Guardian: Καταγγελίες εργαζομένων στη Deutsche Welle για σεξουαλική παρενόχληση και bullying

Guardian: Καταγγελίες εργαζομένων στη Deutsche Welle για σεξουαλική παρενόχληση και bullying

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι η διεύθυνση της Deutsche Welle γνωρίζει τα «κακώς κείμενα» και απλά τηρεί σιγή ιχθύος

Deutsche_Welle_grafeia
Αντισημιτισμός, ρατσισμός, εκφοβισμός και σεξουαλική παρενόχληση: οι καταγγελίες εργαζομένων της Deutsche Welle βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Guardian».

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι η διεύθυνση της Deutsche Welle γνωρίζει τα «κακώς κείμενα» και απλά τηρεί σιγή ιχθύος.

«Εργαζόμενοι της Deutsche Welle καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα ή έχουν γίνουν μάρτυρες σεξουαλικής παρενόχλησης, ρατσιστικής συμπεριφοράς και bullying», γράφει το επίμαχο άρθρο της Guardian.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα διευθυντικά στελέχη της γερμανικής υπηρεσίας κωφεύουν σε μία προσπάθεια να κουκουλώσουν το θέμα.

Η Deutsche Welle, η οποία χρηματοδοτείται από έσοδα Γερμανών φορολογουμένων, απασχολεί περίπου 1.500 υπαλλήλους και μπορεί να συγκριθεί με την βρετανική υπηρεσία BBC World Service. Ξεκίνησε το 1953 και μεταδίδει ειδήσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο σε 30 γλώσσες.

«Η Deutsche Welle έχει βαλτώσει», λέει μέλος του προσωπικού. «Οι παρατυπίες είναι συστηματικές: δημοσιογραφικές, πολιτικές, ηθικές. Δεν υπάρχει τρόπος για την κάθαρση του συστήματος εκ των έσω. Ο χρηματοδότης της DW, που είναι το γερμανικό κοινοβούλιο, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να ερευνήσει τι συμβαίνει», προσθέτει.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που έχουν προβεί σε καταγγελίες, δεν θέλουν να κατονομαστούν υπό τον φόβο αντιποίνων.

«Στο αραβικό τμήμα, ένας άνδρας συνάδελφος απείλησε να σπάσει το δάχτυλο μιας εγκύου εργαζόμενης κατά τη διάρκεια βάρδιας μπροστά στους συναδέλφους του», υποστηρίζει ένα μέλος του προσωπικού.

Στο τηλεοπτικό δελτίο της Voltastrasse στο Βερολίνο, έγιναν ρατσιστικά σχόλια σχετικά με τον μαύρο, εβραϊκό και πακιστανικό λαό με στόχο την προσβολή του του προσωπικού.

Κλείσιμο
Πέρυσι, η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» ανέφερε ότι ένας τηλεπαρουσιαστής στην αραβική υπηρεσία της Deutsche Welle, είχε παραιτηθεί, επικαλούμενος εξάντληση, έπειτα από κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο παρουσιαστής αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Ο δικηγόρος του δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ότι ο πελάτης του «θέλει να επαναλάβει ότι ουδέποτε εν κακοποίησε κάποιον ή τον ενόχλησε. Ποτέ δεν είχε αναγκάσει κανέναν να κάνει κάτι ενάντια στη θέλησή του», υποστήριξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης