Αριστείδης Δάγλας

Χόρτο ή κουτόχορτο;

Αριστείδης Δάγλας

Και ξαφνικά ήρθε το χόρτο. Η κοινωνία ολόκληρη ασχολείται με το χόρτο. Το Υπουργείο Υγείας ευαγγελίζεται τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης, το ΠΟΤΑΜΙ θέλει τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής της χρήσης, βουλευτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αν θα αναγράφεται στην Υπουργική Απόφαση ο όρος «μπάφος», «φούντα» ή δεν ξέρω τι άλλο και βέβαια επαναφέρονται από τα ΜΜΕ οι αξιώσεις του Γεωργίου Παπανδρέου για την περιβόητη γλάστρα που θα μπορεί να έχει ο κάθε θεριακλής στο μπαλκόνι του με το «θαυματουργό» φυτό δια πάσαν νόσον… Και όλα αυτά με πιπεράτες αναφορές στο Legalizeit του PeterToshκαι τα herbsτου BobMarley…

Ως μη ειδικός, δεν θα αναλύσω το θέμα της νομιμοποίησης της καλλιέργειας της κάνναβης στη χώρα μας, ούτε θα σχολιάσω το επενδυτικό ντελίριο και τις εξαγγελίες για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα ενισχύσουν την οικονομία μας από την ενοικίαση χιλιάδων στρεμμάτων για τον παραπάνω σκοπό. Αν και θα προτιμούσα η Ελλάδα να επενδύει στην παιδεία της και να θεωρεί κεφάλαιο το ανθρώπινο δυναμικό που τελευταία μεταναστεύει κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, θα εστιάσω την προσοχή μου στο ότι ο κουρνιαχτός του «χόρτου», σκεπάζει τα πραγματικά προβλήματα της υγείας και αποπροσανατολίζει -έστω αθέλητα- από καταστάσεις που αν κι έχουν ανάγκη άμεσης παρέμβασης, χρονίζουν επικίνδυνα.

Κουτόχορτο λοιπόν το απότοκο του χόρτου και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν,  για όποιον επιθυμεί πραγματικά να ασχοληθεί με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην υγεία. 

No moret rouble λοιπόν όπως τραγουδούσε και ο Bobκύριοι υπουργοί μας…

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αριανα

Η αμορφωσιά προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την "ηθικολογία". Απόγονε του Περικλή κ τού Αριστοτέλους πού δεν χρειάζεται ν ανοίξεις ούτε περιοδικό μια κ η ΓΝΏΣΗ είναι το πέμπτο νουκλεοτιδιο του DNA σου.

Καλά...καλά....

Το ξέρουμε το έργο. Τώρα ξαφνικά θα γεμίσει ο τόπος από "άρρώστους" που θα τρέχουν αλαφιασμένοι για λουλάδες, μπιρμπιλωτούς ναργιλέδες και πιπάκια.... Και θα βρεθούν ένα σωρό πανηλίθιοι φουσκωμένοι από υπερηφάνεια που θα δηλώσουν ότι επιτέλους πέτυχε η τεράστια..."επανάσταση" τους!. "Επανάσταση" που θα χειροτερέψει το ήδη υπάρχον χάλι με μαθηματική ακρίβεια. Τρεις σκοπούς έχει αυτή η ιστορία. Την αποβλάκωση και ΑΔΡΑΝΕΙΑ, το χρήμα, και την πλήρη διάλυση. Όσο για την "φαρμακευτική χρήση" είναι να γελάς κλαίγοντας με λυγμούς συγχρόνως. Εδώ χρόνια και χρόνια έχουν ασελγήσει πάνω στην υγεία άπαντες με τον αισχρότερο τρόπο. Τώρα τους έπιασε ο....πόνος για την ανορεξία των καρκινοπαθών κλπ κλπ. Αλλού αυτά παλιοκουφάλες..

Planet

Αφού δεν είσαι ειδικός κράτα τις αναχρονιστικές απόψεις για τον εαυτό σου.

manos

Μα τι νεοελληνάρας θα ήταν αν δεν αμολούσε την πολυφορεμένη ατάκα του και τι τελοσπάντων θα απογίνουμε χωρίς ναρκέμπορους. Πιστεύει ότι μέχρι τώρα δεν τρώει κουτόχορτο και θα το φάει αν επιτραπεί το φαρμακευτικό χόρτο και η βιομηχανική χρήση του. Βλέπεις οι Καναδοί, Ολλανδοί, Πορτογάλοι και λοιποί τρώνε κουτόχορτο και είμαστε εμείς οι έξυπνοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία