Θρίαμβος ...με τρία θύματα!
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Θρίαμβος ...με τρία θύματα!

Σε κανέναν πόλεμο μέχρι τώρα, δεν υπήρξαν θύματα μόνο από τη μια πλευρά.

Κι αυτό θα πρέπει να το γνώριζαν τα κυβερνητικά στελέχη, που άρχισαν νωρίς τα πανηγύρια, επειδή πιστεύουν πως με το σκάνδαλο της ΝOVARTIS, βρήκαν την ευκαιρία να αφανίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να απαλλαγούν οριστικά από όλες τις ενοχλητικές φωνές που προέρχονται από την αντιπολίτευση, χωρίς να έχουν και οι ίδιοι θύματα.


Αλλά προς το παρόν, πέραν των εντυπώσεων, η κυβέρνηση μετρά ήδη τρία θύματα. Και μερικές φορές, μπορεί τα θύματα να είναι τόσο σημαντικά που επισκιάζουν ακόμα και τον θρίαμβο.


Ο πρώτος, είναι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που και με την χθεσινή πρόταση κατηγορίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε το ενδέκατο πολιτικό πρόσωπο που θα ενταχθεί στην έρευνα της προκαταρκτικής επιτροπής, αφού και οι ίδιοι τον συμπεριέλαβαν, παρότι απέφυγαν να τον κατονομάσουν. Είναι βέβαιο πως Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής θα εστιάσουν από αύριο τα πυρά τους στον διατελέσαντα υπουργό Υγείας το 2015, με αποτέλεσμα να πληγεί κι ο ίδιος πολιτικά, όσο πλήττονται οι άλλοι δέκα εγκαλούμενοι.


Κλείσιμο
Ο δεύτερος είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει πλέον πειστικά επιχειρήματα για να αρνηθεί την σε βάρος του προκαταρκτική επιτροπή για τις προμήθειες πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία. Όταν με ευκολία παραπέμπουν δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους και μάλιστα δύο πρωθυπουργούς, δεν μπορούν πια να αρνηθούν την κοινοβουλευτική έρευνα και σε βάρος ενός υπουργού τους. Κι ακόμη κι αν την αρνηθούν, ο κυβερνητικός εταίρος τους θα παραμείνει στιγματισμένος με την κατηγορία ενός σκανδάλου που θα τον ακολουθεί ως τις εκλογές.


Και βέβαια, το τρίτο θύμα είναι η εθνική συνεννόηση.

Η συκοφάντηση κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής, εκμηδενίζει για το μέλλον, κάθε πιθανότητα συναίνεσης που αναζητά η κυβέρνηση για να επιδιώξει λύσεις σε εθνικά θέματα, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας ήλπιζε στη βοήθεια της Φώφης Γεννηματά για να υπερψηφιστεί η συμφωνία από την Βουλή, εφόσον ως τον Ιούνιο υπάρξει κάποια συμφωνία. Με κατηγορούμενους τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο, τον Κουτρουμάνη και τον Στουρνάρα, αν ελπίζει ακόμα, τότε περπατά στα σύννεφα...


Κι όλα αυτά, για μια υπόθεση, στην οποία προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό στοιχείο ενοχής για πολιτικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα τα ενδεχόμενα αδικήματα τους έχουν ήδη παραγραφεί.

Ε, όλο αυτό, πολιτικό θρίαμβο δεν τον λες...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα