Κορωνοϊός - CNN: Για ποιους λόγους η Ελλάδα δεν έγινε Ιταλία...

Κορωνοϊός - CNN: Για ποιους λόγους η Ελλάδα δεν έγινε Ιταλία...

Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο στέκεται, μέσω ενός βίντεο, στα έγκαιρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της Ελλάδας και ανταποκρίθηκε καλύτερα σε σύγκριση με την Ιταλία απέντι στην πανδημία

apagoreusi_kykloforias_elegxoi
Άλλο ένα μεγάλο διεθνές μέσο, το CNN International αναφέρεται, σε ρεπορτάζ του, με κολακευτικά λόγια στον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στην απειλή του κορωνοϊού, σε σύγκριση με τη γειτονική της Ιταλία.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο εστιάζει στη δράση που ανέλαβε νωρίς η ελληνική κυβέρνηση «όταν ακόμα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ήταν εξαιρετικά περιορισμένος», ενώ έκανε αναφορά και στην «ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια».

Το CNN στέκεται, επίσης, στη λήψη μέτρων, όπως το κλείσιμο των σχολείων και των χώρων εστίασης, καθώς και στα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που τέθηκαν σε ισχύ από τις 22 Μαρτίου και τηρούνται μέχρι σήμερα.

Σε βίντεο που προβάλλεται, υπάρχουν πλάνα από τους καθημερινούς αστυνομικούς ελέγχους στα δρόμους της χώρας, αναφορικά με την τήρηση των λόγων μετακίνησης.




Κλείσιμο
Επιπλέον, συγκρίνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Ελλάδας με τα αντίστοιχα της Ιταλίας, η οποία αριθμεί περισσότερα από 100.000 περιστατικά.

Ακόμη, φιλοξενούνται τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναφορικά με την έγκαιρη πρωτοβουλία λήψης μέτρων αλλά και τη σύσταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας, ώστε να χαραχθεί η καλύτερη δυνατή στρατηγική απέναντι στην πανδημία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Χρεοκοπία «βλέπει» τουλάχιστον ένα στα δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης ο Σωτήρης Τσιόδρας

Επιδόματα - Πληρωμές: Αυτοί πληρώνονται μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης