Κοροναϊός: Πόλη «φάντασμα» η Ουχάν - Δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους

Κοροναϊός: Πόλη «φάντασμα» η Ουχάν - Δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους

Η πόλη από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός είναι σε καραντίνα - Ένας δάσκαλος από την Ιρλανδία που ζει και εργάζεται στην Ουχάν βιντεοσκοπεί το τι φοράει για να βγει από το σπίτι του - Άδειοι οι δρόμοι της πόλης που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό και από το Λονδίνο

wujan
Σε πόλη - φάντασμα έχει μετατραπεί η Ουχάν, η πόλη της Κίνας από όπου ξεκίνησε η επιδημία του φονικού κοροναϊού και η οποία έχει μπει σε καραντίνα.

Ο Μπεν Καβανάχ είναι από την Ιρλανδία και ζει και εργάζεται ως δάσκαλος στην κινεζική πόλη. Ο ίδιος μίλησε στο Channel 4 και δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο περιγράφει πώς είναι η καθημερινότητα πλέον στην Ουχάν.

Αρχικά, τον βλέπουμε να ετοιμάζεται για να βγει να πάει μέχρι το σούπερ - μάρκετ. Φοράει διπλή μάσκα στο πρόσωπό του, καπέλο, μακρυμάνικα ρούχα και γάντια, ώστε να μην μείνει ακάλυπτο κανένα μέρος του σώματός του. Το αξιοσημείωτο είναι ότι φοράει μέχρι και γυαλιά κολύμβησης για να είναι καλυμένα καλά και σφιχτά μέχρι και τα μάτια του.

Βγαίνοντας από το διαμέρισμά του, φαίνεται ο άδειος δρόμος, που, όπως ο ίδιος περιγράφει, πρόκεται για έναν πολυσύχναστο δρόμο, αφού έτσι κι αλλιώς στην Ουχάν ζουν 11 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περισσότεροι από ό,τι στο Λονδίνο.

Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο φαίνεται πως δεν κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους της πόλης, προφανώς επειδή όλοι έχουν φοβηθεί μην κολλήσουν τον φονικό ιό.

Ο Μπεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν ακουμπάει τίποτα με γυμνό δέρμα, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι τα γάντια θα πλυθούν αμέσως μόλις επιστρέψει σπίτι.

Κλείσιμο
Περιγράφοντας τη συμπεριφορά των ανθρώπων τις τελευταίες μέρες, αναφέρει ότι «Αν ακούσεις κάποιον να βήχει, θα πεις αμέσως: "Ω, όχι, τι είναι αυτό;"... Επιτρέπεται να βγεις έξω αλλά ο φόβος έχει αυξηθεί τόσο πολύ που δεν θέλεις να βγεις αν δεν είναι πραγματικά ανάγκη».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Inside Wuhan: Daily life in China's coronavirus quarantine zone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης