Κορωνοϊός - Λονδίνο: Άδεια ράφια στο 2ο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ Sainsbury's - Δείτε φωτογραφίες

Κορωνοϊός - Λονδίνο: Άδεια ράφια στο 2ο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ Sainsbury's - Δείτε φωτογραφίες

Κορωνοϊός: Η ζωή στο Λονδίνο στην εποχή του κορωνοϊού - Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema από τα άδεια ράφια του σούπερ μάρκετ Sainsbury's, του δεύτερου πιο μεγάλου σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο

koronoios_london_saintsburys
Πώς βιώνουν στην αγγλική πρωτεύουσα την εξάπλωση του κορωνοϊού;

Μόνο σε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας θα πίστευε κανείς ότι θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις, κι όμως το μόνο σίγουρο είναι πως ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αφήνει πλέον βαθιά χαραγμένα τα σημάδια του στην καθημερινότητα.

Κατά τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο ίδιος υποστήριξε πως τα μέτρα που λαμβάνονται στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν και στην Αγγλία. Αναλογικά με τον πληθυσμό και την επισκεψιμότητα της χώρας τα κρούσματα είναι πολύ χαμηλά. Στο Λονδίνο υπάρχει πρόβλεψη σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να υπάρχουν τα κατάλληλα αντισηπτικά και οδηγίες για καλό πλύσιμο των χεριών.

Τι συμβαίνει όμως στα σούπερ μάρκετ; Τι αγοράζουν οι καταναλωτές και ποια προϊόντα «εξαφανίζονται» από τα ράφια; Το protothema.gr συνομίλησε  με Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο και βιώνουν τον «αόρατο εχθρό», και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στη χώρα υφίσταται μια υπερβολική κατανάλωση σε μαντιλάκια, μάσκες, ενώ αυτά τα είδη περιορίζονται σε συγκεκριμένο αριθμό που μπορεί να αγοράσει κανείς. Κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες στους δρόμους αλλά αυτό συμβαίνει σε αναλογία 1 προς 100.

Στο Λονδίνο η συμπεριφορά των καταναλωτών δεν διαφέρει από καμία άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. 

Τα ράφια της πλειονότητας των σούπερ μάρκετ σε βασικά είδη είναι άδεια. Στην κορυφή της ζήτησης το γάλα, τα ζυμαρικά, το χαρτί υγείας και τα όσπρια. Ειδική περίπτωση το βρεφικό γάλα που όσοι το έχουν ανάγκη, έχουν προνοήσει σε στοκ, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα 38χρονης γιατρού που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, η οποία αναγκάστηκε να οδηγήσει έξω από την πόλη για να προμηθευτεί βρεφικό γάλα για το ενός έτους παιδί της. Αισίως, βρήκε σε ένα προάστιο 30 λεπτά μακρυά φρέσκο γάλα από ένα μικρό κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. 

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr από το σούπερ μάρκετ Sainsbury's στο Λονδίνο, το δεύτερο μεγαλύτερο σουπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο  

koronoios_london_sainsburys_trofima

Κλείσιμο
koronoios_londino_rafia



Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στο Λονδίνο: Κρούσμα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο Gosh - Γιατρός θετικός στον ιό

Δείτε το νέο site του protothema.gr για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός, Ιταλία: «Μελλοθάνατοι ζητούν αποχαιρετισμό με βιντεοκλήση», αποκαλύπτει γιατρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης