «θα χάσουν κεκτημένα».

Μετεκλογικά, ωστόσο, το σκηνικό που διαμορφώνεται μοιάζει εντελώς διαφορετικό. Δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ τίποτε από τα μύρια όσα κακά που, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑϊκό αφήγημα, θα επέπιπταν επί των κεφαλών μας, όχι μόνον δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά, μέχρις στιγμής τουλάχιστον, η τροπή των πραγμάτων φαίνεται να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε και τα πέντε προαναφερθέντα επιχειρήματα, τα οποία εν πολλοίς, είχαν αποτελέσει τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η επικοινωνιακή στρατηγική της απελθούσας κυβέρνησης.
Και για την ακρίβεια των πραγμάτων στην ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το Σάββατο και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, ο νυν πρωθυπουργός:

1. Ανακοίνωσε κίνητρα για να μετατραπεί η μερική απασχόληση σε πλήρη, όπως και κυρώσεις κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της μαύρης ή ανασφάλιστης εργασίας, η οποία, εκτός από τους ίδιους τους εργαζόμενους που την υφίστανται, πλήττει την υγιή επιχειρηματικότητα που αντιμετωπίζει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

2. Εξήγγειλε αυξημένο αριθμό προσλήψεων στους τομείς που το Δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία και η Ασφάλεια.

3. Δεσμεύτηκε ρητά ότι δεν θα καταργήσει κανένα επίδομα και αντιθέτως σκοπεύει να χορηγήσει επιπλέον εφάπαξ επίδομα 2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται.

4. Πανηγύρισε για τη διεύρυνση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις που επιτέλους ξεκίνησε και αφορά περισσότερους οφειλέτες οι οποίοι μπορεί να ενταχθούν σε αυτή με μικρότερες δόσεις και με χαμηλότερο επιτόκιο από ό,τι προβλεπόταν στην εξαγγελθείσα και μηδέποτε εφαρμοσθείσα ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνηση.

5. Προανήγγειλε την πρόωρη αποπληρωμή των παλαιότερων δανείων από το ΔΝΤ που, εκτός από επωφελής οικονομικά, έχει και τη σημειολογική διάσταση ότι αφήνουμε πλέον πίσω τη μια μετά την άλλη τις δυσμενείς συνέπειες της μνημονιακής περιόδου.
Υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον δεν είναι ούτε τυχαία ούτε συμπτωματική η διεύρυνση της πολιτικής κυριαρχίας του νυν πρωθυπουργού που καταγράφεται σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Η μια μετά την άλλη οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και οι πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα στις πρόσφατες εκλογές αντιμετωπίζουν με θετική προαίρεση τη νέα κυβέρνηση και συνηγορούν σε πολλές από τις πρωτοβουλίες της (κατάργηση ασύλου, ενίσχυση της αστυνόμευσης κ.λπ.).
Η πολιτική μετριοπάθεια με την οποία πολιτεύεται αυτό το πρώτο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνδυασμό με την συνεχή διάψευση που υφίσταται η κινδυνολογική στρατηγική την οποία χάραξε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ως κυβέρνηση και συνεχίζει να εφαρμόζει ως αξιωματική αντιπολίτευση στερεί ζωτικό πολιτικό χώρο και προκαλεί εμφανή αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ηγεσία του.

Οι κραυγές ορισμένων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αναβίωση του κράτους της Δεξιάς», δεν πείθουν τους πολίτες. Ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τις αντιφατικές τοποθετήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία, από τη μια, υποτίθεται ότι είχε κανονίσει να μειωθούν η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ, από την άλλη, επικρίνεται η σημερινή κυβέρνηση ότι δεν είναι αρκούντως διεκδικητική.

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός απολαμβάνουν ακόμη συνθήκες που παραπέμπουν σε «μήνα του μέλιτος», όπως συνήθως συμβαίνει τις περισσότερες φορές με τους νεοεκλεγέντες. Από την άλλη, όμως, αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι η κριτική που της ασκείται από τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και κατά βάση δεν είναι διόλου πειστική στα μάτια της κοινής γνώμης.

Γι΄ αυτό και όσοι θέλουν να αντιπολιτευθούν με αποτελεσματικότητα, είτε πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής ή οποιονδήποτε άλλον, δεν έχουν παρά να αφήσουν κατά μέρος την εύκολη κινδυνολογία και να την αντιτάξουν η δική τους εναλλακτική προγραμματική πρόταση.

Διαφορετικά ο καιρός θα περνάει και εκείνοι ματαίως θα αναρωτιούνται όπως ο βοσκός της γνωστής βουκολικής ρήσης: «Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τι έχουμε τα έρμα και ψοφάνε…».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Ο σύριζα και ο τσίπρας άρπαξαν τέσσερα, (4), περιποιημένα "φιστίκια",...

Κατά το χρονικό διάστημα από 26-05-2019 έως και 07-07-2019, ο σύριζα και ο τσίπρας άρπαξαν από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο, τέσσερα, (4), πειποιημένα "φιστίκια". Συγκεκριμένα: στις ευρωπαϊκές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τελικά τις εθνικές εκλογές. Και έχουν την απόλυτη ψευδαίσθηση ότι θα κερδίσουν τις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές;;;

Η 2η τετραετία του Κυριάκου έχει ήση κερδηθεί από σήμερα...

"H Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα κατά 21,647 %!!! 12/09/2019, 07:17 Την 05-09-2019 ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, του μηνός Σεπτεμβρίου 2019. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 48,147 %, Σύριζα 26,500 %, Κίνημα Αλλαγής 6,160 %, ΚΚΕ 5,124 %, Μέρα 25 3,806 % και Ελληνική Λύση 3,649 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα κατά 21,647 %!!!" Πιστεύει ο οιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ότι είναι δυνατόν να ανατραπεί η θηριώδης αυτή διαφορά;;;

Ναι,αλλα με τον Χαχανουλη

τα Αγγλικα μπηκαν στην ζωη μαϛ.....και συνεχιζουν με αμειωτο ρυθμο ,ακομα και αν ειναι στην αντιπολιτεση!

kostasv

Γρηγόρη, για την ....αφωνία (κωλοτούμπα) Μητσοτάκη στο Μακεδονικό έχεις να πεις κάτι. Έχεις άποψη ή την εκφράζεις μόνο για θέματα ΣΥΡΙΖΑ; Οι φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε αφορούν κυρίως το οικονομικό έτος 2020. Δηλαδή θα τις ...δούμε στα εκκαθαριστικά το καλοκαίρι του 2021 !!! Ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία μιας κυβέρνησης μπορούν να βγουν μετά από ένα εξάμηνο τουλάχιστον. Θυμίζω πως για όλο το 2019 υλοποιείται ο προϋπολογισμός του Τσακαλώτου που απ' ότι φαίνεται για άλλη μια χρόνια ήταν συνεπής στις προσδοκίες του.

Παράτα μας συριζοτρόλ!!!

Κανένας δεν σου δίνει την παραμικρή σημασία. Ουστ...

Νίκος Α

Το επόμενο μέτρο που περιμένουν οι 600000 μελλοντικοί συνταξιούχοι που συντρηπτικα ψήφισαν Κυριάκο είναι η κατάργηση του καταπτυστου νόμου Κατρουγκαλου και η επαναφορά του 3863/10 (νόμος Λοβέρδου) με δίκαια ποσοστά αναπλήρωσης για ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους

Περί "μαξιλαριών"

Αυτό είναι ένα υπόλοιπο του δανείου των 86 δις (παράνομο ,επονείδιστο και επαχθές και αυτό χρέος κατα Κωσταντοπούλου;)του 3ου μνημονίου .Ελέγχεται απο τον ΕSM και θα δοθεί με επιπλέον μέτρα αν χρειασθεί .Δηλαδή το μέρος του δάνειου που δεν ξόδεψε ο Τσίπρας το ονομάζει "τα έτοιμα" 'γεμάτα ταμεία "'μαξιλάρι"κ.λ .Εξαπατείν δια των λόγων.

Ενταξυ

Οταν τελειώσει/φαγωθεί το 'μαξιλάρι " των 37 δις, που εσυ ονομάζεις υπόλοιπο δανείου, θα δούμε πόσο large ειναι ο Κυριακος ...

Σωστό το άρθρο αλλά........

Υπάρχουν καμία δεκαριά (ίσως και να είναι λιγότερα, δεν ξέρω που γράφουν με πολλά ψευδώνυμα ) δεξιοτρολ τα οποία επαναλαμβάνουν για "φιστίκια" ,παντοτινους θριάμβους στις εκλογές ,εξαφάνιση του "μιάσματος" της αριστεράς και οι οποίοι γενικά δείχνουν νοοτροπία παλιών κομματαρχαιων παρά κάποιο ανανεωτικό πρόσωπο που υποτίθεται ότι προσπαθεί να περάσει και να καθιερώσει ο Μητσοτάκης.Οποτε σύντομα θα δούμε αν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη έχουν αντίκρυσμα η αν είναι πυροτεχνήματα.Οσο για την "αριστεροσυνη" του Τσίπρα; Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πολύ πιο αριστερός από αυτόν.

Ποιός ούρλιαζε, το 2015, "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν";;;

O Τσίπρας. Στις 7 Ιουλίου 2019, νίκησαν οι αντίπαλοι του Σύριζα και προφανώς θα τους "τελειώσουν" του συριζαίους, (σύμφωνα με τη λογική του Τσίπρα). Τι το περίεργο;;;

Aπάντηση: 54,172 % και 50,986 % είναι ήδη το ποσοστό της Δεξιάς - Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκαν δύο δημοσκοπήσεις. Της Opinion Poll, την 05-09-2019 και της Marc, την 08-09-2019. Η Δεξιά - Κεντροδεξιά, (Νέα Δημοκρατία, Ελληνική Λύση και Χρυσή Αυγή), επιβεβαιώνεται ήδη ως η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα με ποσοστά 54,172 % και 50,986 %, αντίστοιχα, (όπως είχε προβλέχει ο ευφυής σχολιαστής από την 12-07-2019...). Να σημειωθεί ότι στο άθροισμα των δυνάμεων της παράταξης αυτής, (λόγω έλλειψης στοιχείων από τις δημοσκοπήσεις αυτές), δεν συνυπολογίζεται το ποσοστό του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" του Θάνου Τζήμερου, (το οποίο στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019 είχε λάβει το 0,76 %).

Τι περιμένεις να δεις ρε φίλε;;;

'Εγιναν εθνικές εκλογές. Νίκησε η Δεξιά παράταξη, ηττήθηκε η Αριστερά παράταξη. 'Οπως ήταν λογικό, δίκαιο και απολύτως αναμενόμενο.

Γιατί, δεν είναι αλήθεια;;;

Όσοι γράφουν, (και πράττουν άριστα...), "για "φιστίκια" ,παντοτινους θριάμβους στις εκλογές ,εξαφάνιση του "μιάσματος" της αριστεράς", ψεύδονται;;; Σας τσούζει πολύ συριζόπουλα, αλλά μη στενοχωριέστε, διότι στο μέλλον θα σας τσούζει πολύ περισσότερο.

Πασίγνωστος

ΕΝΑ τρολ είναι φίλε! Γράφει κάθε μέρα επι μήνες...

21,647 % και 17,692 % προηγείται η Νέα Δημοκρατία του Σύριζα.

Την 05-09-2019 ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, του μηνός Σεπτεμβρίου 2019. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 48,147 %, Σύριζα 26,500 %, Κίνημα Αλλαγής 6,160 %, ΚΚΕ 5,124 %, Μέρα 25 3,806 % και Ελληνική Λύση 3,649 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα κατά 21,647 %!!! Την 08-09-2019 ανακοινώθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Marc, για το "Πρώτο Θέμα". Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 45,933 %, Σύριζα 28,241 %, Κίνημα Αλλαγής 7,361 %, ΚΚΕ5.8213 %, Ελληνική Λύση 3,296 % και Μέρα 25 3,296 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα κατά 17,692 %!!! Πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων θεωρείται η Opinion Poll.

Στάθης

"*Τρίτον, θα καταργούσε τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των οφειλών σε 120 δόσεις, που είχε μεν ψηφίσει, αλλά δεν είχε προλάβει να εφαμρόσει η προηγούμενη κυβέρνηση." και παρακάτω "4. ... για τις 120 δόσεις που επιτέλους ξεκίνησε...στην εξαγγελθείσα και μηδέποτε εφαρμοσθείσα ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνηση." Αρθρογράφε, σου ζητώ συγνώμη, που τον Μάιο 2019 (δεν είχε ακόμη γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης), ξέχασα να σε ενημερώσω ότι έκανα την ρύθμιση των 120 δόσεων, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και βελτίωσε η σημερινή. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Ψεύδεσαι ασύστολα συριζοτρόλλ!!!

Επειδή εργάζομαι στον τραπεζικό τομέα και έχω πλήρη γνώση του αντικειμένου, δηλών ότι ψεύδεσαι ασύστολα συριζλτρόλλ!!! Σε προκαλώ να δηλώσεις τα στοιχεία σου για να αποκαλυφθεί το μέγεθος του ψέμματός σου.

Swstos

Σωστότατος. Θα ήταν βέβαια πρωτοφανές, να βλέπαμε επιτέλους εποικοδομητική κριτική από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης με προτάσεις εφαρμόσιμες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία