Πράκτορες ανάμεσά μας
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πράκτορες ανάμεσά μας

Μπορεί να φταίω εγώ. Μπορεί κάποιοι αναγνώστες. Μπορεί και οι δύο πλευρές. Επειδή, λοιπόν, οι απόψεις μου παρερμηνεύτηκαν, είμαι αναγκασμένος να επανέλθω στο τεράστιο και σκοτεινό ζήτημα παγιδεύσεων, παρακολουθήσεων, κοριών, κατασκόπων και άλλων τέτοιων περιπτώσεων

Φυσικά το σήριαλ των «επισυνδέσων» παραμερίστηκε προσωρινά από την επέλαση του χιονιά. Όμως κόβω το σβέρκο μου θα επανακάμψει δριμύτερο. Και θα μας ακολουθεί μέχρι τις κάλπες των επερχόμενων εκλογών. Εχουμε και λέμε:

Ένα λοιπόν: οι αυθαιρεσίες πρέπει να στιγματιστούν και οι παράνομοι κοριοί να τιμωρηθούν.

Δύο λοιπόν: όμως ποιος ο αντικειμενικός κριτής και δικαστής που περί αυθαιρεσίας να αποφανθεί;

Τρία λοιπόν: όποιος πιστεύει πως τα μεγάλα «πρακτορεία», όπως CIA, NSA, KGB (με τη σημερινή της ονομασία), Μοσάντ και άλλες όπως η Γαλλική και Γερμανική, πορεύονται και επιχειρούν επί του πεδίου με την άδεια κάποιου εισαγγελέα, δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει. Και αν κάποιο «βαθύ λαρύγγι», όπως εκείνος των ΗΠΑ, από τα μέσα, δεν τροφοδοτούσε τους δύο ρεπόρτερ της «Washington Post» με πληροφορίες σχετικά με το Watergate, ουδείς θα το έπαιρνε χαμπάρι.

Τέσσερα λοιπόν: ο ακούραστος Τζέι Εντγκαρ Χούβερ (1895-1972) υπήρξε επί σειρά δεκαετιών το αφεντικό του FBI επιδιδόμενος στο «θεάρεστο» σπορ των παρακολουθήσεων σχεδόν όλων των πολιτικών. Τους είχε φακελώσει όλους. Φανταστείτε ότι ακόμα και ο Τζον Κένεντι αδυνατούσε να τον απολύσει επειδή ο Χούβερ είχε φακελώσει όλες τις σεξουαλικές και άλλες «διαδρομές» του Προέδρου, των αδερφών του, των ερωμένων τους και φυσικά της Μέρλιν Μονρό.

Πέντε λοιπόν: στο βιβλίο του μεγάλου Βρετανού παραγωγού Τζέρεμι Τόμας, ο άνθρωπος που οργάνωσε τον «Τελευταίο αυτοκράτορα» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, των δέκα Οσκαρ, αποκαλύπτεται κάτι ανατριχιαστικό. Η CIA είχε παγιδεύσει τις επικοινωνίες του Γάλλου προέδρου και ταυτοχρόνως προσπαθούσε να εκβιάσει και να δωροδοκήσει Γάλλους αξιωματούχους για ένα σκοπό: να καταργηθεί ο κόφτης εναντίον αμερικανικών ταινιών και άλλων τηλεοπτικών έργων που είχε επιβληθεί σε όλα τα γαλλικά κανάλια. Τελικά οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες το πήραν χαμπάρι, με αποτέλεσμα ο Γάλλος πρόεδρος να διαμαρτυρηθεί στον ομότιμό του των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Εξι λοιπόν: πλήθος τέτοιων αντίστοιχων περιστατικών. Οι επιδόσεις της Μοσάντ ξεπερνούν ακόμα και την πιο καλπάζουσα φαντασία κάθε Αμερικανού σεναριογράφου.

Εφτά λοιπόν: αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν και επιχειρούν με σχετική αυτονομία, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζει μερικές από τις «θεάρεστες» επιδόσεις των εκατοντάδων, χιλιάδων πρακτόρων τους.

Οκτώ λοιπόν: είναι διαπιστωμένο πως τα μεγάλα πρακτορεία διαθέτουν πλήθος πρακτόρων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υδρογείου. Πράκτορες ακόμα και από λαχειοπώλες, μπακάληδες, μανάβηδες, λούστρους, από πάσης φύσεως επαγγέλματα. Για παράδειγμα, κάπως έτσι παρακολούθησαν και εντόπισαν οι Αμερικανοί το κρησφύγετο του Μπιλ Λάντεν. Ακόμα και με λούστρους και επαίτες στο Πακιστάν!

Εννέα λοιπόν: η ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας είναι τόσο ραγδαία που μοιάζει με την διαδρομή των αναβολικών. Οι μεγάλες «υπηρεσίες» πάντα βρίσκονται ένα βήμα μπροστά. Γι αυτό είναι αδύνατον να τις εντοπίσουν τα «τοπικά» πρακτορεία.

Δέκα λοιπόν: είναι βέβαια, για την πώληση όπλων, ότι τα γνωστά πρακτορεία όχι μόνο παρακολουθούν τους αρμόδιους αξιωματικούς, αλλά ακόμα και τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς κομμάτων.

Με απλά λόγια ο πόλεμος των πληροφοριών είναι τόσο ανελέητος, ανεξέλεγκτος, συστηματικός και ανατριχιαστικός, που κανείς αρμόδιος, σε καμία λεγόμενη Δυτική δημοκρατική χώρα, δείχνει την παραμικρή διάθεση να τον περιορίσει. Αντιθέτως τον επεκτείνει και διαρκώς τον τροφοδοτεί με άφθονα κονδύλια, με άφθονα υλικά μέσα και με τεράστιο κρυφό ανθρώπινο δυναμικό. Αραγε πόσοι ανάμεσα στον ελληνικό πληθυσμό είναι άνθρωποί τους;

Και για να τελειώνω. Το ΚΚΕ είπε την μεγάλη κουβέντα προς όλες τις κατευθύνσεις. Φυσικά και προς τον Αλέξη Τσίπρα: και εσείς μας παρακολουθήσατε και το είχαμε καταγγείλει. Βάλτε με το νου σας. Το μοτίβο όλων αυτών των υπηρεσιών είναι ένα: ουδείς υπεράνω πάσης υποψίας. Αλλιώτικα ποιος ο λόγος να διατηρούνται και να επιχειρούν όλες αυτές οι μυστικές υπηρεσίες και όλοι αυτοί οι στρατοί; Για να περνάει η ώρα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα