Κόμπι Μπράιαντ: Αντιδράσεις για την απόφαση της Washington Post να θέσει σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφο για tweet

Κόμπι Μπράιαντ: Αντιδράσεις για την απόφαση της Washington Post να θέσει σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφο για tweet

Αναφέρθηκε στην υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορήθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ

Washington-Post
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις χθες Δευτέρα μετά την απόφαση της διεύθυνσής της να θέσει σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο η οποία αναφέρθηκε στο Twitter στην υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορήθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ λίγες ώρες μετά τον θάνατο του αστέρα του NBA.

Την Κυριακή το απόγευμα, καθώς γίνονταν γνωστές οι λεπτομέρειες για τη συντριβή του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του και επτά άλλους, η Φελίσια Σόνμες της Washington Post ανήρτησε στο Twitter ένα link προς το άρθρο του Daily Beast με τίτλο: "Kobe Bryant's Disturbing Rape Case: The DNA Evidence, the Accuser's Story, and the Half-Confession" («Η ενοχλητική υπόθεση βιασμού από τον Κόμπι Μπράιαντ: Τα στοιχεία DNA, η ιστορία της καταγγέλλουσας και η μισή ομολογία»).

Λίγο αργότερα έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι έλαβε μηνύματα «προσβλητικά και απειλές για τη ζωή μου», από «10.000 ανθρώπους, στην κυριολεξία». Η δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι «πρέπει να θυμόμαστε όλες τις πλευρές οποιουδήποτε δημόσιου προσώπου».

Τα tweets της στη συνέχεια διαγράφηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο εκτελεστικός διευθυντής της Washington Post Μάρτιν Μπάρον έστειλε μέιλ στη Σόνμες στο οποίο της έλεγε: «Πραγματική έλλειψη κριτικής σκέψης να αναρτήσεις αυτά στο Twitter. Σε παρακαλώ σταμάτα. Με αυτό τον τρόπο βλάπτεις την εφημερίδα».

Σε ανακοίνωσή της χθες Δευτέρα άλλο διευθυντικό στέλεχος της Post, η Τρέισι Γκραντ, ανέφερε ότι οι αναρτήσεις της Σόνμες «επέδειξαν απουσία κριτικής σκέψης η οποία υπονόμευσε το έργο των συναδέλφων της», ενώ πρόσθεσε ότι με αυτά η δημοσιογράφος παραβίασε την πολιτική της Washington Post για τη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο
Εναντίον του Μπράιαντ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό το 2003, όμως τελικά αποσύρθηκαν αφού η γυναίκα που τον κατηγόρησε αρνήθηκε να καταθέσει. Αργότερα ο μπασκετμπολίστας κατέληξε σε συμβιβασμό μαζί της.

Αφού έγινε γνωστό ότι η Σόνμες τέθηκε σε διαθεσιμότητα πολλά μέσα ενημέρωσης επέκριναν την απόφαση της Post, ανάμεσά τους και συνάδελφοι της δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.

Η ανταποκρίτρια του περιοδικού New York στην Ουάσινγκτον Ολίβια Νούτσι έγραψε στο Twitter: «Οι δημοσιογραφικοί όμιλοι θα πρέπει να προστατεύουν τους δημοσιογράφους τους, όχι να συμφωνούν με τον όχλο όταν τους επιτίθεται. Η Washington Post, όχι μόνο δεν προστάτευσε τη Φελίσια Σόνμες, αλλά δημιούργησε ένα επικίνδυνο προηγούμενο».

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Washington Post υπερασπίστηκε τη Σόνμες σε μακροσκελή του ανακοίνωση: «Η Φελίσια δέχθηκε πληθώρα βίαιων μηνυμάτων, περιλαμβανομένων απειλών στις οποίες αναφερόταν η διεύθυνση του σπιτιού της, μετά από ένα tweet που ανήρτησε την Κυριακή για τον Κόμπι Μπράιαντ. Αντί να προστατεύσει και να στηρίξει έναν δημοσιογράφο (…) η Washington Post την έθεσε σε διαθεσιμότητα (…)

Η Φελίσια χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι της φοβούμενη για την ασφάλειά της και δεν έχει λάβει επαρκή καθοδήγηση από την Post για το πώς να προστατεύσει τον εαυτό της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης