Κορωνοϊός, Ιταλία: Για δεύτερη εβδομάδα κλειστά τα σχολεία

Κορωνοϊός, Ιταλία: Για δεύτερη εβδομάδα κλειστά τα σχολεία

Προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, η κυβέρνηση απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τις δημόσιες συναθροίσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας και έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

000_1PG5M7
Στιγμές πανικού εκτυλίσσονται στην Ιταλία, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 21 και τον ιταλικό βορρά να γίνεται μάρτυρας ενός τραγικού σκηνικού.

Σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά για δεύτερη εβδομάδα στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια.

Ο Στέφανο Μπονατσίνι έγραψε στο Facebook ότι, πέραν της δικής του περιφέρειας, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη γειτονική Λομβαρδία και το Βένετο θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν σύστασης της κυβέρνησης.

Προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, η κυβέρνηση απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τις δημόσιες συναθροίσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας και έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών όπου δεν έχουν αναφερθεί κρούματα ή έχουν εντοπιστεί ελάχιστα, ήλπιζαν ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργούσαν σύντομα, όμως αυτό δεν θα γίνει, σύμφωνα με τον Μπονατσίνι.

Κλείσιμο
«Επιβεβαιώθηκε το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, των σχολείων και των πανεπιστημίων για την επόμενη εβδομάδα στις τρεις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο: τη Λομβαρδία, το Βένετο και την Εμίλια-Ρομάνια», ανέρφερε, εξηγώντας ότι αυτή ήταν η πρόταση του εθνικού συμβουλίου επιστημόνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης