Κορωνοϊός στην Ιταλία - Βατικανό: Κλειστοί όλοι οι χώροι λατρείας στη Ρώμη

Κορωνοϊός στην Ιταλία - Βατικανό: Κλειστοί όλοι οι χώροι λατρείας στη Ρώμη

Μετά το διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουτζέπε Κόντε, για τον κορωνοϊό, έγινε γνωστό ότι μέχρι τις 3 Απριλίου θα απαγορευτεί η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό

000_1PT9EZ
Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται η Ιταλία που από ημέρα σε ημέρα έρχεται αντιμέτωπη με το δράμα της ραγδαίας αύξησης των νεκρών. Η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού μεγαλώνει επικίνδυνα, τη στιγμή που ο αριθμός αυξάνεται κατά εκατοντάδες σε καθημερινή βάση.

Διαγγελμα απηύθυνε την προηγούμενη ημέρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουτζέπε Κόντε, με το οποίο ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης.

Παράλληλα, θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης, σύμφωνα με τον Ιταλό καρδινάλιο Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπο της Ρώμης.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις.

Ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τους 1.016 έφτασαν οι νεκροί - Άλλοι 189 πέθαναν σε μία μόνο ημέρα

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Γιατί πεθαίνει ο ένας στους 16 ασθενείς

Κορωνοϊός, Ιταλία: Γενικό λουκέτο εκτός από φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης