Ανάμεσα στους νεκρούς ένας 35χρονος που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε τοίχος στην επαρχία Σοχάγκ της Άνω Αιγύπτου, ενώ επτάχρονο παιδί σκοτώθηκε επίσης στην κατάρρευση κτιρίου στην περιοχή Κένα, στην Άνω Αίγυπτο
Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Αίγυπτο, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εν μέσω σφοδρών ανέμων και καταιγίδων χθες Πέμπτη.
Τριανταπεντάχρονος σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε τοίχος στην επαρχία Σοχάγκ της Άνω Αιγύπτου, ενώ επτάχρονο παιδί σκοτώθηκε επίσης στην κατάρρευση κτηρίου στην περιοχή Κένα, στην Άνω Αίγυπτο. Οι αρχές απέδωσαν τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα στις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Εξάλλου, οδηγός αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του όταν, καθώς έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, το όχημα στο οποίο επέβαινε έπεσε σε κανάλι στην πόλη Κένα, στην Άνω Αίγυπτο.
Ακόμη, 60χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ βάδιζε σε δρόμο στην περιοχή Μενουφέια, στο Δέλτα του Νείλου, ενώ τεχνικός υπέστη και αυτός ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να επισκευάσει στήλη φωτισμού που είχε σταματήσει να λειτουργεί εξαιτίας της βροχής.
Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.