Μακελειό σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Έξι νεκροί - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Μακελειό σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Έξι νεκροί - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Πληροφορίες για δύο τραυματίες - Αποφασισμένος να σκοτώσει, πυροβόλησε τα θύματά του στο κεφάλι και τον λαιμό - Αποκλεισμένο το νοσοκομείο στην πόλη Οστράβα και το κοντινό πανεπιστήμιο

ostrava
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

H αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο που άνοιξε πυρ, όπως ανέφερε στο Twitter. Αρχικά οι αρχές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες. Στη συνέχεια όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν έξι νεκροί. Όπως ανακοινώθηκε, ο Τσέχος πρωθυπουργός έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και μεταβαίνει εσπευσμένα στην Οστράβα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Στις δηλώσεις που έκανε ο Αντρέι Μπάμπις, σύμφωνα με το site Seznam Zpravyανέφερε επίσης ότι ορισμένα από τα θύματα του μακελειού βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής όταν δέχθηκαν την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του από κοντινή απόσταση, στοχεύοντας το κεφάλι και το λαιμό.  

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ο δράστης είναι ένας «επικίνδυνος ένοπλος κακοποιός» που οδηγεί ένα ασημί-γκρίζο Renault Laguna με αριθμό κυκλοφορίας 9T57401. «Είναι επικίνδυνος και πιθανώς οπλισμένος, μην επιχειρήσετε να τον ακινητοποιήσετε αν τον εντοπίσετε και καλέστε αμέσως τον αριθμό 158», αναφέρει το σχετικό tweet.

Δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός προσώπου που αναζητείται σε σχέση με την υπόθεση, η Τσεχική Αστυνομία αναφέρει ότι εκτός από τους έξι νεκρούς υπάρχουν και δύο τραυματίες στο νοσοκομείο.



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, την φωτογραφία ενός άνδρα σε σχέση με την υπόθεση, 
ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών στον εντοπισμό του. Στη συνέχεια όμως διέγραψαν την ανάρτηση, γεγονός που υποδεικνύει ότι πιθανόν δημοσίευσε τη φωτογραφία λάθος προσώπου. Αναφορικά με την εν λόγω φωτογραφία, η αστυνομία έγραψε αργότερα ότι πρόκειται για έναν «σημαντικό μάρτυρα», αλλά αυτή τη στιγμή οι Αρχές «εξετάζουν μια διαφορετική εκδοχή» για το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και ψάχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Κλείσιμο



Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ στην πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων. Σύμφωνα με το Seznam Zpravy, o δράστης έχει τραπεί σε φυγή και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε αρχικά ότι ο ύποπτος  είναι ένας άνδρας με κόκκινο μπουφάν και ύψος περίπου 1,80, ωστόσο οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες ως προς τον ρόλο του συγκεκριμένου άνδρα στην υπόθεση, αφού είναι πιθανόν να πρόκειται τελικά για μάρτυρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την αστυνομία.


Το ίδιο site αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, το οποίο έχει αποκλείστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει δοθεί εντολή στους ασθενείς να παραμείνουν στα δωμάτιά τους. Εκτός από τον χώρο του νοσοκομείου η αστυνομία έχει αποκλείσει και τον χώρο του διπλανού Πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Adam Vojtěch, είπε στο Seznam ότι επιστρέφει εσπευμένα στην χώρα από το εξωτερικό για να μεταβεί στην Οστράβα. Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες ο υπουργός βρίσκεται στο Ριάντ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης