Η Νο1 άσκηση που μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, υπέρτασης και παχυσαρκίας

Η Νο1 άσκηση που μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, υπέρτασης και παχυσαρκίας

Πόσα οφέλη υγείας αποκομίζει κανείς από το καθημερινό περπάτημα; Πόσα βήματα οδηγούν στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου και πόσα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου; Διαβάστε τι απαντά νέα έρευνα της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας

220411205629_perpatima
Τα οφέλη της άσκησης και της συχνής σωματικής δραστηριότητας έχουν αποδειχθεί πως αποτελούν τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης του άγχους, αφού βελτιώνουν τη διάθεση, την ίδια ώρα που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία. Βάσει των συστάσεων της Εταιρείας, 150 λεπτά αερόβιας άσκησης, μέτριας έντασης, κάθε εβδομάδα – ή περίπου 30 λεπτά, πέντε ημέρες την εβδομάδα, είναι ιδανικά.

«Το περπάτημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσετε τη σωματική και ψυχική υγεία, χωρίς την απαίτηση ακριβού εξοπλισμού. Μόνο ένα καλό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, ένα μπουκάλι νερό και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε» τόνισε η Donna Arnet, τέως πρόεδρος της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας και πρύτανης του Πανεπιστημίου του Kentucky, στις Η.Π.Α. Όπως πρόσθεσε, «δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα περπατά κανείς ή πόσο μακριά φτάνει, το σημαντικότερο όλων είναι το να βρίσκεται σε κίνηση», συμπληρώνοντας πως «αυξάνοντας την καθημερινή φυσική δραστηριότητα, όπως παρκάροντας λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σας ή κάνοντας κάποιες παραπάνω δουλειές του σπιτιού ή του κήπου, ακόμα και το να βγάζει κανείς βόλτα το σκύλο του, όλα αυτά οδηγούν σε βελτιωμένη υγεία».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou .gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης