Μπράβο και εις ανώτερα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Μπράβο και εις ανώτερα

Σχετικά με την χτεσινή παραδοχή του Κώστα Αρβανίτη σε πρωινή, τηλεοπτική εκπομπή, πως δηλαδή ναι ο ίδιος όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ότι συνέβαλε στη συγγραφή του άρθρου που προβλέπει αναστολή κονδυλίων, αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του

Με απλά λόγια σα να λέει «αν δεν συμμορφωθεί μην δώσετε χρήματα στην Ελλάδα». Ακούγεται απίστευτο κι όμως εντελώς αληθινό. Τι να πω;

Τρία πράγματα. Πέραν όλων των κομματικών, ιδεολογικών και πολιτικών ορίων. Με την μέθοδο της απλής λογικής. Οι αγγλοσάξονες το λένε «common sense».

Ένα λοιπόν, πράξη αντιπατριωτική. Εκτός κι αν πιστεύει ότι η χώρα δέσμια αλυσοδεμένη από μια Χούντα που κυβερνάει τον τόπο. Τέτοιες προτάσεις, τέτοιες πιέσεις και τέτοιες εκκλήσεις σε πολλά διεθνή «φόρα», κατά τη διάρκεια της χουντικής επταετίας του Παπαδόπουλου, του Παττακού και του Ιωαννίδη. Μπράβο και εις ανώτερα.

Δύο λοιπόν, πράξη αντικομματική. Μαζί μ αυτόν παρασύρεται στον όλεθρο τον αντιπατριωτικό, όλη η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ολους μαζί τους παίρνει στο λαιμό του. Τώρα το κόμμα του πρέπει είτε να διαχωρίσει τη θέση του από εκείνον και φυσικά να αναγκαστεί να τον διαγράψει από τα κομματικά κατάστιχα. Είτε αν σιωπήσει και το προσπεράσει να τον ακολουθήσει στην δική του κατηφορική πορεία.

Αν μάλιστα προσθέσουμε όλα τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σ αυτό το κόμμα, τότε η παραδοχή του Κώστα Αρβανίτη μοιάζει με κερασάκι στην τούρτα της διάλυσης. Σα να έχουν πάρει, όλοι μαζί, σφυριά, βαριοπούλες και μπουλντόζες με τελικό προορισμό να κατεδαφίσουν το Συριζαίικο σύμπαν και έτσι να δικαιώσουν προβλέψεις αναλυτών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέλος θα καταλήξει σε μονοψήφιο αριθμό κάπου στο πέντε με τρία τοις εκατό.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά, και η αξιοποίηση αυτής της παραδοχής τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Με απλά λόγια ο Κώστας Αρβανίτης, μέσα στον οίστρο της «αντικειμενικότητάς» του αλοίφει με βούτυρο το ψωμί της προπαγάνδας. Μπράβο και εις ανώτερα.

Τρία λοιπόν, εκτίθεται, ανεπανόρθωτα και ο ίδιος. Μέχρι τελικής πτώσεως. Το τι λέγεται εναντίον του δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Μπας και είναι πράκτορας του Ερντογάν; Που δεν είναι, ούτε κατά διάνοια. Μπας και το έκανε για να πλήξει την ηγεσία του Κασσελάκη; Μπας και είναι ντιπ για ντιπ; Μπας και τα έχει πάρει από κάποιες σκοτεινές δυνάμεις; Που δεν τα έχει πάρει. Μπράβο και εις ανώτερα.

Και για ολοκληρώνω. Από όποια γωνία και να προσεγγίσεις αυτή την παραδοχή στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξεις. Και εναντίον Ελλάδας. Και εναντίον του κόμματός του. Και εναντίον του εαυτού του. Απίστευτο και ανατριχιαστικό.

Η εξήγηση μία. Όπως έλεγε και ο Δημόκριτος «Νηπίοισιν ου λόγος αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος» Μεθερμηνευόμενο Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά. Μπράβο και εις ανώτερα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ