Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Περίπατος στον κήπο με την έγκυο μνηστή του

Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Περίπατος στον κήπο με την έγκυο μνηστή του

Διχασμένοι οι υπουργοί για τον χρόνο επιστροφής του Βρετανού πρωθυπουργού στα καθήκοντά του - Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επηρεαστεί από την αντίστοιχη χαλάρωση σε Ισπανία και Ιταλία

αρχειο_ληψης
Σε δεύτερο τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθη την Κυριακή ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον, πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας του Λονδίνου, όπου έδωσε τη δική του μάχη με τον θανατηφόρο ιό για επτά ημέρες εκ των οποίων τις τρεις σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε αρνητικός στο τεστ και τώρα αναρρώνει στην πολυτελή εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς, στο Μπακιγχαμσάιρ. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό βρίσκεται και η 32χρονη έγκυος μνηστή του, Κάρι Σίμοντς, η οποία είχε και αυτή νοσήσει με κορωνοϊό πριν μερικές ημέρες αλλά με ήπια συμπτώματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ο Τζόνσον εθεάθη να περπατά στους κήπους της εξοχικής πρωθυπουργικής κατοικίας παρέα με την Σίμοντς και τον σκύλο του ζευγαριού, Ντάιλιν. Σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε πως «η γραφική εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς είναι το κατάλληλο μέρος για τον πρωθυπουργό να συνεχίσει την ανάρρωσή του». Πρόκειται για εντυπωσιακή έπαυλη που κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα και τους τοίχους της κοσμούν τα πορτρέτα όλων των Βρετανών πρωθυπουργών.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε πως ο Τζόνσον επικοινώνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον αντικαταστάτη του, υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του και θα ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών του.

Πιέσεις στον Τζόνσον από υπουργούς για άμεση επιστροφή στα καθήκοντά του

Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται διχασμένη με τον χρόνο επιστροφής του Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ. Μερικοί από τους εξέχοντες υπουργούς του πιέζουν τον Βρετανό πρωθυπουργό να συμμετάσχει στην απόφαση για παράταση του lockdown στη χώρα, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη. Όμως, οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει τον Τζόνσον πως μια τόσο γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του θα μπορούσε να προκαλέσει υποτροπή της ασθένειας.

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση ανέφερε στην Telegraph: «Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πάρει την απόφαση. Κάθε περιοριστικό μέτρο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη γι' αυτό, έτσι θα πρέπει να είναι αυτός που θα λάβει την απόφαση».

Δεν συμμερίζονται, όμως, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αυτή την άποψη. Ορισμένοι υπουργοί θεωρούν πως ο Ντόμινικ Ράαμπ, αντικαταστάτης του Τζόνσον για όσο χρόνο ο πρωθυπουργός αναρρώνει, έχει την δυνατότητα να λάβει απόφαση
για χαλάρωση ή όχι του lockdown, χωρίς την συμμετοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Κλείσιμο
Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να άρει μέρος των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει λόγω κορωνοϊού, ίσως, επηρεαστεί και από τις ανάλογες αποφάσεις στην Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες προτίθενται να χαλαρώσουν το lockdown. Ήδη, από σήμερα η ισπανική κυβέρνηση χαλάρωσε το αυστηρό lockdown και επέτρεψε να επιστρέψουν στην εργασία τους εργαζόμενοι μη βασικών υπηρεσιών.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Τα τρία επικρατέστερα εμβόλια

Κορωνοϊός - CNN: Για ποιούς λόγους η Ελλάδα δεν έγινε Ιταλία...

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 99 νεκροί - 31 νέα κρούσματα - 2.145 συνολικά - 73 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης