Χόρτο ή κουτόχορτο;
Αριστείδης Δάγλας

Αριστείδης Δάγλας

Χόρτο ή κουτόχορτο;

Και ξαφνικά ήρθε το χόρτο. Η κοινωνία ολόκληρη ασχολείται με το χόρτο. Το Υπουργείο Υγείας ευαγγελίζεται τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης, το ΠΟΤΑΜΙ θέλει τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής της χρήσης, βουλευτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αν θα αναγράφεται στην Υπουργική Απόφαση ο όρος «μπάφος», «φούντα» ή δεν ξέρω τι άλλο και βέβαια επαναφέρονται από τα ΜΜΕ οι αξιώσεις του Γεωργίου Παπανδρέου για την περιβόητη γλάστρα που θα μπορεί να έχει ο κάθε θεριακλής στο μπαλκόνι του με το «θαυματουργό» φυτό δια πάσαν νόσον… Και όλα αυτά με πιπεράτες αναφορές στο Legalizeit του PeterToshκαι τα herbsτου BobMarley…

Ως μη ειδικός, δεν θα αναλύσω το θέμα της νομιμοποίησης της καλλιέργειας της κάνναβης στη χώρα μας, ούτε θα σχολιάσω το επενδυτικό ντελίριο και τις εξαγγελίες για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα ενισχύσουν την οικονομία μας από την ενοικίαση χιλιάδων στρεμμάτων για τον παραπάνω σκοπό. Αν και θα προτιμούσα η Ελλάδα να επενδύει στην παιδεία της και να θεωρεί κεφάλαιο το ανθρώπινο δυναμικό που τελευταία μεταναστεύει κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, θα εστιάσω την προσοχή μου στο ότι ο κουρνιαχτός του «χόρτου», σκεπάζει τα πραγματικά προβλήματα της υγείας και αποπροσανατολίζει -έστω αθέλητα- από καταστάσεις που αν κι έχουν ανάγκη άμεσης παρέμβασης, χρονίζουν επικίνδυνα.

Κουτόχορτο λοιπόν το απότοκο του χόρτου και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν,  για όποιον επιθυμεί πραγματικά να ασχοληθεί με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην υγεία. 

Κλείσιμο
No moret rouble λοιπόν όπως τραγουδούσε και ο Bobκύριοι υπουργοί μας…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK