Τα αυτάκια του Αυτιά
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τα αυτάκια του Αυτιά

Δημοσιογράφος είμαι, την δουλειά μου κάνω

Δηλαδή μεταφέρω, σχολιάζω, κρίνω και επικρίνω. Ανεξάρτητα από πρόσωπα, παρατάξεις, ιδεολογίες και κόμματα. Επειδή λοιπόν ακούω άφθονη χλεύη και άφθονο σαρκασμό να εκτοξεύεται κατά μεριά Γιώργου Αυτιά, έχω μερικά «πραγματάκια» να πω. Υπογραμμίζοντας πως ούτε συμφωνώ μα ούτε διαφωνώ με την υποψηφιότητά του στο ευρω-ψηφοδέλτιο της γαλάζιας παράταξης.

Είναι αλήθεια ότι κάθε Σαββατοκύριακο η πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά έκανε μεγάλα νούμερα; Είναι αλήθεια ότι έσκιζε; Είναι. Μια ματιά στην αριθμητική της τηλεθέασης, το απόλυτο και αδιάψευστο ντοκουμέντο.

Είναι αλήθεια ότι με την παραμικρή κίνηση του μικρού του δάχτυλου, άπαντες εκλεγμένοι και μη εκλεγμένοι, πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, παράγοντες και πάσης ιδιότητας «επώνυμοι» κατέφθαναν ως φιλοξενούμενοι του Αυτιά; Είναι!

Είναι αλήθεια ότι το απέραντο πλήθος των ονομάτων που φιλοξένησε ο Γιώργος Αυτιάς, αναζητούσε να συναντηθεί και φυσικά να αναγνωριστεί και να ψηφιστεί από τις εκατοντάδες χιλιάδες των θεατών του; Είναι!

Κλείσιμο
Είναι επίσης αλήθεια ότι όλοι αυτοί, εννοώ το πλήθος των πολιτικών, με σταυρωμένα τα χεράκια, όπως οι μαθητές Δημοτικού σχολείου, ξεροστάλιαζαν μέχρι ο Αυτιάς να τους δώσει το λόγο; Είναι!

Είναι ακόμα αλήθεια ότι αυτός ο Γιώργος Αυτιάς, με εφαλτήριο τα νούμερα της τηλεθέασής του, έκανε ότι ήθελε, δηλαδή διέκοπτε και ενίοτε ως δάσκαλος άτακτων μαθητών, μάλωνε τους καλεσμένους του; Είναι!

Είναι, επίσης, αλήθεια ότι εκείνοι, όλοι εκείνοι που ο Αυτιάς τους μάλωνε, δεν έλεγαν το παραμικρό και ως υπάκουα παιδάκια με σταυρωμένα τα χεράκια, ούτε ψιθύριζαν μια λεξούλα, ούτε ένα κιχ έτσι για το γαμώτο; Είναι!

Είναι επίσης αλήθεια ότι μόνιμος συνεργάτης του επί θεμάτων συντάξεων και εργαζομένων γενικώς, ήταν ο Αλέξης Μητρόπουλος, που είχε διατελέσει υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι!

Και τέλος είναι αλήθεια ότι το πλήθος των συνταξιούχων οι μόνιμοι, αποκλειστικοί, φανατικοί θεατές του; Είναι.

Με απλά λόγια όλοι αυτοί τα «αυτάκια» του Γιώργου Αυτιά είναι. Με απλά λόγια ο Αυτιάς προορίζεται να καταγάγει ρεκόρ ψήφων. Με απλά λόγια σχεδόν το σύμπαν των πολιτικών, εντός και εκτός Βουλής, στήριξε Γιώργο Αυτιά. Με απλά λόγια ο Γιώργος Αυτιάς, ο καθρέφτης τόσο της ελληνικής κοινωνίας, όσο και των πολιτικών.

Με απλά λόγια όλοι αυτοί, και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, τα αυτάκια του Αυτιά. Επομένως η χλεύη και ο σαρκασμός γίνεται τώρα μετά την απομάκρυνση από το ταμείο Κι όμως, όπως γράφει και η γνωστή ταμπελίτσα, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Εβλεπες Αυτιά. Απολάμβανες Αυτιά. Κατανάλωνες ό, τι άκουγες από τον Αυτιά. Πήγαινες στην εκπομπή του Αυτιά. Ελεγες και ένα ευχαριστώ στον Αυτιά. Ε αι σιχτίρι από εδώ. Μπας και είσαι μικρός, τόσος δα Αυτιάς και δεν το ξέρεις; Να το μάθεις λοιπόν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα