Πλημμύρες σαρώνουν τη Σομαλία: Περίπου 270.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Πλημμύρες σαρώνουν τη Σομαλία: Περίπου 270.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους - Μεγάλες καταστροφές στις υποδομές 

191031145522-03-somalia-flood-1027-exlarge-169
Σφοδρές βροχοπτώσεις ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να εκτοπιστούν περισσότεροι από 270.000 στη Σομαλία, να καταστραφούν υποδομές και πόροι διαβίωσης στη χώρα αυτή που βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Η ανατολική Αφρική δοκιμάζεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που αναγκάζουν οικογένειες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.



Το φαινόμενο "Δίπολο" του Ινδικού Ωκεανού, το ινδικό αντίστοιχο του Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκεται στο ισχυρότερο σημείο του από το 2006, ανακοίνωσε σήμερα η εμπορική συμμαχία οκτώ χωρών της Ανατολικής Αφρικής, γνωστή ως Διακυβερνητική Αρχή για την Ανάπτυξη.

«Σε αυτή την κατάσταση, θερμές και υγρές μάζες αέρα προς τη δυτική ενδοχώρα αυξάνουν την πιθανότητα βροχοπτώσεων στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής», δήλωσε.

Κλείσιμο
Μια τροπική καταιγίδα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αυξήσει τις πλημμύρες. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη, και ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν για ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό και για μαζικούς εκτοπισμούς.

«Περισσότερες βροχοπτώσεις από τις συνήθεις για την εποχή αναμένεται να συνεχιστούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, προκαλώντας περισσότερες πλημμύρες και συνθήκες για την πρόκληση», ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης. «Η αποκατάσταση από τις καταστροφικές αυτές καιρικές συνθήκες ίσως διαρκέσει χρόνια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης